Anneli Ott: Keskerakond keskendub sisulisele tööle nii riigis kui omavalitsustes

Anneli Ott

Mõistagi tekitavad muutused erakondade toetusnumbrites elavat arutelu, kuid Keskerakond peab reitingutest olulisemaks sisulist tegevust ja valijatele antud lubaduste täitmist, kinnitab Eesti Keskerakonna peasekretär Anneli Ott.

“Eesti vanima erakonnana peame väga oluliseks oma põhimõtete eest seismist ja jääme oma maailmavaatele kindlaks ka toetuse mõningase languse korral,” lausub Anneli Ott. “Keskerakonna uus juhtkond on ametis olnud veidi üle kuu aja ja näib, et meie valijad on äraootaval seisukohal. Keskerakonna juhatus tegutseb aktiivselt ning erakonnaga on liitunud ja liitumas mitmeid tegusaid inimesi. Teame, et teemad mille eest Keskerakond seisab, jõuavad meie inimesteni reaalses elus mõningase ajalise nihkega. Võime eeldada, et meie sõnumite sisuline tähendus saab samuti selgemaks siis, kui tänased koalitsiooni otsused hakkavad puudutama meie kõigi igapäevaelulisi valikuid, ja seda mitte positiivses suunas.”

Anneli Oti sõnul pakub Keskerakond äärmustesse kalduvate erakondade kõrval tasakaalustatud poliitikat, seistes vähekindlustatud inimeste ja tugeva keskklassi eest. “Keskerakond ei toeta Reformierakonna jõukaid soosivat maksupoliitikat ja leiame, et praegusel keerulisel ajal peab riik ettevõtjatele kontratsükliliste investeeringutega appi tulema. Tänane valitsus vaatab tegevusetult pealt, kuidas ettevõtted pankrotistuvad ja tööpuudus suureneb. Peale selle, et valimiste ajal antud lubadused on täielikult unustatud, ei vaevuta selles osas ka Eesti inimestele tõsiseltvõetavaid selgitusi andma. Selle asemel jäetakse õpetajate palk lubatud ulatuses tõstmata, vähendatakse päästekomandot sulgedes inimeste turvatunnet ja kehtestatakse automaks.”

Anneli Ott rõhutab, et Keskerakond on seadnud nii valitsuses olles kui ka kohalikke omavalitsusi juhtides esikohale inimkeskse poliitika – täisväärtuslik elu peab olema võimalik kõikjal Eestis. “Tänane valitsus paneb kohalike omavalitsuste õlule lisakohustusi, kuid ei taga selleks vajalikku rahastust. Sellest tulenevalt on mitmetel omavalitsusetel ülikeeruline seadusega pandud kohustusi täita. Keskerakond peab aga oma lubadustest kinni ning näiteks Tallinna linn seisab tasuta ühistranspordi eest ka olukorras, kus valitsus maakondliku väga vajaliku prii sõidu õiguse tühistab,” märgib Anneli Ott.

4 kommentaari
  1. Tähelepanelik Tööline 9 kuud ago
    Reply

    Iseenesest õiged mõtted kuid vaktsineerimisvastase suust sellist juttu kuulates tekkivad sarnased assotsatsioonid kui kuulates Kaja Kallase Vene-vastast juttu. Nagu kuulaks papagoid kes tegelikult ei tea millest jutt ning on vaid mingid sõnad selgeks õppinud. Veider. Ei veena.

    • Kuhu jäi lubatud paberleht? 9 kuud ago

      Ootame ja loodame. Aga mida pole, seda pole.
      Pange leht siia!

  2. Eve 9 kuud ago
    Reply

    Reformierakondlased ei saa ju lubadusi täita. Need lubadused mis anti enne valimisi olid mõeldud vaid häälte väljameelitamiseks. Nüüd on võim käes ja kõik jookseb allamäge. võetakse vastu otsuseid mis vastupidi muudavad eestimaalaste elu halvemaks. Aga näe rahvas läks õnge ja hääli saadi küllalt.Eesti 200 sai hääli arvatavasti ühe naise kisa tõttu Ukraina teemadel mis maailmas midagi ei muuda aga meile võib hakba teha küll. Eks ühesoolised armatsejad andsid ka hääli sellele valitsusele. Viimase aja parim valitsus oli Keslerakond koos EKRE-ga.

  3. Pr.Ott , ülesanne sulle 9 kuud ago
    Reply

    Loe: pärast 2020 aasta 1. Jaanuari tegevteenistusse astunutel on pensioniiga võrdsustatud riikliku pensioni ajaga. Selles mõttes Eesti Kaitsevägi ainus maailmas.
    *** see ongi ilus pensioni joonistamine nagu Vaheri käik oli teistele?
    …………………
    Ja nüüd loe kellegi kommi Päevalehes :
    – lubatakse pensionärist eelik 58 aasta vanuses (vanuse poolest Kaitseväkke tegevteenistusse seadus lubab 55) näitleja R-E.Tamm , paguniga ametikohale . Meil on mingi EV – ahvide planeet ? Ja kõik on vait ? Või oli see aprillinali oktoobris ? Kaval pensioni joonistamine – rahvas ei taba, : riigikogu palk on nii suur, et annab keskmise aastapalga põhjal koefitsiendi vähemasti 2 aastat 1 aasta eest, seega on temal varajasema ajaga kokku ilmselt olemas vähemasti 25 aastat, edasi Kaitseväe palk on vähemasti vanemleitnandi pagunikohal 1 aasta eest pensioniks 1,5 aastat ja siis ka viimane palk , milliselt pensionile minnakse …..Edasi lisandub Avaliku teenistuse eest vähemasti staažide eest kunstlikult 30% lisa pensionile. Aga tegelikkuses on loomingulist tantsu löönud , madala sissetulekuga ja kuidagi viimasel ajal ongi rumal eesti rahvas hakanud valima loomingulisi , mitte tööd teinuid riigikokku ja sokutama riigi ametikohtadele kõrgetele palkadega – pensionieelikuna ….
    Mingu kauplusesse transat tegema või kaupa välja panema 700.- eur eest , kuu. Aga kui hakatakse nüüd naljamehi Riigikaitsesse panema , siis on ikka lugu küll- Riigikaitsekomisjon tõesti ei tööta! Häbi!
    ………………………

    Ja kirjuta meedias , mida sellises kollapsi peale arvata sellest EnsV hullemast, riigis toimuvast ?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.