Keskerakond alustab läbirääkimisi Kaja Kallase umbusaldamiseks

Kaja Kallas

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon otsustas erakorralisel koosolekul alustada läbirääkimisi teiste erakondadega, et umbusaldada peaminister Kaja Kallast, kelle abikaasa firma osalemine äritegevuses Venemaal on viinud Eesti valitsuskriisi. 

“Keskerakonna fraktsiooni liikmed on seisukohal, et Kaja Kallase skandaal on Eesti riigi mainet tugevalt kahjustanud,” ütles Keskerakonna fraktsiooni esimees Tanel Kiik. “Kaja Kallas on nii Eestis kui Euroopas olnud üks aktiivsemaid Ukraina eestkõnelejaid ning rõhutanud sanktsioonide kehtestamise ja täitmise olulisust. Samuti kutsunud ettevõtteid üles oma moraalset kompassi kasutama. Kahetsusväärsel kombel ei ole valitsusjuht käitunud oma sõnade kohaselt ning ta ei ole selgesõnaliselt vastanud küsimusele, kas ta teadis, et abikaasa ettevõte tegutseb Venemaal.”

Keskerakonna aseesimehe sõnul on kriitilist suhtumist peaministri tegevuse osas juba väljendanud ka mitmed koalitsioonierakondade esindajad ning läbirääkimised annavad võimaluse saada selget tagasisidet muuhulgas Reformierakonna, Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioonidelt.

“Valitsuskriis vajab kiiret ja ühemõttelist lahendust,” lisas Tanel Kiik. “Uudis sellest, et Kaja Kallas on andnud Venemaal äritegevusega seotud firmale ligi 400 000 eurot laenu, on juba jõudnud ka rahvusvahelise ajakirjanduse veergudele ning see heidab väga halba varju Eesti riigi kuvandile. Seniste selgituste taustal ei ole Kaja Kallasel moraalset õigust peaministri ametis jätkata.”

8 kommentaari
  1. Kiitan häeks! 1 aasta ago
    Reply

    Ega see pole ainukene?!? Vaadake teisi kah!

    • Bogdan 1 aasta ago

      Mina olen valmis võtab vastutama ja lasema riigikogu laiali on.

  2. Uunold Heinoülovello 1 aasta ago
    Reply

    Kui Mart Laar tõestas, et eesti Vabariigis võib peaministriks saada iga keskpärane haritlane, siis Kaja Kallas on tõestanud, et Eestis võib peaministriks saada ka iga debiilik.

    • ...... 1 aasta ago

      sa pead Lallut haritlaseks ? siis on küll midagi viltu.
      Kui ta oleks haritlane, poleks ta Brežnevit mängiv ja lasknud ennast Eesti Panga nõukogusse valida….

    • Uunold Heinoülovello 1 aasta ago

      Laari saab haritlaseks pidada küll , arvan. Laar on lõpetanud TRÜ ajaloo cum laude ja tal on doktorikraad ka kaitstud.
      Raamatuid on kirjutanud jne. Millestki ta midagi jagab.Teda kui poliitikut ma kõrgelt ei hinda, et mitte öelda-põlgan. Kitsarinnaline, lühinägelik, väiklane, ahne, valelik… Tülgastav poliitiline figuur. Oleks olnud Eestile parem kui ta ei oleks kunagi poliitikaga tegelenud.

  3. Nõus 1 aasta ago
    Reply

    et Kaja on olnud äpu mitmes mõttes. Nii juhina kui ka ausa ülestunnistajana. Sest ta pole aus.
    Ent mis või kes asemele tuleb? Kui uut valimist ei tule, ja see on 99% tõenäone, jäävad pukki samad kujud ehk banded.
    Ning neile on kõige lihtsam Kaja lihtsalt välja vahetada, isegi teised ministrid jäävad oma kohale.
    Võimalik väike vastuhakk on. Sest E200 ja sotsid tahavad nüüd uut kolmiklepingut ja endale suuremaid õigusi. Midagi nad võivad isegi saada, sest rehvid on huvitatud varemkavandatu elluviimisest ja võitlusest EKRE vastu.
    Seega jääb küsimus, kes Kaja asendab? Kas taas mõni rehv või nõuab mõni muu äpu seda kohta omale.
    Kristen vaevalt seda kohta praeguses olukorras tahab, liiga palju õiendada, ta pole niigi Kaja soperdatuga kõiges nõus.
    Jürgen samuti keeldub ja ega ta sobikski. Pevkur on tühi koht, tema ei tea midagi. Ka on ta rahva vaenlane nr 2. Muid rotte ma aga ei teagi. Nii tuleb keegi tõmmata kaabust.

  4. Kallas peaks ise tagasiastuma 1 aasta ago
    Reply

    Ta valas rämpsuga üle Eesti Vabariigi Taasiseseisvuse taastamise pühade ajal , valas kogu maailma valitsuste ees EV maine, õnneks valas ta nüüd oma isa Siimu ka üle ….
    Peab ju ikka rumal äi olema ? või väimees -kes ei saa suures firmas seadustest aru , Kaja peaks äkki mehest ka lahutama ?:) .Ja Kaja ei arutlenudki üldse mehega Ukraina-Vene probleemi ?
    ———————————————————————————————————-
    Ja siit uus küsimus , mida meedia pole lahanud aga nüüd peaks küsima:
    JÄRGNEVAGA TEGELEGU MEEDIA TÕSISELT ja raha äravõtta :

    KAJA , palju on KALLASE pere ja väimehed sealhulgas annetanud Ukrainale toetust isiklikust annist ?
    ….Kogu selle Metaprindi ja Logistiku tulud ning Kaja laen tuleks MTA poolt arestida ja sundkanne teha UKRAINA kasuks – siis saavad Kallased aru, et tegemist on avaliku elu tegelaste perega ja vabandus pole – me ei tea, mida teine teab ….

  5. Nojah 1 aasta ago
    Reply

    Minu meelest see on veel hullem et teistele riikidele antakse pidevalt meie maksumaksja raha ehkki vajame ise abi. See raha mida me anname on nagu tilk merre nendele aga meile on endale vaja. Arvatavasti antud raha ei lähe abistamiseks vaid ĺemuste taskutesse. Laar, Ansip. Rõivas ja nüüd ka K.Kallas on kõik viletsad peaministrid ja pole mitte midagi head teinud meie riigile ja rahvale. Aga see et topitakse oma nina sinna kus nendest midagi ei olene, õhutatakse vihavaenu mis võib tuua vaid meile häda kaela pole ka õige. Valitsus on selleks valitud et ta hoolitseks oma rahva heaolu eest.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.