Keskerakonna juhatus: teeme ettepaneku Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale ja Isamaale alustada poliitilisi konsultatsioone

Jüri Ratas

Eesti Keskerakonna juhatus otsustas täna konsensuslikult teha ettepanek Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale ja Isamaa Erakonnale alustada poliitilisi konsultatsioone võimaliku koalitsiooni moodustamiseks.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles, et peaminister Kaja Kallase otsus lõpetada koalitsioon ja vabastada Keskerakonna ministrid ametist, tähendab olukorda, kus kõik parlamendierakonnad peavad pingutama uue toimiva valitsuse moodustamiseks. “Keskerakonna juhatus otsustas konsensuslikult, et ajal, mil Eesti inimesed seisavad silmitsi enneolematu inflatsiooniga ning välja on vaja töötada toimetulekut toetavad maksu- ja sotsiaalmajanduslikud meetmed, tuleb erakonnal leida ühisosa teiste poliitiliste jõududega,” ütles Ratas.

“Keskerakond on valitsusvastutust kandnud aastast 2016. Oluliste otsuste kõrval on selle aja jooksul olnud ka mitmeid kriise ning keerulisi momente, mille lahendamisse on erakond tugevalt panustanud. Oleme valmis seda tegema ka praegu, mil ühiskonnas annavad tooni hinnatõusud ning mure eelseisva ees,” lisas Keskerakonna esimees.

Ta rõhutas veel kord vajadust seista sotsiaalsema poliitika eest, pakkudes Eesti inimestele kindlustunnet. “Seisame jätkuvalt selle eest, et tõsta peretoetusi, aga ka kütuseaktsiisi langetamine ja muud vajalikud meetmed tuleks meie hinnangul tõsiselt lauale tõsta, sealhulgas valmisoleku tagamine uueks kütteperioodiks,” selgitas Ratas.

9 kommentaari
 1. ei keegi 6 kuud ago
  Reply

  vana armastus jälle tagasi?

  • Enne ikka reetmine 6 kuud ago

   Esiteks Ekrele nuga selga….
   Siis hiljem räägime….
   Mis riik see on?
   Liivakastilapsed

 2. Nojah 6 kuud ago
  Reply

  Eks eelmine valitsus oli küll parem. Reformierakonnaga koostöö pole võimalik sest neil on muud huvid ja meie rahva elatustase neid ei huvita, Seda me nägime juba Ansipi valitsemise ajal mil tehti üks vale otsus teise järele Ratase valitsus parandas nende vigu ja tegi palju head meie sisepoliitikas. EKRE on kindlasti parem kaaslane kui Reformierakond selles pole kahtlustki.

 3. Eve 6 kuud ago
  Reply

  Julge aga vajalik samm meie heaolu nimel.

 4. stu 6 kuud ago
  Reply

  Lõpuks ometi see juhtus. Kallase lehvimine oligi juba tüüdanud.

 5. Mis saab? 6 kuud ago
  Reply

  “Pärast pikki lahusoldud aastaid oma kodunurmesid ma näen…” – nii laulis kunagi ületamatu Georg Ots.
  Kohandan seda veidi: Pärast pikka reetmist täis aega, keskikamp Reformi jätab taas…

  Lisaksin veel: parem hilja, kui …Ainult kas nn Isamaa ikka tahab kolmikusse tagasi tulla-Reform peibutab teist ju kõvasti?Nüüd tuleb hinge kinni hoides loota, et Isamaast ei saa järjekordset oma rahva reeturit.

 6. albert 6 kuud ago
  Reply

  PROBLEEME EI SAA LAHENDADA SAMALT TASANDILT, MILLEL NAD TEKKISID. /Einstein/
  Praegune maailm aga on avastanud poliitikute ja rahamajanduse PERPETUM MOBILE !
  Tõsimeelne ajakulu kestab.

 7. Jane 6 kuud ago
  Reply

  Mina sain nii aru et eelmine valitsus läks lahku kuna Ratasel ei jäänud muud üle kui ühineda Refirmierakonnaga sest valesüüdistused jõudsid temani need samad süüdistused mis said osaks mitmetele poliitikutele kes segasid reformierakondlastele võimule saada ja Ratast ootas Edgar Savisaare saatus või kuulsus. Tal ei jäänud arvatavasti muud üle aga nüüd sai ta kinnitust et Reformierakonnaga on koostöö võimatu ja EKRE-ga võimalik.

 8. Maie Urm 6 kuud ago
  Reply

  Kas eelmine reetmine antakse andeks?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.