Kaja Kallas: Aitäh, Edgar, ja head teed Sulle.

Foto: Stenbocki maja

Kaja Kallas: “Lapsepõlvest on mul Edgar Savisaarest mitu suuremat mälestust. Mäletan, kuidas lapsena tantsisin rahvatantsukollektiivis „Sõleke“, mis oli palutud esinema tema valimiskampaania üritustel. Ja hilisemast mäletan, kuidas Edgar Savisaar tegutses koos minu isa ning paljude teistega söakalt Eesti taasiseseisvumise nimel.

Mul endal ei avanenud võimalust temaga poliitikas olles Eesti oleviku- ja tulevikuküsimuste üle diskuteerida, sest olime poliitikas samal ajal vaid mõned aastad ning töö meid toona kokku ei viinud – tema oli siis Tallinna linnapea, mina esimest korda Riigikogu liige. Kui meid ühendab see, et teame mõlemad omast kogemusest peaministri ameti muresid ja valusid. Kord aastas taasiseseisvumispäeva eel on ilusaks tavaks, et ametis olev peaminister kutsub kõik senised Eesti peaministrid Stenbocki majja lõunale. Sel suvel oli meie ringis ka Edgar.

Arutasime omavahel kõik koos Eesti elu ja maailma sündmuste üle ning kõik nentisid, et igal peaministril on omad proovikivid, kuid kõik jääb kord selja taha.

Jah, Edgar Savisaar oli vastuoluline, kuid kõigest hoolimata oli ta särava mõistusega poliitik, suur isiksus ja tal on kindel koht Eesti ajaloos. Oleme tänulikud kõige eest, mida ta tegi Eesti taasiseseisvumise heaks. Aitäh, Edgar, ja head teed Sulle.”

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.