Endine välisminister Eva-Maria Liimets kandideerib Harju- ja Raplamaal

Eva-Maria Liimets Foto: Välisministeerium

25-aastase välispoliitilise kogemusega endine välisminister ja diplomaat Eva-Maria Liimets kandideerib Riigikogu valimistel Keskerakonna nimekirjas Harju- ja Raplamaal.

Liimets kandideerib Riigikogusse esmakordselt. Oma pikaajalise kogemuse ja teadmistega seisab ta selle eest, et Eesti iseseisvus ja omariiklus oleksid kindlalt kaitstud. “Hindan kõrgelt võimalust esimese Keskerakonna välisministrina töötada tõsiselt nende sihtide saavutamise ja kindlustamise nimel ning panustada selle valdkonna tugevdamisse. Välis- ja julgeolekupoliitika on riigi jaoks üks võtmevaldkondi, mille kaudu saavutada kõiki teisi meie jaoks olulisi ning põhiseadusesse kirjutatud eesmärke,” leidis Liimets, kelle sõnul tuleb kindlustada Eesti rahva püsimajäämine, aga samas säilitada avatus Euroopale.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas avaldas heameelt, et Eva-Maria Liimets on otsustanud kandideerida parlamendivalimistel ja soovib jätkata oma valdkonna edendamist. Ta lisas, et sellist kogemust ja pädevust on Eestis vähestel.

“Eva-Maria on 25 aasta jooksul tegelenud julgeolekupoliitikaga, inimõiguste kaitsega, Euroopa Liidu suhete ja Läänemere-äärsete riikide koostööga. Eesti kahtlemata vajab sellist pädevust, seda eriti nendel ärevatel aegadel,” tõdes Ratas.

Keskerakonna esimees sõnas, et Liimets oli välisministriks Ukraina sõja alguses, mis tõi ka Eestile ja kogu maailma kaasa mitmeid katsumusi. “Kokkulepped ja riikide ühtsus on sellistel momentidel elutähtsad. Hindan kõrgelt välisministri tööd neil rasketel aegadel ja tema panust turvalisema ja ühtsema Euroopa nimel,” lõpetas Ratas.

4 kommentaari
 1. Külarahva käest kuuldu järele mõeldes… 2 päeva ago
  Reply

  EI USALDA!

 2. Ohoo. 2 päeva ago
  Reply

  Taevas tule appi ma lootsin et ma seda nõiamoori ja Keskerakonda mttesobivat naist enam siin ei näe aga võta näpust suun ta jälle on, Sõitis maksumaksja rahadega mööda maailma, lobises mille tagajärjel maailmas midagi ei muutunud, lihtsalt raiskas aega ja ei sõlminud meie riigi heaks nitte ühtegi kasulikku lepingut.

 3. Nii 2 päeva ago
  Reply

  No eelmine välisminister ikka nii hull ei olnud kui praegune. Praegune on nagu tige lõvi kes on puurist välja pääsenud, ei tee ka meie riigile midagi head nagu eelminegi aga häda võib kaela tuua küll.

 4. Sergei. 2 päeva ago
  Reply

  Õeluse tipp- palju inimelusid hingel st. kuritegude kaasosaline.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.