Yana Toom ERR-is: enim kahjustab Keskerakonna reitingut sõda Ukrainas

Yana Toom. Foto: yanatoom.ee

Kõige rohkem kahjustab Keskerakonna reitingut sõda Ukrainas, tunnistas erakonna juhatuse liige, Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom intervjuus ERR-ile. Aga Toom rääkis pikemas usutluses ka majandusminister Taavi Aasa võimalikust väljavahetamisest, riigikogu saadikut ja endist keskerakondlast Martin Repinskit puudutavast skandaalist ning sellest, kas kavatseb Ukrainat külastada.

Kogu intervjuu: https://www.err.ee/1608564814/toom-enim-kahjustab-keskerakonna-reitingut-soda-ukrainas

7 kommentaari
 1. Uskmatu-Toomas 8 kuud ago
  Reply

  Mitte see sõda pole teid niipalju kahjustanud kui teie erakond ise oma tegutsemisega ! Olete nagu tuulenuusutajad,kahepalgelised ja topeltmoraaliga aga missugune Eesti erakond seda ei oleks ?
  Meie eakonnad on ideaalsed ainult loputatud ajudega inimestele,sest mõtlevja analüüsivõimega inimene hoiab teist kõigist eemale st. tekib küsimus kes meie riiki tegelikult juhib ?
  Igaljuhul ei ole see tänane juht huvitatud Eesti inimese käekäigust !

  • Uhke-tark Yana TOOM 8 kuud ago

   Jana ütles esimesena ja kohe, et toote siia venelastest põgenikke! Seda ei mõista valitsejad.
   Nüüd pidi Mart selle üle rääkima. Ikka ei mõisteta!
   Mis saab nüüd meie isamaast? Kas jälle kakskeelne?

  • ei keegi 8 kuud ago

   Loomulikult on see sõda Ukrainas, mis Keski reitingut räsib. Eesti poliitmaastikul tegutseva euroopameelse erakonnana peab ta ju valima – sõja poolt või vastu. Mõistes sõja hukka kaotab ta aga sedamaid valijaid ühes oma põlises tugisambas – venekeelses elektroraadis. Toom isegi hakkas saama “küllalt palju ebameeldivaid kirju, milles inimesed väljendavad oma pettumust”. Jah, on ka skandaalid, nagu Repinski ja Reps. “Aga meie peamine häda on hetkel siiski sõda Ukrainas,” ütleb Toom. Eeltoodu valgusel võib sellega nõustuda küll. Sest nad lihtsalt pole suutelised korraga mõlemat kogukonda (eesti- ja venekeelset) rahuldavat hinnangut sellele sõjale välja käima.

  • ei keegi 8 kuud ago

   Mõtlev ja analüüsivõimeline Toomas ei tea, kes meid juhib? PARTEI loomulikult, tema tagatuba ja jõud, keda see partei esindab. Rajatagustest suunajatest piiratud suveräänsuse tingimustes me parem ei räägi. Valitseva partei aga valib rahva talle esitatud MENÜÜST EKREst sotsideni. Neil on üsna erinev hõng, eks ole? Valikut on! Aga kui mõtlev ja analüüsivõimeline valimas ei käigi, siis ju ainult ajupetud prevaleerivadki (mis on demokraatia oluline puudus, kahjuks).

  • Andeks! 8 kuud ago

   Kes kuulutas, et vägistamine sõjas on täiesti loomulik asi?Seda kuulutajat pole risti löödud, küll aga on kallale karatud teise kallale, kes julges piiksatada prostitutsioonist.Aga kui keskerakondlaste tütreid vägistataks, kas sõjas võiilma, kas KE veel nii mõtleks?

 2. Sergei. 8 kuud ago
  Reply

  Ei näe Eesti juhtide tegevust rahvuslike huvide nimel !
  Ametit peab maha panema iga ametnik ja või satub kriitika alla, kes julgeb lombitaguse kupja kohta sõna öelda
  ( ka jaapanlased ei tea, ega tohi öelda- kellelt tuumapommi paugu said !!!)
  Kanepi kandi maamees polevat puna noortele petrooleum lampi laenanud- nood ta Siberi maale olevat saatnud.
  Nüüdne olukord ei erine – kes uus venestamist ( ons ta ukrainlane või .. üks rahvas) ei toeta- see satub kriitika repressioonide alla.
  Käib hoogne NATO riikide poolne Ukraina okupatsioon, mis omakorda USA poolne EL- i nõrgendamine ja sõltuvusse panemine.
  Rumalad ei näe seda- kui osavalt ka Eestilt võeti Venemaa ära.

 3. Nojah 8 kuud ago
  Reply

  Kõige rohkem kahjustab Keskerakonna reitingut mnede keskerakondlaste sekkumine sinna kuhu pole vaja. Mitte nidagi ei muutu Liimetsa , Ratase ja veel mõne teise sekkumisest ja reisimisest müüda maailma vestluustest mis ei muuda midagi ja meie riigile kasu ei too. Nende rahakotti täidab küll. Ei too kidagi head ka koostöö Reformierakonnaga sest see erakond on saanud võimule tänu valesüüdistustelemis jõudsid Rataseni ja nüüd on jälle oma sõiduvees külvates vihavainu aga töötulemusi pole jälle. Aga Keskerakonnas on palju tublisid inimesi kes peaksid võimu selles erakonnas enda kätte võtma.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.