IN MEMORIAM Ando Leps 6. november 1935 – 4. november 2023

Ando Leps

Laupäeval lahkus meie hulgast Eesti Keskerakonna pikaajaline liige, õigusteadlane ja Riigikogu VIII ja IX koosseisu liige Ando Leps.

Ando Leps töötas 1960–1995 mitmel ametikohal Eesti NSV Siseministeeriumi süsteemis ning oli 1980ndate lõpus ja 1990ndate alguses Eesti NSV kuritegevusevastase võitluse büroo liige ning 1991 KGB likvideerimise valitsuskomisjoni liige. Ando Leps oli 1992–1994 Eesti Vabariigi põhiseadusest tulenevate seaduste eelnõude eksperdigrupi juhi asetäitja ning Okupatsioonide Repressiivpoliitika Uurimise Riikliku Komisjoni liige alates selle komisjoni moodustamisest 1992. aastal kuni selle tegevuse lõpetamiseni 2005. aastal. Ta avalikustas esimesena NSV Liidu kuritegevuse salastatud andmed.

Ando Leps oli Riigikogu liige aastatel 1995–2003 ning Tallinna linna Nõmme linnaosa halduskogu liige aastatel 1993–1996, 1999–2002 ja 2006–2013.

Ando Leps on pälvinud Valgetähe V klassi teenetemärgi ja Tallinna raemedali, millega kaasnes Tallinna aukodaniku tiitel.

Keskerakond avaldab Ando Lepsi perele ja lähedastele sügavat kaastunnet. Puhka rahus, Ando!

2 kommentaari
  1. robert 6 kuud ago
    Reply

    Ando oli tohutult hea juriidika asjatundja Te maga teaduslikul tasemel vaielda ei sõandanud ükski oravapartei poliitik Ando hinnang e valimiste kohta oli hävitav Kahjuks keskerakonna eliit eesotsas Jüri Ratasega otsustasid oma kasust lähtudes e valimiste pooldajaks hakata Neile ei lugenud riigi põhiseadus Tulemus on käes Keskerakond viskleb omaenda loodud kriisis ja hoiab häbiväärset neljandat kohta Kõik Savisaare tõõ hinnaga saavutatu on allavett lastud ja paranemiseks lootust pole

  2. Feja Räim 6 kuud ago
    Reply

    Kaastunne lähedastele!
    Ando Leps on kirjutanud ka raamatuid õigusteadusest, see peaks olema kohustuslik kirjandus õigusteaduskonnas. Nii mõnelegi oleks vist suur üllatus, et õigus kui teadus ei seisnegi kehtivate seaduste selgeks õppimises ja poliitkorrektses “tõlgendamises,” vaid õigusteadus uurib õigust kui sootsiumi osa ja sotsiaalset humanitaarteadust.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.