Tallinna abilinnapea Tanel Kiik läheb Riigikogusse

Tanel Kiik Keskerakonna volikogus 10.12.2022

Tallinna abilinnapea Tanel Kiik teatas oma Facebooki lehel, et ta läheb Riigikogusse.

Ta kirjutas järgmist: “Elus tuleb vahel teha raskeid valikuid. Üks neist on praegu. Näen, et saaksin Eesti elu edendamisse panustada nii Tallinna abilinnapeana linnavara ja transpordi eest vastutades kui Riigikogus valimistel saadud mandaati realiseerides. Minu valik ei tulnud kergelt, aga oli aeg see langetada ning andsin täna oma otsusest teada nii erakonna esimehele kui Tallinna linnapeale.

Asun tööle peagi kogunevas Riigikogus, et anda oma panus Keskerakonna fraktsiooni töösse ning opositsiooniliidri rolli saavutamisse. Usun, et suudan pakkuda olulist kompetentsi sotsiaal- ja tervisevaldkonnas ning olla ühtlasi konstruktiivselt kriitiliseks partneriks loodavale valitsuskoalitsioonile. Mu algne plaan abilinnapeaks asudes oli pigem jätkata sel ametikohal kohalike valimisteni. Poliitiline olukord riigis ja erakonnas on aga poole aastaga oluliselt muutunud ning olles pidanud nõu kümnete erakonnakaaslaste ja sõpradega, otsustasin siiski parlamendi kasuks.

Tänan siiralt Tallinna linnapead Mihhail Kõlvartit ja linnavolikogu liikmeid võimaluse eest linnavalitsuses töötada. Andsin endast parima tasuta ühistranspordi ja inimsõbraliku liikuvuse arendamisel, linnahoonete kriisivalmiduse tõstmisel, energiasäästu meetmete rakendamisel, Ukraina omavalitsuste ja sõjapõgenike toetamisel ning paljude muude tööülesannete lahendamisel. Ühtlasi sain kinnitust, et Tallinna linnasüsteemis töötavad pühendunud ja professionaalsed inimesed, kes pingutavad, et pealinna elukeskkonda parandada ja linnaelanike heaolu tõsta.

Tänan teid kõiki koostöö ja usalduse eest!”

14 kommentaari
  1. Illos möte 1 aasta ago
    Reply

    Ilus poiss, kena frežuur!

  2. Väga 1 aasta ago
    Reply

    õige! Kui linnas ei saa hakkama, siis mäe otsas istudes kuidagi saab ikka.

    • Häbi 1 aasta ago

      Tagant trukkimine pole mitte mingi inimõigus, tegemist on seksimisviisiga.
      Kui mõni ikka ei oska veel kasutada suurepäraseid reformierakonna valimiskondoome, mida jagatakse ka lastele üleskutsega grupiseksile, siis ei pea tagajärgede kõrvaldamise eest maksma teised.

  3. Jane 1 aasta ago
    Reply

    Kiik saab igal pool hästi hakkama. Oleks riigikogus rohkem selliseid inimesi nagu Kiik siis edeneks meie elu tõusvas tempos. Aga kahjuks satuvad riigikogusse ka reformierakondlased kes pole meie riigi ega rahva heaks midagi teinud ja nende käsualused.

  4. mõelge kiiremini 1 aasta ago
    Reply

    VANAINIMESED, KES PANGAST LAENU ENAM EI SAA – JA NAD EI SAA JA KUI MÕNI SAABKI, SIIS KÕMNEID KORDI VÄHEMAL MÄÄRAL KUI RENOVEERIMISTEKS VAJA, NEILE PEAKS RIIK, KOHUSTADES SELLEKS OMAVALITSUSI, ERALDAMA ETTEVALMISTATUD KRUNDIKESED ca` 600 m2, ET SINNA PAIGUTADA ENDA OSTETUD MINIMAJAD 20-30m2./kui neil sellekski muidugi raha jatkub, sest nende korterite hinnakese on
    enamasti ja ka majade, ridamajade,uvilate hinnad on kümneid kordi odavama,tänu kohalikele suurnikele,kes kunagi ainuoksjonitelt ostsid pool kohalikku elamufondi kokku endamääratud hindaega koostöös kärsitute vallaametnikega/ PALJUD NEIST EI TAHAGI ELADA KORTERITES VÕI SUURTEL SANITAARREMONDITAGI PINDADEL. VAGUNELAMUTE, MIS SOOMES TEHTUD JA SOBIVA KODUKS AASTARINGI m2 HIND on 1500.-eur
    TINY HOUSE /lavatsiga lae all magamine, kuhu saab redeliga, alumine põrandapind 12-15m2/ 2000.-eur.!!!
    Need muidugi eakatele ei sobi-redelist ronimine ega treppki.
    ON VEEL VÄIKE,MOODUL JA MIKROMAJU, OSAD SOOJUSTAMATA ,NEED MIS SOOJUSTATUD PEAKSID VASTAMA NÕUTUD RENOV. ASTMETELE, MIS NÕUTAKSE NENDE ENDISTELT KODUDELT.
    SEEGA KUI NEIL MINGI IME LÄBI ON JAKSU VANAS EAS OMA ELUASE MÜÜA JA SELLE RAHA EEST OSTA
    ONNIKE, PEAB RIIK VASTU TULEMA JA ANDMA-LEIDMA NEILE ETTEVALMISTATUD KRUNDID 30 a. TASUTA VÕI SÜMBOOLSE MAAMAKSU EEST KASUTAMISEKS IGAS VALLAS= KOHE LOOMA SELLISED KRUNDISTIKUD OOTAMA. EEISTATAVALU ÄÄRELINNADE AEDLINNADE ÄÄREALADELE.
    KUIDAS NAD AGA KÕIGIST DETAILPLANEER., EHIRUS JA ELAMISLUBADEST, ONNI VÄLIMUSE SOBIVUSEST
    KOV-ide LOODUD MÜÜRIST LÄBI MURRAVAD ON KÜSIMUS ! IGAS KOV-is ON ÕIGUS NÕUDED VEEL ERINEVALT KÄSITLEDA!!!
    RIIK OLEKS PIDANUD KA SELLELE MÕTLEMA, ET LUUA VASTAV FOND RENOVEER, OMAOSALUSE KATMISEKS,SEST MEIE EAKATEL EI OLE NEID RENOVEER. ENAM VAJA /eeldatav eluiga naistel 74 a!!!/
    KÜTE EI LÄHE ODAVAMAKS, TARBIJAL TULEB KINNI MAKSTA KÕIK NEED TUULEPARGID JMS.
    MEIE EAKATE PENSIONID ON POOL VÕI 1/3 EUROOPA OMADEST .Kadri viimane esinemine esimeses stuuios jättis mulje, et ta pole teadlik, et suurem osa meie pensionäre saab alla 500 euri.

  5. Nojah 1 aasta ago
    Reply

    Põgenikevool meie riiki ei olenenud Kiigest aga ta tegi kõik mis võimalik. Aga meie valitsus on selleks et hoolitseda meie riigi ja meie rahva heaolu eest. PÕGENIKKE PEAKSID VASTU VÕTMA SUURRIIGID ERITI NEED KES PROVOTSEERISID SÕJATEGEVUST ANDES ZELENSKILE SURMARELVI. Kõigepealt peaksid põgenikke vastu võtma ja aitama USA, Suurbritannia, Prantsusmaa. Meie ei peaks toppima oma nina teiste riikide siseasjadesse sest maailmas ei muutu sellest midagi aga meile võib halba teha küll.Bodenil on oma huvid mängus Ukraina suhtes. õudne on mõelda kui mitmeid riike on USA pommitanud. Aga Venemaast tahab ta teisiti jagu saada kasutades selleks Ukraina sõda.Esiteks Venemaa ümbritseti natoga et provorseerida.

  6. Eve 1 aasta ago
    Reply

    Kiik on tubli, aus, hoolas ja töökas poliitik.Tallinna linnavalitsus on teinud head tööd. Oleks meil riigis ka selline valitsus poleks vaja meie paljudel inimestel vireleda vaesuses. kord oli meil hea valitsus kui võimul olid keskerakondlased ja ekrelased. Nad suutsid parandada vigu mida tegid reformuerakondlased ja elu läks paremaks igas valdkonnas.

    • Jura Koffimassin 1 aasta ago

      idi nahui kesikurott

  7. Muidugi 1 aasta ago
    Reply

    Aga ikka ei jätku neid kes tõstavad käe pensioni tõstmiseks. Reformierakondlased ei hooli vaesematest inimestest üldse.Siiski kord juhtus ime kui peale rasket Laari valitsemisaega tuli võimule Siim Kallas ja kutsus valitsusse Edgar Savisaare kes tõstis pensioni 30 protsenti. Aga reformierakondlastele ei meeldinud see kooslus ja omade laimu tõttu pidi Kallas loovutama oma ametikoha Ansipile kes kordagi ei tõstnud pensioni, kaotas ära meditsiinilise abi saamise kohapeal jne. Ma ei teagi mida ta hästu tegi. Aga ega Kaja Kallaselt ka midagi head loota pole ja need erakonnad kes temaga koostööd teevad pole paremad kui reformierakond. Nii et loota pole midagi head.

  8. kõverpeegel 1 aasta ago
    Reply

    1. aprillil toimub indekseerimine reffide armuat. , mis EI KATA RENOV. KULUSID. LIGILÄHEDASELTKI.!!!
    Eakatele norm. elutingimuste tagamise kohta on Euroopa mitmeid kordi meie asjameestele kõrva sosistanud, kuid kasu sest pole. Ega sundida saa. Eks neid veetakse siin potjomkiniküladesse.
    Ega meie eakad ei ela enamuses nagu Õnne 13 filmis. Korterid korras, elujõulised, nutikad, väikest äri ajavad, lahkete lastega, Kõigil ilusad proteesid suus ja söövad ka veel nendega !!!? Ongi loodud pilt mis aju mõjutab,luues kõverdatud tegelikkuse , mis südametunnistust paitab ja hoolimatust soodustab. Tõhusam kui nõukaaegme propaganda.

  9. vzi 1 aasta ago
    Reply

    Inetu on, et riik raputab eakad nagu putukad oma särgi seest, hooldekodude nagnaatide rüppe, eriti aitab sellele kaasa koduabi puudu,mine kodudes ja renoveerimised. Mis on praktiiselt seaduslik surma kiirendamine.
    Teaduslikult on tõestatud et elukohamuutus mõjub eakate tervisele laastavalt, 100 palliskaalal 80-100 = leinaga.
    Muidugi pidev näriv viletsus ja ärevus centide lugemisel.
    Enne pistetakse nad kodunt väljameelitamiseks ehk mõned nn. abistamisega kodudesse, kus saavad olla mõnda aega ja sealt tee juba hooldekodusse. Öelda pole midagi. Oma kodu ju enam pole. Selle saab omavalitsus st. omavalitsuse suurnike või KÜ jõukatele.

  10. omanikud 1 aasta ago
    Reply

    HUVITAV, RÄÄGITUD ON, ET KUI MAJA EI KÕLBA RENOV. JA LAMMUTATAKSE, SIIS KOLITAKSE ELANIKUD TEISE ÜLE, MIS KÕLBAB RENOV. VALIDA NEIL POLE. KAS SEE ONGI REPATRIEERIMINE EESTIPÄRASELT?
    KÜSIMUS ON, ET KELLELE KUULUB SEE UUS ELUASE.??? ON TA NAGU SOTS.KORTER?
    KUI ALGUL INNUSTATI ELANIKKE OMANDAMA KORTERID JA OSAD OSTSID NEED RADKE RAHA EEST OMA SEAGUSLIKUKS KINNISVARAKS, SIIS MILLINE STAATUS ON ÜMBERPAIGUTATUD PINDADELE?
    RENOVEERIMISED TOOVD KAASA OMAOSALUSE VÕLA, MIDA NOOREMAD MAKSAVAD 30 a. /paljude majade puhul lõpeb sellels ajaks ekspluatats.aeg või sunnitakse see peale, sest krundi on ju magusad ja Eestit tabanud ehitusbuum -kellele küll??? Et investeerimiseks nõtdlus? Aga kui seal keegi ei ela ja müüa ei saa, sest keegi elama ei hakka mis investeer, see on siis???
    EAKAD, KELLEL CENT SURMAGA VÕLGU , MAKSAVAD OMA PENSIONIST OMAOSALUST, PENSIONIST MIS POOLE VÕI 2/3 VÄIKSEM EUROOPA OMADEST !!!= TERVISE LAASTAMINE. KUSJUURES KÜTTEKULUD EI LÄHE ODAVAMAKS VAID KALLIMAKS SEST TARBIJA MAKSAB KINNI NEED TUULEPARGID JM. JA LINNUD LOOMAD OMA ELUDE KA KODUPAIKADE KAOTAMISEGA. JA INIMESTEL POLE MIDAGI KOBISEDA KUI AIA TAHA TUULEPATK VM. TEKITATAKSE.MUide päikesepaneelid ktsel tekitavad ka elektromagnetvälju.

  11. Voobše 1 aasta ago
    Reply

    Luudi radujeet i zivjoot po sisteeme:Horošo na svete zivjot!

  12. Uunold Heinoülovello 1 aasta ago
    Reply

    Tael Kiik räägib meedias erakonna maailmavaatest..? Tõsi ta on, et KE-l OLI kunagi maailmavaade aga täna…? Minu arvates peale Edgar Savisaare kõrvalepuksimist ei saa KE uhkeldada mitte mingi maailmavaatelise järjepidevusega.
    Siinkohal tahan tsiteerida A.H.Tammsaaret: “Niipalju arvan ma küll, et kuna kinganinad oma vormi aina sagedamini hakkavad vahetama, siis peavad inimesed sagedamini oma PÕHIMÕTTEID vahetama või nad hoopis kõrvale heitma ja ainult MOE järgi elama, mis ongi kõige moodsam põhimõte ja maailmavaade.”
    p.s nn postsavisaarlise KE maailmavaateline revisjonism ning oportunism oli isiklikult minule-kes ma ca 25 aastat KE-sse kuulusin- põhiliseks tsentrifugaaltõukejõuks erakonnast lahkumisel. KE on reetnud töötava keskklassi huvid ja müünud oma au ja väärikuse odava vikerkaarevärvilise reformipedendusliku läätseleeme nimel.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.