Tallinna delegatsioon kohtus Gyeonggi provintsi asekuberneriga

Fotol: Shinhani Ülikooli president Kang Seong Jong ja Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart

Korea Vabariigis visiidil viibivad Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ning linnavolikogu liige ja innovatsioonikomisjoni esimees Aivar Riisalu kohtusid Gyeonggi provintsi asekuberneri Lee Han-kyu’ga ning külastati Shinhani Ülikooli, kus linnapea pälvis audoktori tiitli.

Gyeonggi provintsi asekuberneri Lee Han-kyu’ga kohtumisel räägiti COVID-19 olukorrast, ettevõtlus- ja majanduskeskkonna loomisest ja selle soodustamisest ning kliimamuutustega seotud väljakutsetest.

Linnapea Mihhail Kõlvart tõdes, et tänapäeval on oluline mitte üksnes riikidevaheline, vaid ka teiste riikide kohalike omavalitsuste ja teadusasutuste vaheline koostöö. „Kohalikud omavalitsused mängivad ühiskonnas üha suuremat rolli ja see kasvab veelgi. Just seetõttu on oluline ka headele partneritele omane koostöö ja head suhted nii kohaliku omavalitsuse, ülikoolide kui ka erasektoriga,“ sõnas Kõlvart.

Ühtlasi külastati Gyeonggi provintsis asuvat Shinhani Ülikooli, kus pidulikul aktusel promoveeriti linnapea selle kõrgkooli audoktoriks. Ülikool promoveeris esmakordselt audoktoriks Euroopa linna esindaja. Shinhani Ülikooli president Kang Seong Jong tõstis muuhulgas esile Eesti ja Tallinna rolli Euroopas, olles üleilmselt tuntud nii oma e-lahenduste kui ka rohkete startup`idega.

Ülikool on loonud uusi algatusi tehnoloogia rakendamiseks Korea majanduse edendamisel ning valdkonna tippspetsialistide juurdekasvu tagamisel. 4-aastast kõrgharidust pakkuvas kõrgkoolis saab õppida näiteks infotehnoloogia, tervishoiu, globaalse ettevõtluse ning kultuuri ja kunsti valdkonna erialadel. Shinhani ülikoolis on oluline rõhk ka teadusuuringutel, hariduse infrastruktuuri edendamisel ja rahvusvahelistumise soodustamisel.

Välisvisiidi programmi mahub veel kohtumine Korea Vabariigi Rahvusassamblee esimehe Park Byeong-Seu´iga ja eelmise esimehe Moon Hee-sang’iga, Uijeongbu linnapea Ahn Byeong-Yong´iga ja riigis loomemajandust koordineeriva Korea Loomemajanduskeskuse külastamine.

2 kommentaari
  1. külalised 2 aastat ago
    Reply

    Hiina külaskäigust eestisse võiks ka pajatada.

  2. Reformierakond = Putin 2 aastat ago
    Reply

    Enamusele meist ei too Ukraina sõda kaasa midagi head aga peale relvatootjate on veel üks seltskond, kes suurt kasu lõikab – Reformierakond. Ja ka Putin.
    Meedia ka oma võimalustega “abistab”: ilmuvad keskerakonda halvustavad ja Kaja Kallast ülistavad artiklid.
    Eesmärk ikka, et rikkad saaksid rikkamaks ja vaesed vaesemaks aga juurde aetakse sõjale kohast patriotismiudu, et teine Eesti peaks esimese eest surema kui vaja jne.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.