ENPA kuulutas Venemaa režiimi terroristlikuks

Maria Jufereva-Skuratovski

Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee võttis täna ühehäälselt vastu resolutsiooni Venemaa Ukraina-vastase agressiooni eskaleerumisest, millesse lisati Eesti delegatsiooni muudatusettepanek kuulutada Venemaa praegune režiim terroristlikuks.

Raportile pühendatud arutelus esines teiste hulgas sõnavõtuga delegatsiooni liige Maria Jufereva-Skuratovski.

Jufereva-Skuratovski kutsus oma sõnavõtus tegema vahet Venemaa režiimil ja Venemaa kodanikel, kes mõistavad hukka Putini režiimi ja on sellele aktiivselt vastu. „Näen vajadust avaldada toetust poliitvangidele, kes on oma vaadete ja tegevuse eest vangi mõistetud. Vaclav Haveli preemia saanud Vladimir Kara-Murza on suurepärane näide inimesest, kes võitleb vaba Venemaa eest. Peame temasarnaseid oma vaateväljas hoidma, mitte eemale tõrjuma,“ ütles ta.

Maria Jufereva-Skuratovski valiti ENPA kodukorra ja isikupuutumatuse komitee aseesimeheks.

12 kommentaari
  1. režiim ..... 2 aastat ago
    Reply

    …toetub inimestele, kes seda režiimi toetavad ja toidavad. Ei saa lahutada venelasi ja Putinit kui selle inimvihkajaliku ja hambuni verise riigi sümbolit. Ei seisa Putin kõrval, kui vene sõdur imikut või last surnuks vägistab, ei seisa kõrval kui vägistatu põlema pannakse, ei seisa kõrval kui enda lõbuks tsiviilisikuid tapetakse, neilt “meheau” noaga küljest nüsitakse, ei seisa kõrval kui varastatakse kõike, mis näppu satub ja saadetakse kodudesse, kus need “annid” ka vastu võetakse ja neist võigast rõõmu tuntakse. See ongi vene rahva loomus, tema “inimlikkuse” test, vallapäästetud kurjus ja koletu saamahimu. Kas arvate proua, et venelased siin okupatsioonialguses teisiti käitusid??? Kuid selle verise vägivaldsuse tulemil, istuvad teiesugused siin pisirahva kodumaal, laiutavad ja nõuavad oma veriste sümbolite kummardamist. Rumal maailm, kes ei nõua eranditult KÕIKIDE venelaste naasmist oma kodumaale, sest nad on alaliseks ohuks kõigile rahvastele maailmas. Mida rohkem neid siia tuleb, seda ohtlikumaks muutub meie elu ja rahust ei saa enam juttugi olla. 145 miljoni hulgas mõni üksik dissident ei muuda üldist vastikut pilti sellest rahvusest. Minge lihtsalt oma koju ja olekski probleem lahendatud. Kõik saaks rahu.

    • Issanda abil taevasse 2 aastat ago

      Püha isa Kirill palus Vene sõjaväelastel alati meeles pidada igavest elu, mille nad saavad surma korral.
      „Minge täitke julgelt oma sõjaväekohustust. Ja pidage meeles, et te annate oma elu isamaa, oma sõprade eest, siis olete koos Jumalaga tema Kuningriigis, auga, igaveses elus,” ütles ta.

  2. uskmatu-toomas 2 aastat ago
    Reply

    Iga sõda vajab hukkamõistu sest hukkuvad tuhanded inimesed,samuti tuleb hukka mõista neid kes lasksid selle olukorra tekkida.
    Uudiseid edastatakse meile tendentslikult,ühepoolselt ja ainult Zelenskõi vaatevinklist,loetakse ainult vene rakettide läbi hukkunud ukrainlasi,räägitakse ainult venelaste kuritegudest.Kui Amnesti töötaja avaldas ukrainlaste kuritegevust siis topiti tal lihtsalt suu kinni.
    Ei taha vene agressiooni kuidagi õigustada aga kus pagan te olite kui 8 aastat Donetskit pommitati ?

  3. ütlen veelkord.... 2 aastat ago
    Reply

    Kui Ukraina OMA TERRITOORIUMIT tahtis oma kontrolli alla, siis ongi ju loomulik, et ta ei saanud seda rahumeelselt teha. Vot siin olekski riik-so. Venemaa oma kodanikud, mis moodustavad ENAMUSE Donbassi elanikest, KOJU-Venemaale viima, eemale pommidest, rakettidest oma kodusesse “Russki Miri!”. Las ukrainlased oleks siis ise hakkama saanud oma kodanikega, kas panevad kümme kaevandust kinni ja jätavad 9 tööle või mida iganes. Vaadanud ise kuidas neile kasumlikum. Kaitstud oleks nii venelane kui ukrainlane…ja mis nüüd, veri, laibad, pisarad, lõhutud kodud ja lõhutud pered. Sõjas kaotavad lõpuks kõik ja kõigil on halb. Venemaa omab maailma SUURIMAT territooriumit, kas tõesti on sellest teile ikka vähe??? Jumal halastagu teile teie lõputu ahnus.

    • uskmatu-toomas 2 aastat ago

      “Ütlen Viimast korda”. Kui kirjutati alla ÜRO tasmel Minski leping siis miks Ukraina pool sellest taganes ? Kes olid need ässitajad kes saalisid USA ja Ukraina vahel ? Kellele see sõda lõptulemusena on kasulik ?
      Kui selle üle järelmõtled kui oled mõtlemisvõimeline siis saabub ka selgus !

  4. Ohoo 2 aastat ago
    Reply

    Kõige suurem terroristlik riik on USA. Mitmete riikide pommitamine tõestab seda. Bidenile jäeti vaid Süüria pommitamine. Ju al jäi sellest väheseks ja hakkas koos mõnede Eurooa riikidega relvi andma tapatalguks Ukrainasse. Ega meie poliitikud pole nii rumalad et aru ei saa mis tegelikult toimub. Ukraina president poleks kunagi alustanud Venemaa vastu sõda sest tal poleks olnud sellist võimalus ja tapatalgu oleks ära jäänud. Biden ei hooli Ukraina elanikest tal oli vaja vaid nõrgestada Venemaad ja eks sealt oli lähem ka saata Venemaale biorelvi. Juba see USA võimu all olev NATO lähendamine Venemaale oli Bideni poolt ässitamine. Paistab et tema huligaanist poeg on ka huvitatud Ukrainast. Huvitav et kui venemaa ukraina rahvusest president kinkis Krimmi Ukrainale keeggi ei protesteerinud. Varem oligi Krimm Venemaa osa ja nüüd läks rahumeelselt tagasi inimeste tahtel Venemaa koosseisu ja nii oleks võinud jäädagi. Poleks tohtinud ka peale verist riigipööret Ukrainas elavai venelasi ahistada, tappa ka keelata neil suhelda oma emakeeles. Ja sõda poleks.

    • uskmatu-toomas 2 aastat ago

      Seleta ja selgita palju tahad,ega see ajupestutele kohale ei jõua !

  5. loll... 2 aastat ago
    Reply

    ..on see, kes õigustust ei leia. Keegi ei käsi Venemaal olla selline nagu USA….või ongi see venelase määratu alaväärsuskompleks, et püütakse USA. le kõiges sarnane olla. Aga võtke näpust…..USA, d ei nimetata terroristlikuks riigiks, st. maailmalindbriiks nagu Venemaad, et isegi kõige väikseim ja tühiseim Aafrika riik on nüüd Venemaast ausam ja parem. Ise ajasite oma jubeda Mordoriga ennast nurka.

  6. Sergei. 2 aastat ago
    Reply

    USA maailma okupeerimine jätkub. Anglo- saksid hävitasid pärismaalased Ameerikas, Austraalias, nende tegevus Hiinas ,Indias. Kui mitu maailmasõda on nad alustanud. Peale viimast veel 35 sõda Vietnam, Korea, Kuuba Süüria, Iraak, Afganistan, Jugoslaavia JNE. JNE. Ja ka see viimane UKR sõda nende meisterdatud- meie tallalakkujad jooksevad kaasa.
    Nii,et Borell: või ,et Euroopa on sulle aed ja muu maailm dzungel ( tema ütlus).
    No siis USA on aednik, kes kärbib ka Euroopa majanduse arengut, elatus taset- käib mäss selle tegevuse vastu juba kuid EL-i riikides.
    Terroristlik ( natsistlik) on UKR reziim ja on seda kogu aeg olnud.- Ka selle reziimi tegelaste sh nn. presidendi avalikud väljaütlemised on inimvaenulikud.
    Minu aju te ei pese.

  7. Sergeile 2 aastat ago
    Reply

    Pese ennast oma Mordorisse, mida sa siin kükitad. Keegi teid siia ei taha.

  8. Sergei. 2 aastat ago
    Reply

    Tänan. Nõnda pikas telesaates ütles ka Zelenski- Läsidki koos oma maaga. !!!
    Mida ütleks selle kohta Lembitu- kes seisis ristirüütlite vastu ?!

  9. to sergei 2 aastat ago
    Reply

    Lembitu ei seisnud ristirüütlite vastu pikalt, vaid vastupidi, mõistes antud ajastule ristiusu tähtsust /kohalik usk oli paganlik, loomohvritega posimine-mitte kõrgusund/ = maade koondumine ühtseteks kultuuriruumideks, mis vaieldamatult olid eesrindlikud omas ajas. Samas ka kohalike väikevürstide võimu tõmbamine hierarhiasse =
    allutamine mingil määral. Ja sõjakeste vähendamine röövretkede.
    Sama toimub ka Ukrains ilmselt, väikeoligahid ei taha võimu jagada? Ometi tuleb neil seda teha kord, sest Hiina vastu nad ei saa, olgugi, et kasakate geenides on sõjamees, kes vallutanud Venemaale kõik piirialad nii Siberis kui lõunas.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.