Tallinna linnapea Kõlvart on Singapuris maailma linnapeade kohtumisel

Mihhail Kõlvart

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart viibib reedest 4. augustini ametlikul visiidil Singapuris, kus ta osaleb World Cities Summit (WCS) linnapeade foorumil.

Iga-aastane WCS-i linnapeade foorum pakub ainulaadset võiimalust linnajuhtidele üle maailma arutada aktuaalseid linnaküsimusi ja jagada omavahel parimaid praktikaid, teatas linnavalitsuse pressiesindaja. Kõlvart osaleb WCS-i paneelis “Smart Cities“, mis keskendub pandeemiast tingitud probleemidele ja eesseisvatele väljakutsetele – kuidas muutuvad targa linna prioriteedid ja valmistuda järgmisteks kriisideks.

Ühtlasi kohtub linnapea transpordiministeeriumi esindajatega ja tutvutakse Singapuri innovaatiliste ja uuenduslike liikumisvõimalustega ning kohtub Singapuri rahvusparkide juhtidega, kes tutvustavad sealsete haljasalade nutikaid kasutamisvõimalusi. Samuti külastab linnapea Eesti saatkonda Singapuris.

Tallinna delegatsiooniga on kaasas linnakantsler Kairi Vaher ja strateegiadirektor Raido Roop.

8 kommentaari
 1. Lätis sunnib naine lätlast rääkima vene keelt, sõimab natsiks ja fašistiks 4 kuud ago
  Reply

  Videos küsib naine, koerake kaenla all, et kes sa üldse selline oled, mis sa siin teed, kus sa õppisid, kus töötad. „Siin sa enam edasi ei ela,” ähvardab naine.

  „Kas oled vene keele unustanud?” küsib naine, „sa oled nats, fašist.”

  Lõpus oli naine lätlannat löönud ja rebinud keti kaelast.

  Asja kohta on tehtud teade politseisse.

  • Soome vajab revolutsiooni eestinen 4 kuud ago

   42-aastane Juha Huhtala, kes on Kouvola linnavolikogu liige ja varem kritiseerinud teravalt valitsuse koroonapoliitikat, see on koroonapassi ja haiglaõdede sundvaktsineerimist, ütleb sotsiaalmeediasse pandud videos, et Soomet juhitakse praegu hävingu teele.

   „Pole vaja midagi muud, kui avada silmad, vaadata ringi, siis saate aru, mida ma mõtlen,” räägib mees. Ta jätkab, et Soome maksumaksjatest on tehtud teiste riikide arvete maksjad. Soomes süüdistatakse traditsioonilisi pereväärtusi austavaid inimesi. Kõik, mida meedias räägitakse, on küsitav.

   Soomet viiakse NATO-sse. Ukraina sõja tõttu. Mõned arvavad, et Soome ja Ukraina on ühesugused riigid. Kui lähemalt vaatate, siis saate aru, et Soomel ja Ukrainal pole midagi ühist, räägib Huhtala, kes on läbinud Soomes ajateenistuse ning olnud kümmekond aastat tööl Soome kaitseväes.

   Mees räägib, et Soome NATO liitumistaotlus on esitatud ainult vastutustundetute poliitikute ambitsioonide tõttu. Nad tahavad meeldida USA-le ja suurtele Euroopa riikidele, mis on ka suured NATO riigid. „Marini valitsus on tegemas sellist ristisõda meie soomlaste kahjuks, et me ei teagi veel, mis tulevikus saab,” räägib Huhtala.

   Euroopa Liit on samuti näidanud oma halvemat poolt ja olen ise pöördunud Euroopa Liidu ja Soome liikmelisuse vastu, tunnistab Huhtala. Me peame võimalikult kiiresti loobuma eurost, mis on täielik viga. Meil võeti põhiseaduse vastaselt kasutusele ühisvaluuta. Nüüd siis helbitakse seda suppi ehk Soome kannatab just selle ühisvaluuta tõttu. Meil on ühine võlg ehk me võtame laenu koos teiste euro-riikidega ja meid sunnitakse maksma selliste euro-riikide arveid, kes pole suutnud oma majandust korda saada, jätkab Huhtala.

   Soomest on saamas arengumaa ehk meil on ilminguid, mis kõlbavad rohkem arengumaale kui heaoluriigile. Inimeste olukord halveneb. Lapsed, noored, täiskasvanud, tööealised, pensionärid, vanurid, kõigil läheb kehvasti. See on poliitika tulemus. Poliitikud ja otsustajad vastutavad inimeste heaolu eest, räägib Huhtala.

   Inimestel läheb halvasti. Toidujärjekorrad pikenevad. Kas te kujutate ette, et Soomes pole kõigil inimestel raha, et osta toitu. Samal ajal on Soome riigil raha, et maksta kinni Itaalia ja Hispaania arved. Soome riigil on riigiettevõtte Fortumi kaudu 8 miljardit üleliigset raha, et maksta kinni sakslaste gaasiarved.

   Huhtala räägib, et kui keegi oskab seletada, miks me peame selle hullusega kaasa minema, siis võiks tema video juures kommenteerida.

   Huhtala räägib, et ainus, mis päästab, on revolutsioon. Ta ei pea revolutsiooni all silmas relv käes välja astumist parlamendi juures, vaid revolutsiooni inimeste suhtumises, mõtteviisi muutust. Et inimesed hakkavad vaidlustama asju, uurima põhjuseid ja nõudma muutust. Sest ainult siis, kui piisavalt suur hulk inimesi nõuab muutust, siis muutus tuleb. Ta lisab, et mitte ühtegi neist, kes praegu on võimu juures, välja arvatud mõned erandid, ei tohiks enam tagasi valida.

  • Lääne sanktsioonid Venemaa vastu on andnud oodatule vastupidise tulemuse 4 kuud ago

   Lääneriikide Venemaa-vastased sanktsioonid on lähiaja rahvusvahelise ajaloo kõige halvemini läbi mõeldud ja kahjulikum poliitika, märgib Jenkins. Sõjaline abi Ukrainale on õigustatud, kuid majandussõda Moskva režiimi vastu on ebatõhus ja soovimatute sihtmärkide jaoks laastav. Maailma energiahinnad kekivad hüppeliselt, inflatsioon tõuseb, tarneahelad on lagunenud ning miljonid peavad hakkama saama ilma gaasi, teravilja ja väetisteta. Ometi Vladimir Putini barbaarsus ainult süveneb – nagu ka tema mõju oma rahva üle.

 2. Nii 4 kuud ago
  Reply

  Tallinna linnapea on tubli mees ja loodame et reformierakondlased ei hakka talle valesüüdistusi vorpima nagu nad on pidevalt teinud et võimule saada ilma töötulemisteta. Reformierakonna võimu all olles ei oota meid midagi head nagu me seda juba kogenud oleme. Keskerakondlased on palju head teinud sisepoliitikas aga arvatavasti läheb nüüd jälle kõik allamäge. Hea et Tallinnas on tubli ja hooliv valitsus.

 3. to soome 4 kuud ago
  Reply

  Millal lambad midagi vaidlustanud on ? Karjasiseselt vahel küll. Aga mitte karjuse ja tema koera ega oina vastu.
  Aga see viimane ütlus on tal küll õige, et valitsusse ei tohi valida seni olnuid ,v.a. üksikud erandid.
  Vaat siis, Soomes ka pole süüa kõikidel, võtkem eeskuju, ikka võtame ju väljamaalt HALBA eeskuju.

 4. hr.Kõlvart 4 kuud ago
  Reply

  On aeg koheselt taastada Tallinna Televisioon.
  Seda tuleb teha uuel moel – kas Pealinna lehe osal weebis , weebi tv , milline edastab pidevalt linnauudiseid.
  Või teha Keskerakonna lehel – erakondlik weebikanal , milline edastab kogu Eesti uudiseid . Weebikanal on odav.
  Seda tuleks teha kohe.
  Vaatamise jaoks võiks olla nt. aastatellimus ajalehele – 50.- eur ja saab see inimene koodi siis. Tavatelevisioonis pole enam üldse üle Eestilisi uudiseid, ainult mula! Vähemasti saaksid inimesed arvutis vaadata ja selgust rohkem.

  Jõudu ja arutage seda , see ei saa enam viibida. Sel on ka teatud tsiviilkaitseline otstarve.

 5. Jane 4 kuud ago
  Reply

  Kõik on õige mida Kõlvart teeb tore et meil on nii tubli ja hooliv linnapea. tallinnas on tublid inimesed et valivad keskerakondlasi võimule. Nad tahavad et meie elu oleks parem.

  • Tipptaksojuht Repa 4 kuud ago

   Hr. Kõlvarti kabinetti ja pintsakurevääri külge tuleb paigaldada veebikaamera,
   mis edastab pealinna sündmusi otseeetris 24/7
   Pealinna ja Kesknädala veebilehtedel.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.