Jüri Ratas kandideerib Riigikogusse Keskerakonna esinumbrina Harju- ja Raplamaal

Jüri Ratas

Eesti Keskerakonna esinumber 2023. aasta parlamendivalimistel on Harju- ja Raplamaal erakonna esimees ja Riigikogu esimees Jüri Ratas, kelle sõnul tuleb riigi juhtimises teha otsustavaid ja põhimõttelisi muutusi. “Järjest rohkem Eesti inimesi on raskustes igapäevakulude katmisega, suureneb koondamiste hulk ja pankrottide arv. Tänane Vabariigi Valitsus ei ole pööranud piisavalt tähelepanu ettevõtete ja Eesti inimeste toimetuleku parandamisele,” ütleb Jüri Ratas.

Kahetsusväärsel kombel ei taju peaminister olukorra tõsidust ja selle asemel, et rekordilise inflatsiooni mõjusid leevendada, on valitsuskoalitsiooni peatähelepanu koondunud üksteisele etteheidete tegemisele ja intriigide punumisele, leiab Jüri Ratas. “Valitsusel puudub juht ning peaminister vaatas nõutult pealt, kui koalitsioonipartner üritas riigieelarvest saada vahendeid isikliku kampaania tegemiseks. Eestimaa tasakaalustatud areng ei huvita tänast valitsust karvavõrdki. Järjest rohkem kulutusi pannakse kohalike omavalitsuste õlgadele, andmata neile selleks vajalikke vahendeid. Samuti lõpetaks Reformierakond esimesel võimalusel tasuta ühistranspordi, mis kahandaks inimeste liikumisvõimalusi ja suurendaks väljaminekuid. 2023. aasta riigieelarve on koostatud valimisi silmas pidades ja on seetõttu tugevas defitsiidis ning vajab pärast valimisi selget korrektuuri,” räägib Jüri Ratas.

Aastatel 2016-2021 peaministri ametis olnud Jüri Ratas ütleb, et Reformierakonna poolt välja käidud maksuplaan vaid suurendab ebavõrdsust ja jätab jõukamatele inimestele rohkem raha kätte. “Keskerakond tuleb laupäeval Rakveres peetaval volikogu istungil välja konkreetse astmelise tulumaksu ettepanekuga, mis jätab vähekindlustatud inimestele rohkem raha kätte ja suurendab ühiskonna solidaarsust,” kinnitab Jüri Ratas. “Samuti seisab Keskerakond selle eest, et tõsta nelja aasta jooksul keskmine vanaduspension vähemalt 1000 euroni, tagada kõikidele Eestimaa inimestele ravikindlustus ning kindlustada täisväärtuslik elu igas linnas ja vallas.”

Keskerakonna volikogu esimehe Tõnis Mölderi sõnul juhtis Jüri Ratas peaministrina Eestit läbi mitme kriisi nii, et riik väljus sellest alati tugevamana. “Erinevalt tänasest peaministrist tagas Jüri Ratas valitsuse töövõime ka kõige pingelisemal perioodil ja üheskoos võeti vastu julgeid otsuseid. Riigikogu esimehena on Jüri Ratas juhtinud parlamenti väärikalt ning hoidnud tasakaalu välissuhtluse ja riigisiseste visiitide vahel. Värske küsitluse tulemusel toetab iga neljas Eesti inimene Jüri Ratast peaministrina ja see loob head eeldused kandmaks pärast valimisi valitsuses juhtivat rolli,” märgib Tõnis Mölder.

4 kommentaari
 1. Bogdan 4 päeva ago
  Reply

  No ei sõbrad! Alles lõi noa selga EKRELE!

 2. nicht zu zehen sit und lachen 3 päeva ago
  Reply

  Omavalitsuste abil te seda kahjuks teha ei saa.
  Aga kavatsused on ülejäänus muidugi head, väga head. Oled õige tee otsal, hoia, et sa sealt jälle ära ei
  eksi…
  Lubadused täidetud, õpetan edasi .

 3. ? 8 tundi ago
  Reply

  MIs see minu asi on? Tema jutule nagunii ei pääse.

 4. Milleks? 1 sekund ago
  Reply

  Milleks taolist sõnamurdjat, reeturlikku, põhimõttelagedat,arga pugejat sinna vaja on?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.