Triin Varek: Inspireerivat ja meeldivat kooliaastat

Triin Varek

Kätte on jõudnud uus kooliaasta, mis pakub hulgaliselt võimalusi kasvamiseks, õppimiseks ja eneseteostuseks ning toob endaga kaasa nii väljakutseid kui ka rõõmuhetki. Olgu see teekond kõigil täis põnevust ja õppimisrõõmu!

Tänavu sügisel algab Rakvere linnas õppetöö seitsmes koolis. Rakvere linna munitsipaalkoolides (Rakvere Vabaduse koolis, Rakvere reaalkoolis ja Rakvere põhikoolis) istub algaval õppeaastal koolipinki ligi 1600 õpilast ja alustab haridusteed 162 kooliuusikut.

Tarkusepäevale ja eesootavale kooliaastale mõeldes tasub võtta hetk ja mõtestada hariduse väärtust ning selle mõju meie eluteele. Haridus on nagu varakamber, mille võtme leiame iseenda püüdlustest ja uudishimust maailma vastu. See ei aita meil mitte ainult avardada oma teadmiste ja oskuste piire, vaid kujundab meid ka inimestena.

Hariduse omandamine on oluline mitmel tasandil. Esiteks annab see meile võimaluse mõista maailma sügavamalt ja selgemalt. See avab ukse teadmiste rikkusse, mis on kogutud läbi aegade ning võimaldab tõlgendada minevikku, mõista olevikku ja kujundada tulevikku. Teadmised pakuvad perspektiivi ning võimaluse näha asju mitmest vaatenurgast. Teiseks annab haridus meile vahendid enesearendamiseks ja -teostuseks. See annab enesekindluse ja julgustab avastama oma huvisid ning nendega tegelema. Haridus õpetab kriitilist mõtlemist, analüüsivõimet ning oskust proovikividega toime tulla.

Noorele inimesele annab haridus vundamendi, millele rajada unistusi ja eesmärke. See aitab tal leida oma tee, avastada enda tugevusi ja töötada oma nõrkuste kallal.

Kui haridus on varakamber, siis tarkus on selle kalliskivid. Haridus aitab meil kive leida, aga tarkus seisneb nende kivide õiges kasutamises. Oluline on mõtestada, kuidas me seda tarkust jagame ja rakendame, et muuta maailma paremaks paigaks nii enese kui ka teiste jaoks.

Kallid koolipered, teie moodustate ühtse ja toetava ühenduse. Koos tegutsedes saab luua parima õpikeskkonna, kus igaüks tunneb end väärtustatuna ja hoituna. Head õpetajad, teie pühendumus ja teadmised on need, mis juhendavad meie õpilasi teadmiste teel. Olge inspiratsiooniks ja aidake avada noorte uksi teadmiste maailma.

Kallid õpilased, teie olete tuleviku kujundajad. Olge uudishimulikud, avatud meelega ning ärge kartke küsida, avastada ega proovida uusi asju. Õppimine võib olla nagu seiklus, kus igal sammul avanevad uued maailmad. Ärge unustage, et teadmised on võti unistuste täitmiseks ja eesmärkide saavutamiseks. Õppimine ei piirdu ainult koolitundidega. Iga päev on täis õppimisvõimalusi, seega õppige kogemuste kaudu ja ärge kartke ka vigu teha.

Need on sammud teie arenguteel. Seadke endale eesmärgid, pingutage ja nautige õppimise protsessi. Õpite ikka endale, mitte kellegi teise jaoks. Aga võtke aega ka hobide tarvis. Ning olge palun hoolivad oma kaasteeliste suhtes. Soovin teile uueks kooliaastaks rõõmu, entusiasmi ja järjepidevust!

Armsad vanemad, teie toetus, mõistmine ja koostöö on olulised iga noore hariduslikul teekonnal. Väga oluline on kodumeeskonna tugi ja tunnustus. Teie osalus koolielus loob silla kodus õppimise ja koolis toimuva vahel. Soovin teile kõigile kaunist esimest koolipäeva ning inspireerivat ja meeldivat kooliaastat!

1 Kommentaar
  1. Keldsar Tõnis. 1 aasta ago
    Reply

    Nüüd on Pagusoo tn palju külastatav kauplus. Kaup odavam kui linnas. >Pensionäridele on see hea. Linnast Lidlesse pikk maa ja inimesstel väsitav käia. Oleks tänuväärt kui linn laseks paigaldada kõnniteede äärde pingid, pukad, paned koti ja jalutad edasi. Triin, kui selle töö ka ära teed, kindlasti kasvab valimistel häältesaak. Oleme Sinuga juba harjunud ja linnaga oled tulnud rahuldavalt toime.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.