Keskerakonna juhatus arvas Mihhail Stalnuhhini erakonnast välja

Mihhail Stalnuhhin

Eesti Keskerakonna juhatus otsustas sobimatute väljaütlemiste tõttu Eesti riigi ja valitsuse aadressil erakonnast välja arvata Mihhail Stalnuhhini.

“Igal erakonna liikmel, eriti aga Riigikogu saadikul tuleb mõista oma sõnade kaalu ja tähendust. Eesti on vaba ja demokraatlik riik, kus igaühel on õigus oma arvamusele, kuid tegemist oli vale ja ohtliku sõnavõtuga, mis ei ühti Keskerakonna väärtustega. Mihhail Stalnuhhin ei veennud juhatust oma tões ning meie ei veennud teda,” ütleb Keskerakonna esimees Jüri Ratas.

“Keskerakond seisab iga Eesti inimese eest sõltumata nende emakeelest ja peame kõik ühiselt selle nimel pingutama, et vaadata koos tulevikku. Kõigi poliitikute kohus on ühiskonda sel keerulisel ajal ühendada, mitte lõhkuda ja kogukondi vastandada. Paraku Mihhail Stalnuhhin selle vastu eksis,” lisab erakonna esimees.

12 kommentaari
 1. Kahju 3 kuud ago
  Reply

  Tark inimene muutus vene saadikuks. Kahju lobamokast.

  • Ta 3 kuud ago

   ei muutunud, ta on Eesti vaenulik olnud lapsest saati.
   Kuid hinnatav on, et ta vastandas end Eesti ja eestlastega avalikult ehk ei lipitsenud ega salatsenud nagu paljud teised keskbande liikmed riigikogus ja muudes volikogudes ja valitsustes. Vaenlast on alati parem ette teada, nüüd aga paljud hoiavad end tagasi ning kremlimeelseid salavaenlasi on meil sellevõrra rohkem.

  • Kuzja Komnunbach 3 kuud ago

   Oh pagan, oleks ta veel juut olnud ja halakausti halvustanud?

  • Kahju 3 kuud ago

   Venemaa Föderatsiooni rünnakut Ukrainale ei mõistnud hääletamisel ega allkirjastamisel hukka 11 saadikut (23. veebruar 2022): Natalia Malleus, Igor Kravtšenko, Oudekki Loone, Mihhail Stalnuhhin, Maria Jufereva-Skuratovski, Dmitri Dmitrijev, Andrei Korobeinik, Martin Repinski, Siret Kotka, Sven Sester, Mailis Reps.
   Kui nüüd mõelda, mida head on need inimesed teinud oma valijatele ja Eestile, siis ei tule midagi meelde: paar PBK saatejuhti, bandiidi näoga autoterrorist, hullude silmadega Putini groupie, kitsekarjusest taksojuht, minister-kleptomaan jne.

  • Vikipeediast: 3 kuud ago

   105-liikmelisest Eesti Vabariigi Ülemnõukogust oli kohal 70 rahvasaadikut, hääletama ei ilmunud tervelt 35 saadikut ja otsuse poolt hääletas 69. Kaido Kama oli küll kohal, kuid jättis hääletamata.
   Esmalt olid iseseisvumishääletuse vastu kuus kristlikku demokraati eesotsas Mart Laari ja Illar Hallastega, ning EKP tiiva 14 sõltumatut demokraati, sealhulgas Jaak Allik, Indrek Toome ja Mikk Titma. Hiljem otsustasid mõned neist siiski hääletada poolt…
   See oleks ju Kristina Kallase programmi „eestlastele jäägu kannel ja pastlad” juba toonane elluviimine.

  • Eksid 3 kuud ago

   kama ja teised polnud iseseisvumise vastu, vaid selle nõukoguliku päritolu tunnustamise vastu. Eesti polnud ju ENSV järglane. Nagu 20.08. pole taasiseseisvumispäev, vaid siis JÄTKATI de facto Eesti vabariiki.
   Vormi taga tuleb näha ka sisu.

 2. ei keegi 3 kuud ago
  Reply

  valikuline sõnavabadus?
  .
  uueduudised.ee/uudis/eesti/stalnuhhin-2-reformierakondlane-nimetas-ule-eelmist-valitsust-natsivalitsuseks/

 3. Sergei. 3 kuud ago
  Reply

  Peab oma partei looma, kah siiber- Reinsalu natsi tegevus paljastunud juba Presidendi kantselei direktori ametis.
  Peaministriks kommunisti tütar- tavaliselt ongi need kõige hullemad, kes näevad kust tuul puhub- nad ikka kõige …….
  Pole siin riigis venelastel midagi … seda on tõendanud EV ametnikud oma ametiülesannete täitmisel ( inimõiguste kaitsmisel ja ka antud erakond on konkreetses asjas teadlikud. Natsi sümboolika EL lipu külge.

 4. Nii 3 kuud ago
  Reply

  Kui Reformierakond hakkaks välja arvama poliitikuid oma erakonnast siis ei jääkski neid sinna. Hoopis Liimets tuleks välja arvata erakonnast sest sõitis müüda maaolma ringi , lobises mis maailmas midagi ei muutnud ja ühtegi kasulikku lepingut meie riigi heaks ei teinud. Meil pidi ju sõnavabadus ja demokraatia olema ja seega peaks igaühe arvamus lugema. Ma ei tea mida Staluhhin rääkis aga see on tema arvamus. Ratas on olnud tubli sisepoliitikas aga kas tema arvamused alati õiged on ei tea. Aga muutunud ta on. Miks pole arvatud mõnest erakonnast välja nõiteks Savisaare ahistajad, ja üldse valesüüdistuste vorpijad.

 5. ??? 3 kuud ago
  Reply

  MIks küll ?! Meil on ju ometi DEMOKRAATIA ?

 6. Meil ei ole...... 3 kuud ago
  Reply

  …DEMOKRAATIAT, on ainult üks TÕDE so. oravate oma ja ülejäänud on vale. Stalnuhhin ütles välja selle, mida mõtles oma solvatud vene hinge tasemelt, et me neid igapäev põlvili ei täna vägisi vabastamise eest, samas ta asju pakkima ei hakka , et siit fašistide riigist minema jalutada, loobuda ka kodakondsusest ja kõigist hüvedest. Vot siis oleks ta lõpuni aus ja sirgeselgne. Kui valitsus on fašistlik, siis on ju ka nende valijad seda. Poleks olnud vaja pehmendada ja kuulutada, et eestlaste vastu tal sellised tunded puuduvad. Need tunded on venelastes sügavalt sees, sest arvavad tõemeeli, et tõid meile nii vabaduse kui kirjaoskuse, nii kultuuri kui aitasid meid muldonnidest välja…eks see kõik, mis endal puudu oli, määriti vägisi pähe vallutatud rahvastele, kellelt võeti justnimelt see, mida olevat toodud.

 7. uskmatu-toomas 3 kuud ago
  Reply

  Eestis on olnud kaks meest kes on jäänud oma põhimõtetele truuks lõpuni.Arnold Meri ja nüüd Stallnuhhin,iseasi on kas need põhimõtted on õiged ja meeldivad meile ?
  Kui vaadata meie poliitikute erakonna vahetusi siis see on nagu kahepaiksete väljanäitus.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.