Jüri Ratas valiti tagasi Eesti Keskerakonna esimeheks

Tartus toimunud Eesti Keskerakonna XIX kongressil valiti erakonna esimeheks tagasi Jüri Ratas. Alates 2016. aastast Keskerakonda juhtiv Jüri Ratas pälvis 470 delegaadi toetuse. Vastaskandidaat Jaan Toots kogus 201 häält.

“Tänan siiralt ja südamest toetuse eest! On olnud tõsine kampaania ning see on olnud Keskerakonda ergastav ja aktiivsust tõstev. Tänan ka Jaan Tootsi tõsise pingutuse eest,” lausus Jüri Ratas. “Eesti suurima ja vanima erakonna juhtimine on üheltpoolt suur au, aga ka suur vastutus. Luban pingutada selle nimel, et Keskerakond oleks jätkuvalt Eesti poliitmaastiku peamisi kujundajaid. Olen veendunud, et tegusa meeskonnaga saame kindla tundega eelseisvatele Riigikogu valimistele vastu minna.”

Erakonna juhatusse valiti Mihhail Kõlvart (409), Tanel Kiik (380), Jaak Aab (379), Lauri Laats 338, Jaanus Karilaid (235), Jaan Toots (235), Vladimir Svet (216), Taavi Aas (215), Vadim Belobrovtsev (199), Yana Toom (195), Siret Kotka (171), Andrei Korobeinik (165), Enn Eesmaa (160) ja Mihkel Undrest (140). Jüri Ratas nimetas aseesimeesteks Mihhail Kõlvarti, Tanel Kiige, Jaanus Karilaidi ja Yana Toomi. Põhikirjast tulenevalt kuuluvad automaatselt juhatusse volikogu esimees (Tõnis Mölder) ja Noortekogu esimees (Kristi Rüütel).

Keskerakonna aukohtu esimeheks valiti Kalle Klandorf 450 häälega. Revisjonikomisjoni liikmeteks valiti Kalle Jõks, Andres Kollist, Jüri Ennet, Marko Šorin, Olev Raju, Eevi Paasmäe ja Svetlana Astahhova.

4 kommentaari
 1. Pole aega oodata 2 aastat ago
  Reply

  Mis aastakümnel see pinss pidi 1000 rutsi tulema?

  • Eks see ole viimane 2 aastat ago

   Viimane kongress Jürkale ja siis saab joogid autusse!

  • Taas 2 aastat ago

   valetas. Varem lubas 100€ ega täitnud lubadust, nüüd 1000€ ja samuti võib kindel olla, et sedagi ei täida.

 2. eelmisele porgandiastast 2 aastat ago
  Reply

  Porgandiaastal. Vaat eeslike rakendai vankri ette ja vankris istus lõbus seltskond, söögid joogid manu võet.
  Et eeslike ikka veaks oma rasket ,ülejõu koormat täissöönud ja joonud tegelastega, hoiti tema nina ees vitsakest, mille küljes rippus porgand. Parajalt kaugel, et eeslikese suhu ei saanud haarata, kuigi janu oli ja kange himu krõmpsuva, kosutava porkna järele. Nii ta vedas ja vedas seda koormat, veab siiani…

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.