Tanel Kiik: opositsioon takistab ka tänasel istungil peretoetuste kärpimist

Liivakast lastele. Foto KRISTJAN TEEDEMA/SCANPIX

Riigikogu opositsioon jätkab teisipäeval koalitsiooni teerullipoliitika pidurdamist, et takistada lasterikaste perede toetuste vähendamist, kinnitab Keskerakonna fraktsiooni esimees Tanel Kiik.

“Esmaspäevane istung ja Riigikogu vanematekogu arutelu tõestasid, et koalitsioon ei ole valmis mingiteks järeleandmisteks oma poliitika läbisurumisel. Mitme samaaegse kriisi ajal laste ja perede kindlustunde vähendamine on aga vastuvõetamatu,” lausub Tanel Kiik. “Keerulistel aegadel vajame usaldusväärset ja läbimõeldud rahvastikupoliitikat, mistõttu tuleks valitsusel täielikult loobuda peretoetuste kärpimise plaanist.”

Tanel Kiige sõnul seisab opositsioon ühiselt vastu ka kavandatavatele maksutõusudele, mis on seotud üheks kobareelnõuks ehk välistatud on sisuline arutelu. “Me ei ole nõus sellega, et maksutõusud vähendavad eelkõige eakate, madalapalgaliste ja keskmise sissetulekuga inimeste toimetulekut ning jätavad rohkem raha kätte jõukamatele. Samuti halvendavad maksutõusud Eesti ettevõtete konkurentsivõimet rahvusvahelisel turul,” kritiseerib Tanel Kiik.

“Riigikogule üle antud peretoetuste kärpimise eelnõu ja kavandatavad maksutõusud tuleb menetlusest tagasi võtta, sest valitsuserakonnad ei ole taolisteks muudatusteks valijatelt mandaati küsinud ega saanud,” rõhutab Kiik.

1 Kommentaar
 1. esitage Riigikogus Reformierakonna kohta küsimus 1 aasta ago
  Reply

  Kaitsepolitseiamet (kapo) algatas 2009. aasta septembris välisministeeriumi avalduse põhjal riigisaladuse lekitamise kriminaalasja, kuna ajakirjanduse uudistes avaldati, et 2009. aasta kevadel tühistas ajutiselt siseministri kohuseid täitnud justiitsminister Rein Lang Schengeni viisaruumi nn mustast nimekirjast Venemaa poliitikute Sergei Markovi ja Vassili Jakemenko viisakeelud.[4] Jüri Pihl esitas 2. detsembril 2009 kapole avalduse, kus palus seoses viisakeelu tühistamisega alustada kriminaalmenetlust reformierakondlastest peaminister Andrus Ansipi, välisminister Urmas Paeti ja viisakeelu tühistanud Rein Langi suhtes riigireetmise asjus.
  KaPo keeldus algatamast.
  Käesolev lugu on meile teada ja mustvalgel https://et.wikipedia.org/wiki/J%C3%BCri_Pihl

  Miks sellest kirjutada siin – sest praegused piuksud pidevalt teavitavad lühiväljendites kuidas momendi opositsioon on kui riigi lammutajad …..

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.