Kadri Simson: Taasiseseisvumisega kirjutas Edgar end suurte tähtedega Eesti ajalukku

Foto allikas: Kadri Simson

“Keerulistel aegadel on liidritel erakordne roll. Nii oli ka Edgar Savisaarel oluline osa täita selles, et Eesti suutis võõrvõimu alt veretult iseseisvuda. Taasiseseisvumisega kirjutas Edgar end suurte tähtedega Eesti ajalukku.

Minu põlvkonna kujunemisaastatel oli ta silmapaistev Rahvarinde poliitik ja seda ajal, mil poliitikud olid kangelased ja nendega koos laulsid sama laulu suured rahvahulgad.

Sajandivahetusel ei olnud Savisaarele vastast televäitlustes ning arvamuslugude üllitamise sageduses. Rääkimata meeldejäävatest poliitkampaaniatest ning kõnedest, mis panid end kuulama. Õnneks jätkus tal ka aega mälestuste kirja panemiseks. Oli igavene vahva neil aegadel tema tegemistele kaasa elada ja kaasa aidata.”

4 kommentaari
  1. ei keegi 2 aastat ago
    Reply

    Nõus. Ükski Savisaare kolmest kukutajast pole end näidanud tema väärilisena.

  2. virolainen 2 aastat ago
    Reply

    Edgar Savisaar oli Eesti ajaloo suurkuju,aateline,tark ja ausameelne.Tema juhtis EV Taasiseseisvumist ja seda väga võimekalt ja sihipäraselt.Tema soovis taastada EV Tartu Rahu järgsetes piirides ja heanaaberlikke suhteid naaberriikidega kuid see ei õnnestunud tugeva välisjõudude vastutöötamise tõttu.Ta sai taastatud,iseseisvat EV juhtida u.2 aastat,väga keerulistes oludes.Saab võrrelda eestlaste Jüriöö Ülestõusuga mis kestis ka u.2 aastat ja lõppes võõrvallutajate okupatsiooniga.

    • Ajad 2 aastat ago

      midagi segi. Just Edgar tahtis jätkata Eesti NSV piirides nagu täna olemegi. Tartu rahu piirid olid Eesti kodaniku nõue, kuid Ülo Nugis selle soovi lämmatas juba 1. istungil. Lugege tolleaegseid ajalehti, seal kõik kirjas.

  3. Tõde tõuseb alati! 2 aastat ago
    Reply

    Seda ,et Eestil oli soov taastada EV Tartu Rahu jägsetes piirides ja kokkulepe Jeltsiniga võivad tunnistada paljud:A Rüütel,Mati Hint jne.Selle nurjasid riigikogus vastu hääletamisega Isama koos Interrindega.Mida Koganile lubati ei tea kuid midagi nad said selle koostöö eest ja muidugi isamaa oli ja on vist nüüdki,Savisaare kõige karmim vastane

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.