Aas: tarbijaid võiks sel kütteperioodil toetada sarnaselt eelmisele

Taavi Aas

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas leiab, et tuleval kütteperioodil võiks jätkata tarbijate toetamist sarnasel põhimõttel kui eelmisel.

“Töötasime majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis möödunud kütteperioodiks välja erinevad automaatsed toetused, mis täiendasid üksteist ning aitasid vähendada hinnatõusu mõjusid tarbijatele. Tarbijate toetamist võiks jätkata sarnasel põhimõttel ka sel kütteperioodil,” ütles Aas BNS-ile.

Toetuste suurusjärgust ja võimalikest katteallikatest on ministri sõnul detailsemalt mõtet rääkida siis, kui on selgem, milliste toetustega valitsus tervikuna otsustab edasi minna.

Eelmisel kütteperioodil hüvitas riik taotluse alusel kuni keskmise sissetulekuga leibkondadele osaliselt energiakulud. Hüvitati 80 protsenti elektri, gaasi ja kaugkütte hinnatõusu osast ning toetuse ülempiir kõigi energiakulude peale kokku oli 500 kuus ja alampiir 10 eurot taotluse kohta.

Samuti määras valitsus tarbitud elektrile ja gaasile hinnalae, millest kõrgemad kulud kompenseeriti. Kodutarbijatele kompenseeriti kuni kuus 650 kilovatt-tunni ulatuses üle 120-eurose megavatt-tunni elektrihinna kulust ning 2,75 megavatt-tunni ulatuses üle 65-eurose megavatt-tunni gaasihinna kulu.

Lisaks hüvitati kuni detsembrikuuni kõigile elektritarbijatele elektri võrgutasu 50 protsendi ulatuses, alates jaanuarist hüvitati asutustele ja ettevõtetele elektri võrgutasu 100 protsenti.

BNS

5 kommentaari
  1. kallasel on õigus 2 aastat ago
    Reply

    ÜKS KÜTAB TERVET MAJA JA SAAB 500 EURI TOETUST, MINA KÜTAN MAJAS ÜHTE TUBA JA SAAN 10 euri.
    MA KÜTSIN ÜHTE TUBA ja 2 LAMPI JUBA ENNE ENERGIA HINNATÕUSU, SEST PENSION ON 440- euri JA SUVEL KÄTTEJÄÄVAD MÕNIKÜMMEND EURI OLID AINSAD, MILLEGA SAI OSTA TURULT MÕNE ÜKSIKU RÕIVA VÕI JALATSI – ÄÄRMISES HÄDAS. SEST RÕUVASTUMISEKS VÕI HOIDKU ISSAND MÕNE HÄDAVAJALIKU
    KOSMEETIKATARBE POLE SELLINE PENSION ETTE NÄHTUD.
    AGA MIKS TA KÜTAB SIIS TERVET MAJA NÜÜD ENERGIADEFITSIIDI AJAL.? SEST ON HARJUNUD.MÕNUS ON.
    JU TA SIIS NII RIKAS OLI, ET VÕIS ENNE JUBA KÜTTA. LAS KÜTAB KA 1 TUBA.VÕI KUI PERE, SIIS 2-3 TUBA.
    SELLE EEST, ET TA ON RIKAS MINUGA VÕRRELDES ANTAKSE TALLE KOMPENSATS. 500-euri.;IS ON KOGU MINU ELAMISRAHA JA MULLE 10 EURI, SELLEPÄRAST ET OLEN VAENE-VAENE OLEN, SEST SELLINE PENSION TEEBKI VAESEKS. MILLE PEAKS PEALE MAKSMA, ET OLEN NIIPALJU KOKKU HOIDNUD.!
    MÜÜD MAKSATE PEALE NEILE, KES EI HOIA KOKKU JA KELLEL RAHA KÜLLALT MAKSMAKS -IGATAGES ROHKEM KUI MINUL.

  2. Ele 2 aastat ago
    Reply

    Toetus on hädavajalik . Las rikkamad riigid eriti USA toetavad Ukrainat aga meie vajame ise abi. Aitäh Aasale et ta mõtleb meie rahva heaolu peale. Liimets seevastu sõidab ringi ja lobiseb niisama meie riigi toetamisest ta ei hooli.

  3. Nonii 2 aastat ago
    Reply

    1. Tuleb Keskerakonna poolt laste toetuste osa valitsuses kinnitada
    2. Represseeritute iga-aastast ühekordset toetust jaanuaris 50% tõsta, st. et ammu pole seda tehtud ja nüüd peaks olema juba 500.-
    3. Alampalga tõstmine ja maksuvaba osa(ka pensionil) 700.- TM vabastamine A/Ü poolt pakutult
    4. Puuetega inimeste toetus pensionile jäädes- see on justkui puue kaoks – toetussumma väheneb 3*, lisaks on nõmedus jooksutada mööda erialaarste, mis küllalt kulukas- isegi Parkimiskaardi saamiseks, et käia tööl ja püüda võtta osa aktiivselt elust, on mõttetu möll- normaalne oleks ,et pensionile jäämisel Perearst kinnitab, vajadus ja puue,st. pikendab ilma igasuguste röövellike teenivate ülevabariigiliste komisjonide asemel, kus tihti tuleb vastuseks- et Puue kadus ära kui oli olnud aastakümneid….

    ——————-pensionitõus olgu pensionitõus 150.- , mitte indekseerimisega tehtu – nagu praegu ja tegelikult saab 50 aastat töötanu ikka peksa , kõik riigiametid aga ootavad seda indekseerimist – sest nende palgad siis aina tõusevad ja ka kaubanduses tõusevad hinnad Teie järgi!
    ***Selle võrra väheneb muude toetuste vajadus ja toetamist ei vaja siis ka need miljonärid, nagu Kallas ütles – tema vanemad saavad hakkama:).
    ** kellel tekib veel õigus eelpool toodust, saab seda vormistada KOV kaudu ning sellisel juhul annab kulu katteks riik KOV raha, mitte ei toeta neid JÄMEDAKS SÖÖNUD nõukogusid , kes käibest poole kasumlikuks palgaks muudavad jne.

    Varem kirjutanud ELE – tema ilmselt ei saa majandusest üldse aru ja on nõus toitma neid Jämedakssöönuid veelgi

    Seega, hr.Aasale jõudu ja Keskerakonnale- hr.Jüri Ratasele samuti aga teie edasine püsimine sõltub kindlasti nende eespool toodud mõtete realiseerimisest ja TÄNAVU!

  4. to nonii e. kits kärneriks 2 aastat ago
    Reply

    Ei ma usu ,et nende püsimajäämune nende headest tegudest sõltub.Seal on muu mehhanism,mida ma siin lahata ei taha.
    Ja miks te nii tagasihoidlik olete? Miks Sotsiaalhartaga ühinemist ei nõua. Siis tõuseks pensionid poole võrra, mis on ka täiesti loomulik täielises eesti vabariigis.
    Aga jah, KOV-id tavaliselt ei mõtle välja ühtegi uudset ja eluparandavat liigutust. Kui need neile ette antakse,eelkõige sotsiaalvallas, siis hakkavad perutama ja on solvatud veel pealegi, Ei hakka nemad omale tüli tegema ja vastutust ei nõua keegi. v.a. raamatupidamise korrashoid mõnikord.
    Keskvalitsus ei viitsi, oska ega hooli ka ja viskab KOV parem raha. Sähke ja õiendage ise oma hädalistega ja jätke meid rahule valimisi korraldama .ja täie rinnaga elama.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.