Riigikogu ees esineb Valgevene demokraatliku opositsiooni juht Svjatlana Tsihhanovskaja

Riigikogu esimehe Jüri Ratase kohtumine Valgevene opositsiooni esindaja Svjatlana Tsihhanovskajaga 31. mail 2021. Foto: Veiko Pesur, Riigikogu Kantselei

Riigikogu liikmete ees esineb täna enne täiskogu istungit pöördumisega Valgevene demokraatliku opositsiooni juht Svjatlana Tsihhanovskaja.

Riigikogus kohtub Tsihhanovskaja Riigikogu esimehe Jüri Ratasega, kelle sõnul toetab Eesti Valgevene rahva püüdlusi vaba ja demokraatliku tuleviku poole. „Väsimatud jõupingutused, et tõsta maailmas teadlikkust repressioonidest Valgevenes, on imetlusväärsed,“ ütles esimees. Ta nentis, et valgevenelased tahavad oma riigis muutust. „Niipea kui Valgevenest saab vaba ja demokraatlik riik, peab praegune režiim kandma vastutust inimõiguste ränkade rikkumiste eest,“ rõhutas Ratas.

Tsihhanovskaja kohtub Riigikogus ka väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni ning Valgevene poliitvangide ja demokraatia toetusrühmaga. Samuti on tal visiidi jooksul kavas kohtumised president Alar Karise ja välisminister Urmas Reinsaluga.

Kell 15 algavat pöördumist saab jälgida ülekandes Riigikogu YouTube’i kanalilFacebookis ja veebilehel ning videosalvestist hiljem vaadata Riigikogu YouTube’i kanalil.

6 kommentaari
  1. Kiusavad keskerakonda 2 aastat ago
    Reply

    Vaat siis ausad rehwid:
    Eeltoodu alusel ja juhindudes AKKS § 57 lg-st 2, § 63 p-st 2, § 64 p-st 3 ja § 65 lg-st 3, Riigikohtu kriminaal¬kolleegium
    o t s u s t a s :
    1.Tühistada Tallinna Ringkonnakohtu kriminaalkolleegiumi 13. aprilli 1999. a kohtuotsus ja Tallinna Linna¬kohtu 5. märtsi 1999. a kohtuotsus Siim Kallase õigeksmõistmise osas KrK § 1486 lg 1 järgi ja saata kriminaalasi selles osas uueks arutamiseks Tallinna Linnakohtule teises kohtukoosseisus.
    2.Muus osas jätta Tallinna Ringkonnakohtu kriminaalkolleegiumi 13. aprilli 1999. a kohtuotsus muutmata.
    3.Kassatsioonprotest rahuldada osaliselt.
    Kohtuotsus jõustub 29. oktoobril 1999. a ega kuulu edasikaebamisele.
    http://www.riigikohus.ee/?id=11&tekst=138660400

    • Elaku rahu! 2 aastat ago

      Ja valmistuke sõdaks!

  2. Soo 2 aastat ago
    Reply

    Valgevene on tore ja rahulik riik. Valgevene poliitikud mõistavad et Biden on sõja peategelane et Venemaale üra panna. Ei antaks väljaspoolt relvi tapmiseks poleks ka sõda. Zelinski oleks jätnud nagu on. Bidenil on oma huvid mängus. Eelnevalt saadeti ka väljaspoolt Valdevenesse presidenduks üks naine ja taheti allutada Valgevene Bideni ja EL- alluvusse- Õnneks see läbi ei läinud. Eks taheti sinna ka NATO paigutada -siis oleks Venemaaigalt poolt piiratud. USA on pommitanud mitmeid riike aga Venemaast lootis ta teisiti jagu saada kasutades nüüd sõda. Valgevenes saadakse kõigest aru ja loodame et nad ei hakka EL-u ja Bideni käsutäitjateks.

  3. Uskmatu-Toomas 2 aastat ago
    Reply

    Suured rahvajuhid Tsihhnovskajale ja Navlnõi tuleks Pätsu pea kõrvale kivisse raiuda !

    • Jurakas 2 aastat ago

      See Valgevene presidendikandidaat oli enne valimisi sama “tuntud” kui meie “dressident” enne pukki saamist!
      .
      Mida arvata nendest, kes usuvad, et selline sai valimistel üle 50% häältest!?!

  4. Sergei. 2 aastat ago
    Reply

    Tsihanovskaja mees : tappa jõustruktuuride esindajad nn. politseinikud JNE. JNE. On varjatud kaameral, kuidas arutatakse raha jagamist (lombi tagant tulnud dollarite jagamist). Sellise lolli ja räpane kaose tekitajaga kohtutakse meil. Aga meie need kolm nimetatud (kohtujad) põhiseaduse järgi : rahva teenrid vaadaku parem üle ,kuidas meil on lood nn. demokraatia ja inimõigustega. Reinsalu roti käsul koristati inimesi tänavalt ( Siseministeeriumis on kiri ) !!!!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.