Jüri Ratas: ühe erakonna ainuvõim lõpeb

Jüri Ratas

Jüri Ratas: Uudis, et valitsuskoalitsioon on viimaks kokku lepitud, on tervitatav. Tänases julgeolekuolukorras ja rekordilise inflatsiooni puhul on olnud väga murettekitav, et niivõrd palju aega on läinud tõsiste ja vajalike otsusteta ning olulised teemad on jäänud pausile. Olgu see kütuseaktsiisi langetamine või selgus eelseisva väga keerulise kütteperioodi eel.

Kahtlemata on oluline seegi, et ühe erakonna ainuvõim lõpeb. Seda mitte ainult riigiõiguse ja selguse kohalt, vaid eelkõige otsuste valguses, mis lõpetas Tallinna haiglaga, aga ka Haapsalu raudteega edasi liikumise ja et soetamata jäävad meditsiinikopterid. Koalitsioonileppe tervikut veel ei ole, kuid täna välja toodu põhjal võib tõdeda, et poliitiline narratiiv on tugevalt muutunud ja Eesti inimestele olulised teemad üles kerkinud.

Kui varem põrkusid kõik uued algatused lootusetult vastu Reformierakonna maailmavaadet, sh perehüvitiste tõus, siis täna on nad totaalselt meelt muutnud mitte ainult laste ja perede toetamisel, vaid ka paljudes teistes Eesti elanike jaoks olulistes küsimustes. Olgu see hooldekodukoht või tulumaksuvaba miinimumi tõus, mis Keskerakonna juhtimisel tõsteti 500.- euroni. Reformierakond on teinud kannapöörde — kärpepoliitika kõrval on hädaga lepitud ka teistsuguse arusaamaga riigijuhtimisest ja Reformierakonna muutus on Eestile positiivne.

5 kommentaari
 1. Jah 2 nädalat ago
  Reply

  Ma juba lootsin et Reformierakond kaob valitsusest sest nad pole meie riigi heaks midagi teinud, halba aga küll. Aga viimane lause paneb mind muretsema. Ma ei usu et nad muutuvad kuid teevad kõik selleks et valitsema jääda. Ma ei saanud aru mis neil mõttes on. Et võimule saada on nad valesüüdistustega lükanud kõrvale segajaid. Nüüd poetakse Bideni ja EL-u ees ja rahva elatustase neid ei huvita. Nad on peavoolumeedia haaranud oma võimusesse ja näe imet inimesed usuvad neid ehkki nad pole midagi positiivset teinud ja ma ei usu et mingeid muutusi tuleb Võimule jäämise nimel võib ju ka lubadusi anda.

  • Toots on tulemas 2 nädalat ago

   Asume valitsema.

 2. Soo 2 nädalat ago
  Reply

  Ja mina juba rõõmustasun et tuleb uus valitsus ilma Reformierakonnata aga viimane lause kustutas minu lootuse. Valitsemise nimel võib ju kannapäärdeid teha aga mina neid ei usu.

 3. Miks 1 nädal ago
  Reply

  siis Ratta Jurka ise valitsust kokku ei pannud? Miks konservandid ja isamaapeded temaga lepet ei tahtnud sõlmida?
  Jurka ise käib aga aserite vaenutegevust heaks kiitmas.

 4. Uskmatu-Toomas 1 nädal ago
  Reply

  Meie kõik mured on siis murtud,kui suudame põgenike abistamise viia SKT`st kaitsekuludega samale tasemele.
  Delfi hõiskab “Eesti on Ukrainale abi jagades kõigist riikidest heldeim “.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.