Siret Kotka: peaminister, millistele faktidele toetudes otsustas Reformierakond Tallinna Haigla rahastamisest loobuda?

Siret Kotka

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Siret Kotka andis Keskerakonna fraktsiooni nimel üle Tallinna Haigla rahastust ja meditsiinikopterite projekti puudutava arupärimise peaminister Kaja Kallasele. Siret Kotka sõnul näitab Reformierakonna poolt ainuisikuliselt ja kiirkorras vastuvõetud otsus nende suhtumist tervishoiu arendamisse ning tervishoiutöötajate heaolusse.

“Peaministri selgitused on olnud üldsõnalised ja ebatäpsed. Seetõttu soovime saada konkreetset vastust küsimusele, et millistel faktilistel alustel ja millise dokumendiga otsustati Tallinna Haigla rahastavate objektide nimekirjast välja jätta? Oluline on meeles pidada, et Sotsiaalministeerium ja Tallinna linn allkirjastasid 2019. aasta veebruaris koostööleppe Tallinna Haiglaga. Kas sellest koostööleppest on ametlikult taganetud? Kui jah, siis millal ja kelle otsusega seda tehti?” küsib Siret Kotka.

Tallinna Haigla oleks üleriikliku tähtsusega meditsiinilinnak, mille vastutuspiirkond teenindaks üle 600 000 Eestimaa elaniku ja mis viiks meie tervisesüsteemi uuele tasemele, lisab Siret Kotka. “Nõustun president Alar Karisega, kelle sõnul jätab Reformierakonna otsus halva ja ebaprofessionaalse mulje. Selge on see, et sisulisi põhjendusi peaministril ei ole ja tegemist on poliitilise ärapanemisega,” märgib Keskerakonna juhatuse liige.

Samuti uurib Keskerakonna fraktsioon peaministrilt, millistel faktilistel alustel otsustas Reformierakond kauaoodatud meditsiinikopterite soetamisest loobuda? “Tervishoid vajab senisest kolm korda rohkem kopterilende. Meditsiinikopterite võimekuse puudumine suurendab võimalike tüsistuste riski ja suremust ning vähendab patsientide paranemise väljavaateid. Eriti oluline on meditsiinikopterite olemasolu ekstreemsete ilmaolude tingimustes. Ma ei ole nõus sotsiaalkaitseminister Signe Riisaloga, kelle sõnul saame hakkame olemasolevate kopteritega,” lausub Siret Kotka.

9 kommentaari
 1. moraal langeb 2 nädalat ago
  Reply

  Ukraina kaotused on praegu hiiglaslikud, rääkis alates 2014. aastast rindel olnud Ukraina sõdur väljaande Politico ajakirjanikule.

  Sõdur sai mõned päevad tagasi haavata ja on haiglas. Ta rääkis, et Ukraina vägede kaotused on praegu hiiglaslikud, edastab sotsiaalmeedias Politico ajakirjanik Christopher Miller.

  Praegu Ukraina armees juhtival kohal olev sõdur rääkis, et kolm nädalat tagasi oli tema üksuses Popasnast põhja pool 60 sõdurit. Täna on tal 20. 40 on saanud surma või haavata. 3 sõdurit hukkus eelmisel nädalal. Nad jäid peaaegu piiramisrõngasse, kui Vene väed vallutasid Severodonetski ja Lõssõtšanski; nad suruti üle 50 kilomeetri ida poole oma algsest positsioonist.

  Ukraina sõdur rääkis , et Vene tankid ja suurtükivägi on nende suurimad probleemid; tankide ja neid tabavate suurtükirünnakute arv on hull ja praegu antavast Lääne abist ei piisa, et olukorda Ukraina kasuks pöörata. „Me vajame rohkem, rohkem, rohkem,” märkis sõdur.

  Sõdur ütles, et nad ei ole saanud uusi Lääne relvi ega laskemoona ning kasutavad Ukraina nõukogude aegset relvastust, mis on otsa saamas. Kuid ka edu on olnud – 2 nädalat tagasi tulistasid nad alla Vene kopteri Ka-52. Kuid siis tuli teine järgmisel päeval ja tulistas nende positsioone.

  • Uskmatu-Toomas 2 nädalat ago

   Meie ainus mured on kudas suudame põgenike abistada!
   Delfi hõiskab “Eesti on Ukrainale abi jagades kõigist riikidest heldeim “.
   Milleks veel see haigla oma kuludega ?

 2. Nii 2 nädalat ago
  Reply

  Ütelge mida on üldse reformierakond õigesti teinud. Mina küll ei tea. See on kohutav erakond kes teeb meie riigile vaid halba.

  • Tõnis. Küsin keskerakonna kohta. Mida nad on head teinud? 1 sekund ago

   Mida head on teinud keskerakond?

 3. Nojah 2 nädalat ago
  Reply

  Imearmas Siret Kotka, hoolitsev ja õiglane.

 4. Soo 2 nädalat ago
  Reply

  Alati on meeldiv näha siin Keskerakonna parimaid poliitikuid ja lugeda nende arvamusi. Seni oli siin pidevalt Liimets kes sõitis mööda maailma ja vestles millest ei muutunud maailmas midagi. Mitte midagi kasulikku ei teinud ta meie riigile halba aga küll.

 5. Jura Koffimassin 2 nädalat ago
  Reply

  “teenindaks üle 600 000 Eestimaa elaniku” – matemaatika vist ei ole kesikute teema, küll aga demagoogia meistriklass

 6. Tõniselt Siretie. 1 nädal ago
  Reply

  asinu lubadused. Valige mind ja ma lasen kergliikluse teed teha. Kus need siis on.?

 7. Jura Koffimassin 2 tundi ago
  Reply

  Klähvib endine Edgari voodikaaslane.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.