Keskerakonna fraktsioon teeb ettepaneku algatada peaministri umbusaldamine

Tanel Kiik

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon võttis vastu otsuse algatada peaministri umbusaldamine seoses valeliku poliitika ja ebaväärika sõnakasutusega. Keskerakonna fraktsiooni esimees Tanel Kiik ütles, et valitsus juhib riiki täiesti valel kursil ning Eesti väärib paremat.

“Reformierakond on koos oma koalitsioonipartneritega rikkunud head poliitilist tava, kui hakkab ellu viima otsuseid, millest enne valimisi sõnagi ei räägitud – see on Eesti inimeste usalduse kuritarvitamine,” nentis Tanel Kiik. “Täna tahab Reformierakonna juhitav koalitsioon jõuga läbi suruda perehüvitiste kärpimise olukorras, kus alles eelmise aasta detsembris kõik erakonnad, sh Reformierakond, perehüvitiste tõstmist toetasid. Kolmapäeval pannakse usaldushääletusele erinevad maksutõusud, kusjuures täit ülevaadet maksumääradest ja nende mõjudest ei ole meil siiani. Seda kõike tehakse olukorras, kus meil on aegade väikseim sündimus, süvenev majanduskriis ning kõrge inflatsioon on olulisel määral vähendanud perede toimetulekut.”

Tanel Kiige sõnul on peaminister korduvalt demokraatlikult valitud parlamendiliikmeid solvanud ning ta on keeldunud vabandamisest. “Nimetada Riigikogu liikmeid klounideks ning võrrelda neid Putini Venemaa, Hitleri Saksamaa ja KGB-ga on ennekuulmatu. Peaminister on iga järgmise sõnavõtuga veel vinti peale keeranud ning seeläbi usalduskriisi ühiskonnas süvendanud,” rääkis Tanel Kiik.

Tanel Kiik lisas, et Riigikogu Keskerakonna fraktsioon alustab kõnelusi EKRE ja Isamaa fraktsioonidega, et ühiselt peaministri umbusaldamine algatada.

2 kommentaari
  1. Nojah 1 aasta ago
    Reply

    ega peaministriks ei sobinud ka Ansip, Rõivas. Rahvas teab küll et Reformierakonnalt pole midagi head loota aga ikka valisid neid. Teised valitsuse erakondlased on vaid nende käsutäitjad. Ka peavoolumeedia on nad osanud oma alluvusse saada. kaja Kallas käitub väljakutsuvalt ja ebaviisakalt.

  2. Tõnis Viilol. Kuidas on tegelikult? 1 aasta ago
    Reply

    Keskerakonnalt ei ole samuti midagi head loota. Valetaavad, reedavad nagu alati teinud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.