Ranna Rantšo perenaine Ande Arula kandideerib Keskerakonna ridades Riigikogusse

Ande Arula oma loomadega

Keskerakonna Pärnumaa nimekirjas kandideerib Riigikokku Ranna Rantšo perenaine, loomakaitse aktivist Ande Arula. Lääneranna vallas Uue-Ankru talu üles ehitanud Ande Arula sõnul on loomade päästmisest saanud tema elutöö ja just Keskerakonnas leidis ta toetuse enda mõtetele.

“Iga aasta raputab Eestit mõni loomapiinamise lugu, samal ajal on loomapidamine väikefarmides selgelt ülereguleeritud. Usun, et enda teadmiste ja kogemustega suudan Riigikogus maailma ja loomade elu paremaks muuta,” lausub Ande Arula.

Pärnumaa ringkonna esinumber Andrei Korobeinik tervitas Ande Arula otsust, loomakaitsega seonduv on Keskerakonna jaoks alati oluline olnud. “Praeguses Riigikogu koosseisus suutsime ühtteist ellu viia, kuid palju suurem töö on veel ees. Andel on väga palju loomakaitse valdkonnaga seotud mõtteid ning mul on hea meel, et oleme leidnud tema näol mõttekaaslase. Usun, et Riigikogus suudab ta Eesti ühiskonnale veelgi rohkem tagasi anda,” ütleb Andrei Korobeinik.

Oma kandideerimisotsuse põhjendamiseks salvestas Ande Arula ka isikliku pöördumise, mis on tänaseks saanud rohkem kui 31 tuhat vaatamist: https://www.facebook.com/watch/?extid=WA-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&mibextid=2Rb1fB&v=1120841988536075

Keskerakonna nimekirjas kandideerib Pärnumaal 9 inimest, esikolmikus on Andrei Korobeinik, Marko Šorin ja Enn Eesmaa. Riigikogu valimised toimuvad 5. märtsil 2022. aastal.

17 kommentaari
  1. Soo 2 aastat ago
    Reply

    Meiö tuleb inimesi päästa viletsusest aga loomapäästmine on abstraktne mõiste Me sööme loomaliha , kala, kanaliha ja neid päästa ei saa. pealrgi on olemas loomi kes tapavad teisi loomi.näiteks rebane tappis minu naabril 7 kana.

    • Bogdan 2 aastat ago

      Äi pää valima. Kõik!

    • Ande Arula 2 aastat ago

      Päästmist saab mõista väga mitmeti. Tõlgendada saab seda õelalt aga kui natuke süveneda meie tegevusse, siis võib ta võtta teise ilme! Loomadele uue võimaluse andmisel, vigaseid terveks ravides, kodututele kassidele kodu otsides, ka ohustatud tõugu hobuseid aretades-, ongi minu jaoks päästmine-hoidmine, tõlgendamise asi. Aga kui palju aitavad need loomad siin lapsi, inimesi, erivajadusega inimesi?? Olete sellega ka kursis? Kui mitmeid aastaid me pakume lastele laagrite näol tulla elama päris maaelu? Kui palju maleva noori siin saavad töökogemust?
      Ma ei hakka siin elusloodust ega inimese toidulauda ümber korraldama vaid tahangi, et talud tagasi tuleks (unistada ikka võib) ja loomi kasvatatakse nii palju kui vaja on, mitte et ületootmisega( välismaalt sisse toodes) tapetakse loomi ilmaasjata! Ja kui rebane tappis 7 kana ja inimesel jäi ainult 1 kana või kukk, siis satuvadki nad siia. Lihtsalt soovin headust hoolimist ja empaatijat rohkem!

  2. Nojah 2 aastat ago
    Reply

    Las see naine tegeleb loomakaitsega aga Riigikokku ta ei sobi.

    • Ande Arula 2 aastat ago

      Kõik ei saagi kõigile meeldida. Riigikokku saavad kindlasti kaaskandidaadid.
      Ja mina tegelen rahus loomadele paremate seaduste väljatöötamisega, teiste loomaaktivistidega ja ühingutega!

  3. to soo 2 aastat ago
    Reply

    Ära räägi lolli juttu! Kes sind sunnib loomi sööma? Inimkonna ÜLESANNE ja ARENG ongi LEIDA UUED TOIDUD
    ja AINED TOIDUTEGEMISEKS, ET MITTE PARASITEERIDA TEISTEL ELUDEL.
    RAHAMAJANDUSE tingimustes POLE VÕIMALIK, kus teadus ja uued posit. arengud olenevad kontsernide
    tellimustest= et need NEILE KASUMLIKUD oleksid. Nii on ka vähiravimitega, mida saab taimedest toota.Need on TÕSISED ravimid, kuid teadlastel pole raha sellega tegeleda, sest näit.kapsale sa patenti võtta ei saa ju.
    Samuti toidutööstus mürgitab iga päev VÄGISI glükoosiga jm.suhkrutega mis teada on vähi toit, samuti liha ja ka piimatooted on kaasaaitavad. Aga MUUD pole võimalik saada.
    SEE ,MIS TEETE LOOMADELE, TULEB KÄTTE SELLESAMA KOLETISLIKU MENTALITEEDI KAUDU, MIDA ISE LOOTE, USKUMATUID TEID PIDI KOHE VÕI AEGADE PÄRAST.
    ON TEILE TEADA, ET näit. KARUSLOOMAD SAADETAKSE AASIAMAADESSE TAPMISEKS.
    JA SEE KÄIB NII – ELUSAST PEAST RAIUTAKSE NEIL KÄPAD JA JALAD ÜKSTEISE JÄREL JA ELUSAST PEAST TÕMMATAKSE NAHK MAHA. SUURED KUHJAD SUREVAID LOOMI VAHIB SEALT VERISTE KEHADE VAHELT INIMKONDA SILMADEGA, MILLE AHASTUS ON NEEDUSEKS MEILE !
    MEIE PÕLLUMEHED OTSIVAD OMA LOOMATOODETELE TURGU AASIAST = SAADAVAD SINNA OMA SEAD, VEISED, LINNUD. UTSITAVAD KAUBANDUSKODA TAGANT. RAHA-ÕGARDLUS-RAHA! ILMA EETIKATA, USUTA, LOOTUSETA JA SEDA LEVITADES JA PEALE SUNDIDES.

    • Ande Arula 2 aastat ago

      Apsoluutselt õige jutt!
      Ja kui võigas see kõik on. Tean, et seda kõike on peavõimatu muuta aga usun ikka täies siiruses, et midagigi on võimalik teha. Aga see loomade vedu teistesse riikidesse tapmiseks on küll mulle samuti täiesti vastuvõtmatu!
      Teil ja meil on võimalik koos midagi ära teha. Üksi ei tee suurelt midagi. Võin päästa 20 koduta küla kassi, kuid seegi on samm paremuse poole. Ja kui võtta nüüd üle eesti kõik need vabatahtlikud ja MTÜ-d, siis juba ju peaks midagigi ära teha saama!

  4. Muu 2 aastat ago
    Reply

    Mismoodi see naine Loomakaitsega tegeleda saab kui ise kasvatab lihaveiseid?! jt.loomi.
    Rantsorestoski süüakse neid kaaslaste silme all, andudes õgardlikkusele.
    See pilt, vägisi kaenlassesurutud tall ja armastust otsiv veis , parema puudusel ,ta käe vastas lootuses leida EHTSAT hoolivust.
    Mõelge, mis tunne on neil loomadel, kes otsivad meeleheitlikult Lootust omaniku mõnest juhuslikust puudutusest /sest armastust, usku sellesse vajame kõik-ka loomad-linnud,sellele rajaneb baasturvalisus/ kui nad
    saba väänates autosse laaditakse ja tapale saadetakse. Loomad nutavad, jah, nutavad, sest on jäetud ilma Lootusest Armastuse olemasollu,Heaaduse kaitsele -reedetud. Pisarad veerevad ,suured pisarad…

    • Ande Arula 1 aasta ago

      Kallis inimene Muuu
      Sa pole vist eriti viitsinud lugeda millega me päriselt tegeleme. Need kaisus veised ja talled on meie lemmikloomad ja elavad oma elupäevade lõpuni.
      Kõik ülejäänud jutt loomade helluse soovist ja inimesega suhelda tahtmisest väga õige.
      Tapetaksegi liiga palju ja ilmaasjata.
      Igaüks kes meie tallist läbi käib võib-olla hakkab vähem liha tarbima.
      Ja paisid, hoolimist, tegelemist on meie loomadel küll ja küll.

  5. erzats to jüri 2 aastat ago
    Reply

    LOOMAKAITSE HAARAMINE TEIE PARTEIPROGRAMMI ON VÄGA ÕIGE !!!
    KUID VAID ÕIGE-TÕELISE LOOMAKAITSE ,MILLEL ARENEV EETILINE VUNDAMENT JA MIS LIIGUB POSITIIVSETE ARENGUTE SUUNAS ELUKORRALDUSES, HALDUSES, TEADUSES, SEADUSTES .

    • Ande Arula 2 aastat ago

      Ma tean, et see on suur töö aga sellega on juba alustatud ja liigume jõuliselt edasi!

  6. to to soo 2 aastat ago
    Reply

    EEstis nahastati/tatakse?/ karusloomi nii, et üks jurakas elektrood torgati pärakusse ja teine suust kõrri ja
    lasti vool sisse. See uimastas.Koolnukangestuses looma ei saa nülgida. Nülgida aga vaja suur hulk ja kiiresti. Seega praktiliselt elusalt? tõmmati siingi nahku. Räägitakse, et uimastatu ärkas ilma nahata . Leiutada võib iga ebard mistahes piinu. Kes seda jälgib?
    Meil olevat nülgitud koeri kunagises loomade hukkamispaigas Pääskülas.Rahvasuu teadis rääkida, et Keila lähedal neid elusalt happesse lasti. Pioneerid vja jotad viisid nõukaajal ETKVL kokkuostu koerakõrvu ja kassikäppi võidu jahineestega.
    Issand ise teab mismoodi tapamajades koheldkse toiduloomi-linde. Eestis kui mujal nn.Euroopas. Nägin salaja filmitud videod kuis töötud “mehepojad” läksid Iirimaa kalkuneid tapma. Linnud jooksid mahalaadimisel laiali. et neid kätte saada astuti jalaga nad vigaseks -peksti jalgadega, et luud murdusid.
    Lind ei saanud enam liikuma.
    Vaadake, kuis kardavad põrsad kaamerameest farmis! Emast eemaldatud ,karjas tsementpõrandal, aediku kõige tagumisse nurka hirmunult troppi kogunenud notsulapsed. Miks kardavad? See jäägu teile koduseks ülesandeks. Kogu lühike eluke hirmus ja ärevuses tsemendil, iialgi päikest nägemata.
    Mulle on Aasia suhtumine loomadesse alati väga vastumeelne olnud -kogu see jõhkrus ja julnus, tuimus,salalõbu? Pragmatism. Või me ise paremad oleme? Paraku saame seda tunda, sest mõnel viisil laieneb see inimestele samuti, kui Hiina paisu tagamt üle tulvab, tuues kaasa kõik oma, Vietnami, jt. tavad. Sest Mentaliteet peksab selle loojaid ikka ja alati- läbi aegade, kasvõi teiste rahvaste kaudu. Lootusetuse kaudu surivoodil, sest Lootusel ja Headusel pole ju kohta olnud läbi elu, ammugi pole kohta surma palge ees,

    • Ande Arula 2 aastat ago

      tänaseks peaks juba kõik karusloomafarmid eestis lõpetanud olema. Kui me suudame oma koduümber juba sellise julmuse lõpetada on hästi. Samas võib rääkida julmadest inimeste tegudest ka inimeste vastu. Kurjust on palju ja liiga palju. Mina usun headusesse ja minu ümber on õnneks headust rohkem.

  7. To soole 2 aastat ago
    Reply

    Vot kus tuleb mind arvustama. Mina kirjutan nagu tahan ha see pole teie asi. Riigikokku peavad minema poliitikud kes tõstavad meie rahva heaolu ja elatustaset. Loodust peab hoidma aga seda võib yeha ka väljaspool poliitikat.Seda peaksid tegema kõik inimesed ja Arulal ei keela keegi seda teha. Selleks ei pea olema Riigikogus. Ma võiks teie kohta ka üht teist kirjutada aga ma ei hakka seda tegema sest olete lihtsalt ebaviisakas.

    • Ande Arula 2 aastat ago

      Ma käisin kunagi ka traktoriga Toompeal ja teate, kui ükskõikselt ja irvitavalt nad maainimese muredesse suhtusid!!
      Kurb aga siiani pole midagi paremaks läinud. Usun siiralt, et midagi peab väga kardinaalselt muutuma või juhtub see, et ei muutu midagi, läheb veel hullemaks ja seda mitte meie riigikogule, vaid põhjused ulatuvad palju kaugemaale. Usun rahva tarkusele.

  8. Ohoo 2 aastat ago
    Reply

    las see to to soo kirjutab mis ta ise on teinud looduskaitse heaks. Aga ehk on ta tainetoitlane. Ausalt üeldes ma ei viitsinud tema kirjutisi päriselt läbi lugeda. Praegune valitsus on nii hasardis muude asjadega et see teema neid ei huvita. Kindlasti on vaja loodust hoida ja seda peaksid tegema paljud . selleks ei pea olema tõepoolest Riigikogus.Muidugi hakkab seda tööd juhtima mõni minister arvan et vastava ülikooli haridusega. Eks loodust kahjustavad ka puude maha saagimine. Õhku rikuvad sõiduautod mis veerevad terve päeva massiliselt müüda tänavaid jne. Probleeme on palju Las see perenaine loomakaitse aktivist tegeleb sellega edasi ja palju tänu talle aga selleks ei pea ta olema Riigikogus.

    • Ande Arula 2 aastat ago

      Muidugi ei pea ja ma ei arvagi, et 1068 kanditaadi seast mind 101 hulka valitakse. Rahunege!! Kindel tunne on kuuluda ühte kogukonda, nagu Keskerakond, kes aitavad Sul nendes seaduste rägastikus teed näha, et saaks üldse ellu jääda!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.