Jaak Aab on Eesti Keskerakonna esinumber Järva- ja Viljandimaal

Jaak Aab

Järgmise aasta parlamendivalimistel on Järva- ja Viljandimaa ringkonnas Eesti Keskerakonna esinumber Riigikogu liige Jaak Aab. Mitmekordne minister rõhutab, et maakondades elu edendamiseks on oluline omavalitsuste ja piirkondade arengu toetamine riiklike toetuste ja meetmetega.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütleb, et Jaak Aabi pingutusi regionaalpoliitika arendamisel on võimatu alahinnata. “Jaak on teinud tulemuslikku tööd nii sotsiaal- kui ka haridusministrina, kuid tema süda tuksub regionaalpoliitika rütmis. Julgen väita, et vaid loetud poliitikute jalg on astunud üle kõikide omavalitsushoonete lävepaku. Jaak on kindlasti üks neist. Ta on toetanud ettevõtluse arengut ja töökohtade loomist väljaspool suurlinnu ning seisnud omavalitsuste tulubaasi suurendamise eest,” lausub Jüri Ratas.

Jaak Aabi sõnul on viimastel aastatel suurenenud maapiirkonda elama minna soovivate inimeste hulk ning riigil koostöös omavalitsustega tuleb seda suundumust igakülgselt toetada. “Peame ka edaspidi riiklikult toetama töökohtade loomist, eluaseme soetamist ja renoveerimist, teede tolmuvabaks muutmist ning kiire interneti toomist maapiirkondadesse. Täisväärtuslik elu peab olema võimalik ka väljaspool Tallinna ja Tartu nn kuldset ringi,” märgib Keskerakonna juhatuse liige. “Tänane Vabariigi Valitsus jättis järgmise aasta riigieelarves vaeslapse ossa omavalitsused, teedeehituse ja kogu regionaalpoliitika. Keskerakond tahab piirkondade arengusse oluliselt rohkem panustada.”

Jaak Aab kinnitab, et Keskerakond seisab ka edaspidi erakorralise pensionitõusu eest. “Aastatel 2005-2007, kui mul oli au töötada sotsiaalministrina, tõusis keskmine pension üle 50 protsendi. Indekseerimise ja erakorraliste pensionitõusudega soovime aastaks 2027 tõsta keskmise vanaduspensioni rohkem kui tuhande euroni. Samuti seisame astmelise tulumaksu eest, et toetada väiksema sissetulekuga inimeste toimetulekut,” lubab Jaak Aab.

4 kommentaari
  1. Miks kõliseb valitsejate taskus? 2 aastat ago
    Reply

    „Venelasi polegi olemas. Vene keel ise tekkis murdena, kui mongoli-tatarlased üritasid ukraina keelt rääkida!”

    Kiršteins kirjutas seda vastuseks kommentaarile, et kõik Kremli viis opositsionääri on juudid – Karamurza, Navalnõi, Hodorkovski, Jašin, Nemtsov. Selle peale esitati küsimus, kus on venelased?

    Nüüd selgub, et venelasi polegi olemas.

    • ....sellest on ju kirjutanud 2 aastat ago

      Jüri Lina oma mitmes raamatus.
      ………………………………
      Jaak Aab on olnud tasakaalukas ja pole midagi laitvat öelda. Soovituseks , palun teadlastele raha jagades, vaadata ja seada määraks – tulemus, see on oluline.

      Toon näite – sellist jampsi pole vaja toetada:
      novaator.err.ee/1608800077/oxfordi-teadlased-said-jalile-miks-ketsup-pritsib
      Ja selliseid teadlasi jagub meil küllaga – nagu selle Vabaduse väljaku ristiga samba lugu – teadlasi on Eestis tohutult, kuid hakkama saadi TTÜ uue nime panekuga Taltets ja nii kestab see ,ilmselt miljonisse küündiv(nõudev) Aaviksoo ime. Saaga jätkub.

  2. to autor 2 aastat ago
    Reply

    Minge ja vaadake kuidas tegelikult elavad vaesemad “kihid” ja need pärisvaesed. MIKS pole siis KOV-id
    neid seni aidanud, nendegi rahade eest oleks saanud paljugi ära teha. Isegi ilma rahata .
    Teete elu endale ikka väga LIHTSAKS -anname raha ja keegi seal kusagil- küllap ta teeb MIDAGI, KAS ja MIDA
    pole minu asi- pole kuuld ,pole näind.
    KAS TEGELIKULT TEID HUVITAB, KUIDAS TEHA, ET OLEKS HÄSTI- TÕESTI HÄSTI, MIDA TEHA, KAS TEHAKSE.?
    Huvitab samapalju nagu vanglaadmini koostööaldi blatnoi tegevus kaasvangide üle .

  3. Jane 2 aastat ago
    Reply

    neil veab kui valivad Aabi sest ta on tubli ja hooliv poliitik.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.