Mihhail Kõlvart on Eesti Keskerakonna esinumber Kesklinnas, Lasnamäel ja Pirital

Mihhail Kõlvart

Riigikogu valimistel on Eesti Keskerakonna esinumber Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita valimisringkonnas Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, kelle sõnul ei suhtu tänane Vabariigi Valitsus piisavalt tõsiselt Eesti inimeste toimetulekusse ega hooli sellest, kuidas kohalikud omavalitsused erinevate kriisidega hakkama saavad.

“Tallinnas on viimase poole aasta jooksul hüppeliselt suurenenud abivajavate inimeste hulk, linnaosade sotsiaalosakonnad töötavad ülekoormusel ja teevad kohati üliinimlikke pingutusi, et elanike muresid lahendada. Riigil on hoovad, et rekordilise inflatsiooni mõjusid leevendada, kuid paraku ei ole pälvinud toetust Keskerakonna ettepanekud langetada toiduainete käibemaksu ja energiakandjate aktsiisi ning tõsta pensioni alates 1. jaanuarist erakorraliselt 50 eurot. Hüppelise hinnatõusu tingimustes on kannatajateks meie inimesed,” lausub Mihhail Kõlvart.

Samuti on Mihhail Kõlvarti sõnul kohalike omavalitsuste toimetulek käesoleval aastal eriti järsult halvenenud. “Viimase aja kriisiolukorrad on näidanud, et just kohalikul omavalitsusel on vajadus esmajärjekorras tegutseda ka siis, kui olukorra lahendamine on riigiasutuste pädevuses. Vabariigi Valitsus ei ole suutnud adekvaatselt reageerida Ukraina põgenike- kui ka energiakriisi mõjudele, linnad ja vallad on olnud sunnitud ise põhikoormuse enda kanda võtma,” nendib Mihhail Kõlvart.

Ka haridusvaldkonnas on valitsus astunud samme, mis on loosunglikud ja tekitavad probleemide lahendamise asemel neid vaid juurde, leiab Mihhail Kõlvart. “Kooliõpetajate palgatõusu tuhinas unustati ära, et see toob automaatselt kaasa ka lasteaiaõpetajate palgatõusu, mis paneb väiksemate kohalike omavalitsuste eelarvetele suure lisakoormuse,” märgib Keskerakonna aseesimees. “Ka eestikeelsele haridusele üleminekul pandi esmalt paika ebamõistlikult lühike tähtaeg ja vajalike toetavate sammude asemel elavad paljud õpetajad, kes ei vasta kvalifikatsiooninõuetele, rahatrahvi hirmus. Eestis on puudu tuhatkond õpetajat ja Riigikontroll on öelnud, et praeguste trendide jätkudes on aastaks 2035 juba pooled pedagoogid pensioniealised. Hariduspoliitika vajab õpetajakesksemat lähenemist.”

Eesti Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütleb, et Mihhail Kõlvarti juhtimisel on Tallinn tõestanud end innovatiivse ja uutele väljakutsetele avatud linnana. “Tasuta ühistranspordi osas on Tallinn suunanäitajaks tervele maailmale. Tuleval aastal täitub pikaajaline eesmärk ja Tallinn kannab Euroopa Rohelise pealinna tiitlit ning 2025. aastal on Tallinnal au olla Euroopa Spordipealinna rollis. See kõik on pikaajalise ja sihikindla töö vili,” räägib Jüri Ratas. “Tunnustan Mihhail Kõlvartit, kes võttis vastu julge otsuse ja läheb Tallinna Haigla rajamisega edasi ka pärast seda, kui Reformierakonna ainuvalitsus tänavu suvel selle rahastamise tühistas. Tegemist saab olema Baltimaade moodsaima meditsiinilinnakuga ja kui Keskerakond peaks järgmisesse valitsusse pääsema, siis seisame selle eest, et haigla saab riigipoolse rahalise toe.”

4 kommentaari
 1. Nojah 6 päeva ago
  Reply

  kõlvart on selline poliitik nagu peab poliitik olema. Ta on aus, tüükas. õiglane ja hooliv. Soovin talle edu. Ta on väga palju head teinud meie rahvale .

 2. vanamemm 5 päeva ago
  Reply

  MASENDAV.

 3. esimene ülesanne kõlvartie 5 päeva ago
  Reply

  Kõlvart võiks selle Sinirebase varjupaigale uue juhataja leida ja seda juba loomakaitse seltsist ja loomaõiguslaste hulgast, sest need skandaalid blameerivad seda linna ja linnavalitsust tõesti juba.

 4. mis tegelikult toimus ja toimub,kas teame 1 sekund ago
  Reply

  Kas selle Kozõreva tegemistest ei saa siis tõesti ükskord selget sotti ja lahendit ? Heidab varju ka Kõlvartile endale, kindlasti, kuigi seda ei öelda, muidu pean teda asjalikuks meheks ,st, pole tühikargaja.
  Sellised asjad on rahvale OLULISED, isegi VÄGA-suuremale osale. Ajad pole enam endised.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.