Siret Kotka on Eesti Keskerakonna esinumber Lääne-Virumaal

Siret Kotka

Parlamendivalimistel on Eesti Keskerakonna esinumber Lääne-Virumaa ringkonnas Riigikogu liige Siret Kotka, kelle kolmeks peamiseks lubaduseks on pensioni erakorraline tõstmine 1000 euroni, astmelise tulumaksu kehtestamine ja tuumajaama rajamisel kohalike elanike seisukohtadega arvestamine.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütleb, et Siret Kotka on Riigikogus varasemalt maaelu- ja nüüd sotsiaalkomisjoni liikmena seisnud eelkõige Eestimaa tasakaalustatud arengut soosiva regionaalpoliitika ning vähekindlustatud perede toimetuleku eest. “Lääne-Virumaalt pärit poliitikuna on Siret väga hästi kursis sealse piirkonna eripäradega ja Väike-Maarja volikogus on ta seisnud kohaliku elu arengu eest. Tugeva empaatiavõimega inimesena leiab Siret alati aja inimeste muresid kuulata ja neid võimaluse korral aidata. Just praegusel keerulisel ajal on väga oluline meie elanikele tuge pakkuda,” lausub Jüri Ratas. “Olen alati imetlenud Sireti organiseerimisoskust ja võimet inimestega kiiresti kontakt luua. Keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna juhina on Siret olnud väga edukas uute liikmete värbamisel ning ta on selle eest pälvinud korduvalt erakonna juhatuse tunnustuse.”

Siret Kotka sõnul seisab Keskerakond ainsa erakonnana tõsimeeli erakorralise pensionitõusu eest ja kõrge inflatsiooni tingimustes on just eakad kõige haavatavam sihtgrupp. “Keskerakonna ettepanek on juba jaanuarist tõsta pensioni erakorraliselt 20 euro asemel 50 eurot. Kui lisada siia plaan hakata alates 2024. aastast tõstma pensioni baasosa 50 eurot aastas ja seda nii neli aastat järjest, siis ongi 1000-eurone pension tehtud. Kõik sõltub poliitilisest tahtest,” kinnitab Siret Kotka.

Samuti leiab Siret Kotka, et Eestil on viimane aeg järgida heaoluriikide eeskuju ja kehtestada klassikaline astmeline tulumaks. “Eesti ühiskond on saanud piisavalt küpseks, et mõistetakse vajadust läbi solidaarsema maksusüsteemi toetada vähekindlustatud inimesi. Reformierakonna poolt välja käidud maksuplaan suurendab jõukamate inimeste sissetulekuid aastas rohkem kui 1500 euro võrra ja see on praeguses olukorras karjuvalt ebaõiglane,” arvustab Siret Kotka.

Viru-Nigula valda kavandatava tuumajaama osas peab Siret Kotka sõnul esmajoones arvestama elanikkonna valmisolekut ja keskkonnaohutust. “Tuleb vältida vigu, mis on tehtud Kagu-Eesti elanikega Nursipalu harjutusväljaku laiendamise osas. Eraettevõtte ärihuvid ei tohi kaaluda üles sealsete elanike põhjendatud seisukohti ega Eestimaa kaunist loodust,” märgib Siret Kotka.

7 kommentaari
  1. Võiks oopis model olla 2 aastat ago
    Reply

    Nii kaunid neiukesed võiksid oopis modelitena raha kokku aada.

    • Aatom ja Sillamäele 2 aastat ago

      Oli vene aegu Sillamäel uraanikaevandus. Rikastati ja veeti Venemaale. Mis segab uuesti kaevandada ja loomulikult ka aatomijaam samas ehitada!
      Uraani ülejääkide müügist saaks ära toita kõik penskarid 1000 rutsiga kuus.

  2. ilus tüdruk,hea iseloomustus, aga kas ja mis tegusid sealt ka tuleb... 2 aastat ago
    Reply

    Aatomijaam nii väikeses riigis kui eesti on ENESETAPP. Julgeolek, jäätmetest vabanemine, know-how saab küll sisse osta, kuiod see on sama vilets kui maakonnahaidla üksainus onkoloog terve onkoloogiakliiniku asemel.
    Pealegi maksumus tohutu kohe ja ajas- selmet anda need rahad UUTE, TÄIESTI UUTE ENERGIASAAMISE VIISIDE
    ELLUKUTSUMISEKS JA VÄLJATÖÖTAMISEKS.
    KUIDAS me saame KINDLAD olla ,et SELLINE PENSIONITÕUS TÕESTI TULEB? Kurvad kogemused, ikka väga kurvad, kuidas vanakesed, kellel aastaid ühe käe sõrmedel lugeda jäänud visati poole tee peal vankrilt maha.Seda juba 35 a.
    Seda teinud kõik valitsused, ikka tähtsam olnud KOKKUHOID kui Elusolendite tunded ja elujärg. KUI SIIS KESKID
    ka nii talitasid, oli ikka VÄGA nadi tunne. PEALEGI, VALIMISED ON 5.märts, INDEKSEERIMINE AGA APRILLIS.
    TILETAN VEELKORD MEELDE, ET INDEKSEERIMINE EI OLE SEESAMA MIS PENSIONI nn.ERAKORRALINE
    TÕUS, JA MIS EI OLE TEGELIKULT ERAKORRALINE, SEST OLEME ÜHINENUD EUROOPA LIIDUGA jms. JA KÕIGI TEMA INSTITUTS. AINULT SOTSIAALHARTAGA MITTETÄIELIKULT AINSANA POLE ÜHINETUD JA SEDA JUST PENSIONITE OSAS !!! st. SÕIDETAKSE KÕIK SEE 35 a. EAKATE SELJAS KÕIGE OMA DEMOKRAATIA JA
    HEAOLUGA. KUI KEEGI KÜTAB OMA BASSEINI JA TESEL POLE RAHA AHJUKEST, ISEGI BURZUIKAT SOETADA JA RAHA EGA JAKSU KÜTET OSTA, VEELGI VÄHEM KÜTTEKULUSID KÜ.
    Kas see ongi DEMOKRAATIA kui KIHISTUMINE on naeruväärselt koletu. Ehk vajab säärane demokraatia korrigeerimist KOHE kui tahetakse säilitada nn.patriotismi jms.JÄTKUSUUTLIKKUST. Ei ole jätkusuutlik seina taga vaikselt ühtesid suretada kui teised prassivad.

  3. Nii. 2 aastat ago
    Reply

    Väga väärikas, hooliv, aus ja töökas poliitik. Sobib hästi juhtima Lääne-Virumaa elu.kohtades mida juhivad reformierakondlased ei muutu midagi paremuse poole ligem vastupidi.

    • mina 2 aastat ago

      Helgi, kas see oli sinu komm.

  4. to aatom 2 aastat ago
    Reply

    Tia kesse seda uraaniraha penskaritele annab, neile ikke nagu penikõsele süia, mis taldriku piale jäe, ikke kartulakuori ja astjapesuvett. või lauapialt purukõsta.
    A ää taha aatomijaama, uraani oo isi jo kuradist küll ja tuo rahakõsta senne, kos peremehekõne ja tämän sulaspoikaat poliiteliit.

    • mina 2 aastat ago

      Mida 0n Siret kasuliku teinud? Tulemusi ei mingisuguseid.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.