Ratas kinnitas Eesti tugevat toetust Ukrainale

Foto: Erik Peinar, Riigikogu Kantselei

Riigikogu esimees Jüri Ratas kinnitas täna Ukraina parlamendi delegatsiooniga kohtudes, et Eesti jätkab Ukraina igakülgset toetamist nii karmimate sanktsioonide eest seismise kui ka jätkuva sõjalise ja humanitaarabi andmisega.

Ratas ütles kohtumisel, et Ukraina vajab kiiret ja konkreetset abi eelkõige relvade näol, aga ka majanduslikul ja poliitilisel rindel. „Eesti teeb kõik võimaliku, et Ukraina riiki ja rahvast toetada. Toetame sõjalise ja humanitaarabi andmist ning sanktsioonide karmistamist, kuid ainult sellest on vähe – peame veel aktiivsemalt kaasa kutsuma ka oma partnereid ja liitlasi. Peame kõik tegema rohkem, kuni Ukraina on selle sõja võitnud,“ ütles ta.

Kohtumisel arutati konkreetseid ettepanekuid, kuidas Eesti saaks Ukrainat veel aktiivsemalt toetada. Samuti räägiti võimalikust toetusest riigi sõjajärgsel ülesehitamisel.

Ukraina parlamendi delegatsioon kohtus täna hommikul peaminister Kaja Kallasega. Ennelõunal on delegatsioonil kohtumine Riigikogu väliskomisjoni ning neljapäeval Eesti-Ukraina parlamendirühmaga.

Delegatsiooni liikmed osalevad neljapäeval ka Riigikogu täiendaval istungil, mis algab 30 minutit pärast korralise, kell 10 algava istungi lõppu. Täiendaval istungil esineb Ukraina parlamendi delegatsiooni juht Olena Šuliak kõnega täiskogu ees. Seejärel tuleb hääletusele Riigikogu 84 liikme esitatud Riigikogu avalduse „Venemaa Föderatsiooni sõjakuritegudest ja genotsiidist Ukrainas“ eelnõu (584 AE).

15 minutit pärast täiendava istungi lõppu annavad Ukraina parlamendi esindajad Riigikogu konverentsisaalis pressikonverentsi.

Visiidi käigus kohtub Ukraina parlamendi delegatsioon veel president Alar Karise, majandus- ja taristuministri Taavi Aasa ning välisminister Eva-Maria Liimetsaga. Parlamendiliikmed külastavad muu hulgas Tallinna Niine tänava sõjapõgenike vastuvõtukeskust ning kohtuvad Eesti kodanikuühendustega, kes on Ukraina põgenike abistamisesse märkimisväärselt panustanud.

1 Kommentaar
 1. oo jee! 2 sekundit ago
  Reply

  OLEKS SELLIST ENTUSIASMI JA EMERGIAT VÕINUD ÜLES NÄIDATA 30 AASTA JOOOKSUL OMA KODUMAA EAKATELE EUROOPALIKULT INIMVÄÄRSE ELU JA TURVALISTE KODUTEENUSTE VÕRGUSTIKU LOOMISEL.
  EI MÕELNUDKI SELLELE ÜKSKI PARTEI EGA KODANIK.
  IKKA EI OLNUD RAHA, IKKA PIDI KOKKU HOIEMA JA TAGAVARAKS PANEMA KA HEADEL AEGADEL.
  NÜÜD SIIS KASUTATE NEID TAGAVARASID? VÕI TULEB KA KÕIK SEE VÕÕRASTELE OSUTATUD ÜLEPINGUTATUD VAIMUSTUS KINNI MAKSTA MITMEKORDSELT – JA EKS IKKA OMA VANEMATE ELANIKKONNAKIHTIDE VILETSUSE ARVELT.???
  Aidata võib ja tuleb, aga mõistuse piires. Naeruväärne on kui olgu Aafrika või Ukraina põgenikku ei kõlba paigutada samadesse elamistingimustesse, kus elavad TEGELIKULT meie vaesemad= vanemad inimesed,
  kaasa arvatud maakohad, kust oma rahvas hommikul vara linnadesse ja pealinna tööle sõidavad- bussiga.
  Mis sellest, et nad on hoolitsetud, toidetud ja jõukamat elu elanute välimusega paljud.. Nüüd pole ju olud enam samad ja tuleb leppida, mis on. Või on piinlik näidata meie vanade elu ???
  Minu jaoks on ainult üks liik põgenikke, keda soosin ja aitaksin – need kes tulid KOOS OMA LOOMADEGA.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.