Keskerakonna Roheliste kogu juhiks valiti Erki Tammleht

Erki Tammleht

Eesti Keskerakonna Roheliste kogu esimeheks valiti Eesti Kalastajate Seltsi juhatuse liige Erki Tammleht, aseesimeheks nimetati keskkonnaminister Erki Savisaar. Juhatusse kuuluvad veel Gerttu Blank, Andres Kollist, Helmut Hallemaa, Ronald Ross, Jüri Martin, Kristjan Mark, Kristjan Tõnismäe, Arvo Käärd, Kalev Kask ja Andres Jaadla.

Erki Tammleht ütles, et keskkonnaküsimused on nii globaalselt kui ka siseriiklikult teravamalt päevakorras kui kunagi varem. “Roheliste kogu tööpõld on lai, üritame olla heaks partneriks keskkonnaministrile ja anda oma panuse Riigikogu valimisplatvormi koostamisse,” lausus Erki Tammleht, kes töötab MOST Ärikooli turundus- ja kommunikatsioonijuhina. “Kindlasti tahame hea seista, et kohalikke ressursse kasutataks jätkusuutlikumalt, kalanduse ja põllumajandusvaldkonnas oleks tooraine ekspordi asemel prioriteediks võimalikult kõrge lisandväärtusega valmistoodang ning energia julgeolek oleks tagatud võimalikult keskkonnasõbralikult. Tahame ju jätta tulevastele põlvedele puhta ja terve elukeskkonna ning selleks tuleb veelgi rohkem panustada taaskasutusse ja ringmajandusse.”

Keskkonnaminister Erki Savisaar rõhutas oma sõnavõtus, et rohepööre ei ole mitte üks neist kriisidest, milles tänasel päeval oleme, vaid lahendus. “Kui mitte kogu lahendus, siis suur osa lahendusest, kuidas nendest kriisidest välja tulla,” märkis ta. “Olen kohtunud oma kolleegidega nii Euroopa Liidus kui ka väljaspool Euroopat. Valdav on meelsus, et rohepööret tuleb kiirendada, mitte aeglustada. Rohepööre tähendab lihtsustatult seda, et saame ise endaga hakkama – nii Eesti riik eraldi kui ka Euroopa Liit ühiselt. Rohepööre kujundab kogu majanduse ümber ning meie ülesandeks on peale neid keeriseid siseneda sellesse uude majanduskeskkonda paremal positsioonil ning tugevamana, kui oleme täna.”

3 kommentaari
 1. USA, Venemaa ja Suurbritannia kohustusid 7 kuud ago
  Reply

  USA, Venemaa ja Suurbritannia kohustusid, kooskõlas Helsingi lõppaktiga, austama Ukraina sõltumatust, suveräänsust ja olemasolevaid piire. Memorandumi tulemusena loovutas Ukraina aastatel 1994 kuni 1996 Venemaale oma territooriumil asunud tuumarelvade varud, mis olid 1994. aastal maailmas suuruselt kolmandal kohal.

  • Päike kuumeneb aja jooksul ning seda ei väära ükski kliimakonverents 7 kuud ago

   Ei lähe üht miljardit aastakestki, kui maakera on muutunud inimesele täiesti elamiskõlbmatuks – Päike nimelt ei püsi paigal, vaid kuumeneb aja jooksul ning seda ei väära ükski kliimakonverents.
   On heaks tooniks põlastada kosmosesse kippuvaid miljardäre-rikkureid nagu Jeff Bezos, Elon Musk ja Richard Branson, kuid pikas vaates ajavad nad õiget asja. Meil, meie järglastel tuleb kolida Marsile või kaugemalegi. See on vältimatu. Tulevased põlved vaatavad neile meestele tänuga. Ka Eestis tuleks juba uurida Marsi gloobust ja seal sobivat kohta otsida, kuhu võiks tulevikus rajada neo-Revali või uus-Tartu.

 2. ? 7 kuud ago
  Reply

  milleks rämpsu mujale külvara?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.