Mihhail Kõlvart: kohtuotsus oli märgiline, argumenteeritud ja õiglane

Mihhail Kõlvart

Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart lausus Harju Maakohtu kohtuotsust kommenteerides, et erakond on otsusega rahul, kuid ootab ära lõpliku kohtuotsuse. Süüdistus on Kõlvarti sõnul mõjutanud erakonda aga tugevalt ning organisatsiooni kahjustanud.

Keskerakonna esimees ütles, et esimese kohtuastme otsus on erakonnale rõõmustav. “Mul on hea meel, et esimene kohtuaste on jõudnud järeldusele, kuhu süüdistusse sisse vaadates jõudsime meiegi – mõjuvõimuga kauplemist ei ole Porto Franco servituudi küsimuses olnud, vaid linn on menetlenud küsimust tavapäraselt, ilma erakondliku sekkumiseta,” rääkis Kõlvart.

Ta lisas, et süüdistus, mille tõttu astus tagasi endine peaminister Jüri Ratas ja lagunes valitsus, on erakonnale olnud raske. “Selle süüdistuse tõttu loobus Keskerakond peaministritoolist ning endine esimees näitas üles kõrget poliitilist kultuuri peaministriametist tagasi astudes. Erakond on saanud väga tugeva mainekahju ning pidanud järjepanu tõestama, et süüdistusel ei ole alust. See on kahtlemata jätnud jälje kogu meie erakonna minevikule ja olevikule,” leidis Kõlvart.

Kõlvart tõdes, et prokuratuur kaebab otsuse kahtlemata edasi, kuid Harju Maakohtu otsus oli märgiline, argumenteeritud ja õiglane. “Mida enam me sellesse süüdistusse sisse nägime, seda enam tundusid etteheited Keskerakonnale ja endisele peasekretärile meie hinnangul põhjendamatud. Olime ja oleme veendunud, et me ei ole valesti käitunud, kuid võtsime poliitilise vastutuse ja tegime süüdistusest tulenevalt mitmeid muudatusi. Menetlus läheb edasi ja anname kohtusüsteemile selles asjas aega rahulikult punkt panna, kuid tänane otsus andis meile esimese kinnituse, et oleme käitunud korrektselt,” sõnas Kõlvart.

1 Kommentaar
  1. ei keegi 7 kuud ago
    Reply

    linnapeal igati õigus, ainult et herr Ratas mitte ei demonstreerinud “kõrget poliitilist kultuuri” vaid lihtsameelsust, naiivsust ja lödipüksust!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.