Kultuuriminister avab raamatukogude aasta puhul reisiraamatukogud

Raamatud

Kultuuriminister Tiit Terik avab kolmapäeval raamatukogude aasta puhul käivitatud reisiraamatukogude projekti, mis toob raamatud Eesti bussijaamadesse. 

Käesoleva aasta lõpuni ootavad Tallinna, Tartu, Jõhvi, Rakvere ja Haapsalu bussijaamas riiulitäied põnevat kirjandust, mida saab endaga tasuta kaasa võtta ning mida tagasi tooma ei pea. Küll aga võib raamatu tagasi poetada ka teise bussijaama raamaturiiulisse.

Raamatud on pärit Eesti Hoiuraamatukogust, mis talletab Eesti teistest raamatukogudest, asutustelt ja eraisikutelt saadud säilitamist väärivat kirjandust.

Reisiraamatukogude pidulik avamine toimub kolmapäeval kell 12 Tallinna bussijaamas. Kõnedega esinevad kultuuriminister Tiit Terik ja T grupp OÜ omaniku Hugo Osula.

„Tänavune raamatukogude teema-aasta sobib hästi raamatukogude mõiste ja piiride nihutamiseks. Raamatukogud on oluline ning vahetu võrgustik, kus peituvad suured võimalused,“ sõnas kultuuriminister Tiit Terik. „Teel olles kipume unustama, et võiksime kiirustamise asemel võtta aja endale, panna käest telefoni või arvuti ning hoopis raamatut lugedes mõtet puhata. Julgustan seega kõiki teelisi kasutama reisiraamatukogude võimalusi ning bussisõitu raamatu seltsis veetma,“ lisas Terik.

„Tallinna, Tartu, Jõhvi ja Rakvere bussijaamad on ühed suurimad Eestis. Sealt liigub aastas läbi umbes kolm ja pool miljonit reisijat,“ sõnas T grupp OÜ omanik Hugo Osula. „Seega on äärmiselt tore, et saame üheskoos pakkuda lugemisrõõmu nii suurele hulgale inimestele ja muuta reisimise veelgi nauditavamaks. Võin juba saladusloori all öelda, et peagi on raamaturiiul saabumas ka Haapsalu reisijateni,“ lisas Osula.

Sarnase lahendusega raamaturiiulid on varasemalt avatud Tallinna lennujaamas, Valga raudteejaamas, Tori bussijaamas, Are bussijaamas ja Pärnu bussijaamas.

1 Kommentaar
  1. Uskmatu-Toomas 1 sekund ago
    Reply

    Tegeleme hõisates asendustegevusega ! Kes tänapäeva nutimaailmas on huvitatud raamatutest ?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.