Jüri Ratas: muutused peavad tulema nii valitsuse poliitikates ja koosseisus, aga ka Keskerakonnas

22.07.2023 Keskerakonna volikogu

Jüri Ratas kinnitas Põltsamaal peetud Eesti Keskerakonna volikogu erakorralisel istungil, et 10. septembril Paides toimuval erakonna erakorralisel kongressil tema esimeheks ei kandideeri ning toetab esimehe valimistel erakonna aseesimeest ja Riigikogu fraktsiooni esimeest Tanel Kiike.

“Muutused peavad tulema nii valitsuse poliitikates ja koosseisus, aga ka Keskerakonnas. Kindlasti tulevadki,” lausus Jüri Ratas. “Korduvalt on rõhutatud, et erakonna esimehe vahetus ei pea olema nii dramaatiline ning musta pesu pesemist on avalikus ruumis liialt palju. Kongress on pidupäev, esimehe ja juhatuse valik, normaalne demokraatlik protsess. Ma ei ole küll nõus sellega, kuidas me siia jõudsime, kuid olen nõus sellega, et valikud ja muutused peavad olema. Igaühe ees seisab valik, millist Keskerakonda ta soovib. Mul on hea meel, et Tanel Kiik on otsustanud erakonna juhiks kandideerida.”

“Näen, et Tanel on erakonna tulevik: noor ja energiline, kuid piisavalt kogenud, et tuua Keskerakonnale uus hingamine, samal ajal hoides meie Rahvarindest võrsunud juuri,” jätkas alates 2016. aastast Keskerakonna esimehe vastutust kandnud Jüri Ratas. “Keskerakonna eesmärk ei saa olla lihtsalt tugevaim opositsioonijõud. Me ei saa rahulduda sellega, et muutume taas pealinnakeskseks erakonnaks, kus riigi poliitika on teisejärguline. Meie eesmärk peab olema uuesti võtta peaministritool. Tanel on mitmekordse ministrina tõestanud, et ta suudab otsustada, olla sisuline ja konstruktiivne, teha koostööd ja kompromisse, seista meie valijate eest ja hõlmata uusi.”

Jüri Ratas rõhutas, et ühtsus, mis on olnud Keskerakonna tugevus, peab saama taas meie trumbiks ning selle nimel tuleb ühiselt pingutada. “See, et erakonna liikmed on andnud mulle võimaluse anda oma parim Keskerakonnale ja Eestile töötada peaministrina ja viia ellu keskerakondlikku poliitikat, on minu jaoks tohutu väärtusega, mida ma ei unusta kunagi. Olen kogu Keskerakonnas veedetud aja jooksul andnud endast maksimumi. Kindlasti on olnud vigu, kindlasti on olnud asju, mida saanuks teha paremini, kuid olen alati andnud endast iga päev kõik,” kinnitas Jüri Ratas.

“Aga ma tahan, et te teaksite: see, et ma ei kandideeri erakonna esimeheks, tähendab vaid loobumist positsioonist, mitte erakonnast, meie koos tehtust, meie minevikust ja tulevikust,” lisas Jüri Ratas lõpetuseks. “Panustan ka edaspidi aktiivselt erakonda, mis on mulle kallis ja mille tulevik läheb mulle korda. Poliitika ei ole mäng, kus võidab see, kes on kavalam ja kellel on hetkel jõud. Poliitik on tõsine elukutse ja poliitika on selline töö, millest sõltub iga eestimaalase elu. Ma arvan siiralt, et meie erakonna nägemus Eesti elust on parim.”

4 kommentaari
  1. Taimur 1 aasta ago
    Reply

    Kongressi päev 10. sepatembril! Hurraa! Hurraa! Keskerakonna esimeheks saab Mihhail Kõlvart! Jüri Ratase meeskonna pahateod Keskerakonna osas tuuakse päevavalgele. Kongress peab võtma selge seisukoha Jüri Ratase tegevuse osas ja selle hukka mõistma. Jüri Ratas on Keskerakonnas teinud marutrahvuslaste mängukanni. keskerakond peab oma väärtusetena taas aus sisse tooma erinevate rahvusrühmade sõpruse, mille Jüri Ratas on rikkunud.

  2. 10.september...? 1 aasta ago
    Reply

    Aeg on vist kõik need parteikesed kinni panna ja tekitada täiesti uus, teadlastest
    ja eetikutest /filos.osa/ koosnev partei. Kes viitsib kontakteeruda rahvaga .
    Euroopa on aru saanud, et käib alla, sest pole kandvat positiivseid arenguid, kõike Elavat austavat baasvundamenti. KÕRGEETIKAT tuleb meil väljamaalt importida kui sealgi teda on…
    Seetõttu ongi praegu see aeg, kus meil polegi kaitsta nn.baasväärtusi, sest need vananenud või pole neid võimalik rahamajanduse süst. rakendada.
    Just seetõttu oleme nii kaitsetud Hiina jms. otsese mõju,pealetungi kui tavade ees.

  3. Jane 1 aasta ago
    Reply

    Parim Keskerakonna esimees oli Edgar Savisaar ja parimad keskerakondlased olid siis aga kahjuks polnud teist sellist erakonda kellega ühineda. Rahvaliit aeti ju laiali.Keskerakond on ka praegu parim erakond aga mulle on hakanud meeldima ka EKRE.

  4. Jah 1 aasta ago
    Reply

    Ratas on palju head teinud meie riigis sisepoliitikas aga välispoliitilone tegevus on olnud nõme. Ta läks isegi Ukraina presidendi kätt suruma. Selle mehe kätt kes laseb oma rahvast tappa saades surmarelvi pea,oselt USA-st. Bidenil on oma huvid mängusDonbassi suhres kkus ta pojal on aktsiaselts.Peamine on Venemaa nõrgestamine. Kui poleks väljaspoolt ässitamistja relvade andmist poleks ka sõda ja kõik oleks jäämud endiseks.Ratas tegutses väga ebameeldivalt mitmetes riikides. Eks praeguse valitsuse välispoliitika on ka ebameeldiv aga ka sisepoliitika ei kõlba kuhugi. Valitsus on ikka selleks valitud et oma riigis heaolu saavutada.See ühe väikese riigi tegutasemine välispoliitikas ei muuda maailmas midagi aga meile võib häda kaela tuua küll.Miljonite eest saadetud relvad tapavad küll noormehi keda jäävad vanemad leinama. Aga see vastik abi on nagu tilk merre aga meie vaeseid aitaks küll.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.