Eesti Keskerakonna esimeheks valiti Mihhail Kõlvart

Paides toimunud Eesti Keskerakonna XX, erakorralisel kongressil valiti erakonna esimeheks Mihhail Kõlvart, kes pälvis 543 delegaadi toetuse. Vastaskandidaat Tanel Kiik kogus 489 häält.

“Ma tänan Jüri Ratast selle töö eest, mida ta on teinud Keskerakonna esimehena. Tänan Tanel Kiike, kellega koos töötame edasi tugevama Keskerakonna nimel. Tänan kõiki keskerakondlasi, kes hoolivad Eestist ja meie erakonnast,” ütles Mihhail Kõlvart. “Need valimised olid tunduvalt keerulisemad kui tavaline valimiskampaania. Ja ma tunnen, et edaspidi pean rohkem pingutama, et meie sisemised diskussioonid oleksid konstruktiivsemad ja sisukamad. Peame püüdlema selle poole, et ründame üksteist vähem, rohkem keskendume sellele, mis meid liidab.”

Mihhail Kõlvart rääkis, et kampaania ajal on palju küsitud, milline näeb välja tema juhitud Keskerakond. “Ei ole olemas Mihhaili, Taneli või Jaanuse Keskerakonda. On olemas ainult üks Keskerakond – Eesti Keskerakond, kogu oma keerukuses ja mitmekesisuses. Iga keskerakondlase erakond,” rõhutas Mihhail Kõlvart. “Eesti riik vajab Keskerakonda, sest ainult meie saame pakkuda alternatiivi praegusele valitsuskursile. Just meie peame seisma hooliva ja solidaarse ühiskonna eest. Me peame lõpetama vastandumise ühiskonnas ja tekitama kõikides eestimaalastes arusaama, et iga meie inimene on vajalik ning see riik on nende jaoks ja nende oma.”

Erakonna juhatusse valiti Jüri Ratas, Jaak Aab, Lauri Laats, Taavi Aas, Vadim Belobrovtsev, Vladimir Svet, Yana Toom, Jaan Toots, Andrei Korobeinik, Marika Tuus-Laul, Jaanus Karilaid, Maria Jufereva-Skuratovski, Andre Hanimägi ja Mihkel Undrest. Põhikirjast tulenevalt kuuluvad automaatselt juhatusse volikogu esimees (Tõnis Mölder), Riigikogu fraktsiooni esimees Tanel Kiik ja Noortekogu esimees (Valentina Bortnovski).

Keskerakonna aukohtu esimeheks valiti tagasi Kalle Klandorf 647 häälega. Revisjonikomisjoni liikmeteks valiti Eha Võrk, Andres Kollist, Andres Jaadla, Andres Kalvik, Kalle Jõks, Reet Trei ja Eevi Paasmäe.

12 kommentaari
  1. Tähelepanelik Tööline 1 aasta ago
    Reply

    Õhtulehes küsis üks mammi miks Jüri ei pannud Veskit käima? Et pidi ju peale Edgarit tulema üks noor ja tugev mees ja vaatama ringi veski sees ja lööma aknad puhtaks säravaks ning veskikivid teravaks jne
    Jüri viga oligi see, et ei teinud veskit korda hakkas kohe vana rasva pealt , poolpiduse veskiga n.ö. jahvatama.Võttis aga kohe suured riigiasjad ajada jne. Mingil hetkel aga vedas see Edgarilt päranduseks saadud aparatuur alt. Renoveerimiskuuriga ei saanud Jüri hakkama. Simpel.
    Mulle meeldib , et Kõlvart mõistab et erakonnatöö-organisatsiooni tugevdamine – ei ole vähem tähtis kui avaliku võimu teostamise töö.
    Tõsi ta on, et ei ole mõistlik keskenduda üksnes avaliku võimu teostamisele-mis on muidugi oluline ning tähendusrikas aga see on kõigest üks vahend teiste vahendite (s.h. parteikaadri ja organiisatsiooni) kõrval. erakonna programmiliste eesmärkide realiseerimiseks..

    • Almar Glustsenko 1 aasta ago

      Kas see on sul sinuarust sobiv reklaam? Mingi ebamäärane jutt selleks, et Simpelit reklaamida.

    • Spsibo drug 1 aasta ago

      Teper budjem vojavat za družbu vseh estlandiskih narodov!

  2. elame , näeme 1 aasta ago
    Reply

    unustatakse 1 asi, et Tallinna TV sulges Kõlvart , see oli suur viga – mõjus ka üleriigiliselt . Mõju oli tunda Riigikogu valimistel ja eelnevale KOV valimistele oli juba mõju kui oli piiratud tegevus.
    Kogu see haukumine Tallinna liikluse kohta üldmeedias , oleks jäänud ära ja see oleks parandanud üld Kesk kohta arvamusi. Täna on aga see miinust mängiv , jätkuvalt.
    Inimesed ei loe lehti , vaadatakse pilti ! – st. TV. Otsida neid uudiseid ühel või teisel kanalil, ei tee ilmselt nende esitamist palju odavamaks kui arvestada kommertskanaleid.
    Ka nüüdne kongress – oleks läinud oma TV , mitte juhatanud inimesi Delfisse ja siis hiljem kommidega haukumine.
    30% vähemasti, on kaotatud Tallinna TV kadumisest ja olgu siinkohal märgitud , et Tallinna TV oli õigus saada eetriruumi erinevatel erakondadel. Seega mõte Kesk i tv , oli jama.

    Valimised olid tasavägised – niipalju kui oli rikutud sedeleid või tühjasid , oligi ligikaudne vahe kahe kandidaadi vahel.
    Kõlvart on samuti soliidne ja ei vasta liiast , mõnedele püüdjatele. Jõudu.

    • Tähelepanelik Tööline 1 aasta ago

      Tõepoolest, Tallinna TV kaotamine oli Kõlvarti suur viga. Samas: seal anti liiga palju eetriruumi ekrenautidele. Oleks pidanud pisut täpsemalt doseerima. Kesknädala kohitsemine (Reinde väljasöömine ) oli Ratase leeri viga. Ei olnud hea sisedemokraatia näide ja kuigi ilmselt rohelistele sallidele vajalik ning vältimatu liigutus-siis võrdväärset asendust ju ei leitud? Kesknädal muutus hambutuks ja jäigi hambutuks. Pehmode vrk.. Ei ole võrreldav Uute Uudistega( Makarovi ,Kivisildniku, Vihuri jt ga) Videoid võiks ka olla jne.jne.

  3. Almar Glustsenko 1 aasta ago
    Reply

    Midagi pole ära unustatud. Kõik sigadused on ilusti kirjas ja mälus. Tallinna TV, Ühistupank, LiPo, MuPo nimi ja traditsioon, linna turgude ja parkimiskohtade kasum, Reidi tee, 7 600 000 tulnukale kaubamagala ehituse hoogne teostamine ja väga vähese takistusega nende laviini poliitsisseostjatel Tallinnaski tegutseda laskmine, hoogne takistusteta Harjumaaga ühistranspordi ühendamine ja mõned veel. Enamuse selle läbisurumiseks oli linnavalitsusse sokutatud Riisalu, kes on nüüd tagasi, et Mustamäel mass-tulnuka-magalaid hoogustada, omade kiireks genotsiidimiseks. Ei maksa mööda vaadata ka jooksikutest ja ülejooksikutest ning nende eest erakonna juhi vastutusest. Kui Kõlvart nii innukalt tippu ronis, siis nüüd me ei jäta talle enam võimalust mitte normaalselt suhelda ja ta isiklik tegelik vastutus kasvab veelgi.

  4. Almar Glustsenko 1 aasta ago
    Reply

    Nii hea loodustunnetusega päris-peremees-Maalastega riigis, nagu seda on Eesti ja eriti nii väikese hulga elanike ja ka erkondlastega ei saa olla kuidagi pädev, et erakonna esimeest valib vaid osa erakondlasi. Samuti, et valimised on anonüümsed. Kuna kogu Eesti taasisesesvuse (mida on tegelikult olemas vaid väga väike osa sellest, mada saaks tegelikuks iseseisvuseks nimetada) aja jooksul on vaieldamatult olnud peamine selle säilitamise roll Edgari erakonnal (vaid Rüütel ja Rahvaliit on kandnud sellest veel märkimisväärset osa), siis see on väga oluline, et tema erakond saab selgelt aru, et nii tema esimehe kui ka muude Eesti tipp-poliit-juhtide valimistel peavad olema valimised avalikud ja neil peavad osalema kõik hääleõiguslikud kohalikud põlishõimlased ja siis ehk veel ka põlisperemeeshõimlaste kultuuri , riigikorra ning IME sehtes enda lojaalsust tõestanud pikaajaliselt Eestis elanud, kes ei kavatse ohustada põlishõimlaste peremehesust vaid tugevdavad seda.

    • Almar Glustsenko 1 aasta ago

      Kõik, kes peaksid väärima olla erakonna liikmed, peaksid lugema läbi õhukese aga sisulise Jaanus Raimi raamatu “Esindusdemokraatia Müüdist”. Ilma selle sisu järgi poliitiliste eesmärkide poole liikumiseta ei ole erakondade poolt poliitika teostamisel üldse mingit jätkusuutlikkust.

  5. robert 1 aasta ago
    Reply

    Olin aastaid keskerakonna pooldaja ja valija Uskusin ikka et ka pärast Savisaare kukutamist suudetakse säilitada see vaimsus kus ei torgita üksteisele näkku teise rahvust vaid kaalutakse ikka tegelikku panust Eesti kui riigi arengusse Kahjuks läks kõik vastupidi Esile ronisid kõiksorti kiibitsejad tekkisid blokid mindi kaasa vooluga ja lasti põhja abielureferendum Võim loovutati vabatahtlikult oravapundile Sellele valede ja demagoogia ussipesale Ei olnud Rattast asja TEma muretses rohkem oma kehakaalu kui erakonna pärast Ei suutnud pühenduda nii nagu Savisaar Nüüd pärast suuri kaotusi valiti etteotsa võitluslik hea füüsise ja tasakaaluka mõistusega mees kes iga oravapundi kisa peale ei kiunu Kui nüüd kellelegi jäi okas südamesse siis parem lahkuda kui hoida rusikat taskus Usun et valik oli parim sest tühikargajast Kiigest poleks lootustki oravapundile vastalist

  6. Jane 1 aasta ago
    Reply

    Kõlvart on tubli poliitik ja hea linnapea. Aga mulle ei meeldinud et ta sulges Tallinna TV kus saime kuulda Eestimaa parimaid, ausamaid, targemaid ajakirjanikke, kuulda nende õiglasi arvamusi.Tore saade oli Meedia keskpunkt kust saime teada mis tegelikult topmub.Sellest oli väga kahju.

  7. Taimur 1 aasta ago
    Reply

    Keskerakond on võitjate erakond! Keskerakond on rahvuste sõprust propageeriv erakond! Jüri Ratase ja Tanel Kiige natsionalistlikud vaated võivad ennast edasi teenida EKRES. Mihkel Kõlvarti juhtimisel saab loodud Eesti kõige ininmsõbralikum erakond.

  8. Jurakas 1 aasta ago
    Reply

    Kirjutasin siia, et olemasolevatest parim valik!
    Vaktsiinimõrvar ja rahva rahadega pederaste nuumanud Kiiks oleks palju halvem variant olnud.
    .
    Aga kommentaar kadus ära!
    Mis seal valesti ole!?!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.