Mihhail Kõlvart rõhutas koostöö olulisust Tanel Kiigega

Mihhail Kõlvart

Paides pühapäeval erakorralisel kongressil Keskerakonna uueks esimeheks valitud Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart rõhutas esmaspäeva varahommikul usutluses Vikerraadiole koostöö olulisust oma vastaskandidaadi Tanel Kiigega. 

Kõlvart märkis, et nii Kiigel kui ka tal endal olid võrdsed võimalused ning ka praegu on erakonnas kahel leeril võrdne toetus. “Ma praegu ei räägi võidust, vaid võit tuleb alles siis, kui need mõlemad potentsiaalid saab kokku panna. See oleks tõeline võit,” ütles Kõlvart.

Kõlvart rõhutas, et kui tal on võimalus koos Kiigega erakonda arendada, ja ajalugu on näidanud, et see on võimalik, sest näitek Tallinna linnavalitsuses oli tal Kiigega väga viljakas koostöö, siis tuleb tulemus hea.

Kõlvart tõdes, et kui keegi on juba teatanud, et tema valimisvõidu järel astutakse Keskerakonnast välja, siis see on kurb. “Aga ma palusin erakonnakaaslastelt aega, et tõestada neile, et olen erakonna juhi positsiooni väärt,” ütles Kõlvart, lisades, et tal on plaanis jätkata erakonnakaaslastega kohtumisi.

Kõlvarti sõnul on ebaõiglane vihjata, nagu ta ei toetaks piisavalt Ukrainat. “Ma olin peaaegu esimene Eesti poliitik, kes külastas sõja puhkemise järel juba märtsi alguses Ukrainat. Ja ükski omavalitsus ei ole toetanud Ukrainat nii palju kui Tallinn. Rääkimata sellest, et Tallinn on vastu võtnud ligi 50 000 sõjapõgenikku Ukrainast,” ütles Kõlvart.

Kõlvarti sõnul peaks iga erakonna esimees olema võimaluse korral täitevvõimu juures. “Hetkel on Keskerakonna jaoks selleks kõige kõrgem positsioon Tallinna linnapea oma. Paraku pole praegu paremat valikut,” ütles Kõlvart.

Tema sõnul on tal ambitsioon, et Keskerakonnast saaks peaministri erakond. “Isiklikult ei ole mul ambitsiooni valitsusjuhiks saada,” selgitas Kõlvart, et selles küsimuses mõtleb ta eelkõige Keskerakonna liikmena ja erakonna huvides.

BNS

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.