Keskerakonna fraktsioon arutab erakorralisel koosolekul Kaja Kallase skandaali ja edasisi samme

Kaja Kallas

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon koguneb reedel kell 10.00 erakorralisele koosolekule, et arutada peaminister Kaja Kallase abikaasa osalusega firma äritegevust Venemaal ja valitsusjuhi seotust sellega.

“Kaja Kallas on nii Eestis kui Euroopas olnud üks aktiivsemaid Ukraina eestkõnelejaid ning rõhutanud sanktsioonide kehtestamise ja täitmise olulisust. Samuti kutsunud ettevõtteid üles oma moraalset kompassi kasutama. Paraku tundub, et tema enda abikaasa osalusega ettevõte pole seda õigustatud üleskutset seni järginud. Kõige selle juures on peaminister läbi abikaasa ettevõttele antud laenude ka olnud selles protsessis osaline,” lausus fraktsiooni esimees Tanel Kiik.

Keskerakonna aseesimehe sõnul ei ole valitsusjuht andnud kujunenud olukorras ammendavaid vastuseid. “Kaja Kallas ei ole selgesõnaliselt öelnud, kas ta teadis, et ta abikaasa ettevõte tegutseb siiani Venemaal. Samuti mõjub kummastavalt peaministri väide, et ta andis abikaasale kokku ligi 400 000 eurot laenu uurimata selle kasutusvaldkonda,” märkis Tanel Kiik. “Praegu on kaalul märksa enam kui pelgalt Kaja Kallase või valitsuse maine, kaalul on Eesti kui ühe Ukraina suurima toetaja usaldusväärsus ja tõsiseltvõetavus rahvusvahelisel areenil.”

3 kommentaari
 1. Ele 11 kuud ago
  Reply

  Kaja Kallas on vilets peaminister aga ega sealt valitsuse nimekirjast paremat võtta polegi.Aga nüüd läksid keskerakondlased küll liiale. Seda mida teeb valitsuse juhi abikaasa pole kellegi asi. See pole kellegi asu kus tegutseb abikaasa. venemaal on väga palju tublisid ja andekaid inimesi kellega koostöö on kasulik ja isegi vajalik. nüüd panid keskerakondlased paugu ja käituvad häbiväärselt. Muidugi ei Sobi K.Kallas peaministriks aga ta abikaasa on tubli tegutsedes vihavaenuta. Venemaal suhtutakse kõigisse rahvustesse hästi ka eestlastesse.

 2. Joosep 11 kuud ago
  Reply

  Bideni pojal on Donbassis aktsiaselts. Lahingud käivadki Donbassi p
  rast. Kui Biden poleks ässitama hakanud ja surmarelvi andma oleks käik jäänud samaks ja sõda poleks. Zelenskiga koostöö on häbiväärne sest ta laseb oma rahvast tappa. Biden topib oma nina igale poole aga peamine on Venemaa nõrgestamine ülskõik mis hinnaga. Ta laimab naeruväärsete süüdistustega endist USa presidenti. Keegi ei taha ukrainat vallutada sõda käib Donbassi ümber. Muidugi Venemaal suhtutakse kõigisse rahvustesse hästi aga mulle meeldib et vene intelligents ja poliitikud on eraldi rühmad.

 3. Palun ametlikult KÕLVARTI kõnet meediale 11 kuud ago
  Reply

  mida tema arvab , see oleks huvitav teada

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.