Enn Eesmaa: peaministri mitteprobleem on välispoliitiliselt suur probleem

Enn Eesmaa Foto: Enn Eesmaa/Facebook

Riigikogu riigikaitsekomisjoni liige Enn Eesmaa leiab, et mitte ainult peaminister Kaja Kallase abikaasa äritegevus, aga ka probleemi eitamine on murettekitav ning tekitab küsimusi mitte ainult sisepoliitikas, aga ka väljaspool riigipiire.

Eesmaa sõnas, et Eesti ja tema peaminister on olnud väga jõulised eestkõnelejad karmi sanktsioonipoliitika eest ning Venemaaga äritegevuse lõpetamisel. “See on olnud kahtlemata keeruline ja majanduslikult kahjulik meie ettevõtjatele, aga vajalik samm nii sisult kui ka eetiliselt. Paraku on täna olukord, kus peaminister Kaja Kallase sõnade ja isegi et nõudmiste ning tänase tegevuse vahel on suur ebakõla. Ebakõla, mis vähendab peaministri usutavust nii sise- kui ka välispoliitikas,” leidis Eesmaa.

Riigikogu liige tõi välja, et ühelt poolt on välisriigi propagandal kahtlemata tänuväärt teema, mida me riigi ning Eesti peaministri vastu kasutada. “Teisalt on kindlasti keerulisem olla otsustajate laua taga ka meie liitlaste ja partneritega ning olla sama jõuline, aga ka usutav kui varem ja mõjuda seejuures siiralt,” tõdes Eesmaa.

Eesmaa sõnas, et tal oli kurb kuulata peaministri vastuseid meediale, mis olukorda pisendasid. “Kaja Kallas peab mõistma, et tema rolli peaministrina ei defineeri mitte ainult igapäevane töö valitsusjuhina, vaid ka tema usaldusväärsus ja usutavus ning selged ja konkreetsed sõnumid Ukraina toetamisel, mida inimesed on seni hinnanud. Peaministril tuleks anda selgeid vastuseid selgetele küsimustele ning lähtuda sõnumitest, mida on ta andnud varem,” lõpetas Eesmaa.

7 kommentaari
 1. ei keegi 11 kuud ago
  Reply

  kust võetakse, et kirjeldatud tegevus rikub sanktsioone? Venest täiesti tsiviilotstarbeliste kaupade või teenuste ekspordiga raha väljaimemine ja nende ettevõtluse lämmatamine on vastupidi, tänuväärne initsiatiiv; Kesk haistab siin lihtsalt võimalust konkurentidele ära teha ning reitingupunkte koguda; täielik mudamaadlus Eesti poliitikas konstrueeritud kaasustega

  • Svärje böggert 11 kuud ago

   Kulla imenemesed. Reform on ju tegelik venkusemaa käsi ja äripikendus!

  • ei keegi 11 kuud ago

   ainult et on Venemaaga sõjas!

  • Vissi 11 kuud ago

   Naljad nutule viies nutavad.

 2. Ele 11 kuud ago
  Reply

  Nii targal mehel kui on Eesmaa on arvatavasti imelik j
  lgida peaministri tegevust. Aga ega sealt reformierakondlaste nimekirjast pole paremat leida ka. saime endale viletsa valitsuse. ega Ansipi ajal parem polnud. Ma ei tea ühtegi õiget otsust mida tehti siis. Kõige hullem oli see et kaotati siis võimalus saada arstiabi kohapeal. Kui kirjutada neid valesid otsuseid mida praegune valitsus teeb läheks jutt pikale.

 3. to ele 11 kuud ago
  Reply

  Kohapealne arstiabi ei pruugi ja taval. ei olegi kvaliteetne.Maakonnahaiglad ei tohiks tegeleda tõsiste probleemidega. Teinekord mõtled, et ka tavalistega.
  Lihtsalt seal pole ega saagi olla midagi kvaiteetne.Iga kord mõtlen hirmuga, et ega ma jumalapärast maakonnahaiglasse satu kui kiirabi viib -tapavad ära veel viimaks.

 4. Tähelepanelik Tööline 11 kuud ago
  Reply

  Probleemi eitamine tuleneb arrogantsusest . Arrogants aga karistamatusetundest. Millest aga tuleneb karistamatusetunne…? ma pakun, et see rajaneb kokkuvõttes ikkagi kindlustundel, et e- valimissusser ikkagi töötab tõrgeteta-nii nagu millalgi Luisa Värgi abikaasa juhtimisel ellu kutsutud ja sätitud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.