Tanel Kiik: maksutõusuvalitsus toob mustad jõulud

Tanel Kiik

Reformierakonna valitsusel puudub ligi kaks aastat kestnud majanduslanguse tõusule pööramiseks pikk ja lühike plaan, nende ainus eesmärk on minna jõuludele vastu uute maksude ja kärbetega, lausus riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Tanel Kiik.

“Loomulikult Keskerakond umbusaldab praegust valitsust, me umbusaldame peaminister Kaja Kallast, umbusaldame neid maksutõuse ja kõiki samme, mis halvendavad inimeste toimetulekut,” kinnitas Tanel Kiik. “Olukorras, kus majandus langeb ja sündide arv väheneb, peaksime otsima kohti, kuidas inimeste ning ettevõtjate elu lihtsamaks teha. Eesti riik liigub aga vastupidises suunas. See on lihtsalt uskumatu!”

Kuna peaminister ei ole võtnud arvesse Eesti inimeste arvamust – kaks kolmandikku soovivad küsitluste põhjal tema tagasiastumist -, algatas Keskerakond veebilehel rahvaalgatus.ee kollektiivse pöördumise riigikogule “Kaja Kallas peab tagasi astuma!” ning kogutud rohkem kui 21 000 allkirja näitab Tanel Kiige sõnul selgelt ühiskonna meelsust.

“Rahvale on vastumeelne poliitika, mis muudab inimesed ja ettevõtjad vaesemaks, pikendab majanduslangust ja süvendab rahvastikukriisi. Ühesõnaga – ei paku ühtegi lahendust, vaid muudab olukorra hullemaks,” selgitas saadik.

Tanel Kiik märkis, et tasapisi hakkab 2024. aastast kehtima hakkav käibemaksutõus inimestele reaalselt kohale jõudma. “Peaaegu iga päev laekub meilipostkasti või paberkandjal teade mõne igapäevateenuse või liisingmakse kallinemisest. Kui lisame siia majanduslanguse, elukalliduse tõusu ja suureneva tööpuuduse, siis on selge, et kõige raskemad ajad on alles ees,” lisas Keskerakonna juhatuse liige.

4 kommentaari
  1. Nojah 8 kuud ago
    Reply

    valitsuses pole mitte ühtegi poliitikut kea sobiks peamonistriks.Reformierakondlased mõtlevad välja igasuguseid maksude tõuse ja kaks kaaslast erakonda on kõigega nõus. Kui kergelt tuleb raha lihtsalt vajuta nõusolekuks nuppu ja raha voolab muidugi palga näol kohe sülle. milleks siis mõelda nende peale kes vaesuses piinlevad. kergeati saadud raha võiks kokku koguda ja riigikassat täita. Võib ka sõja jätkamiseks kinkida aga lihtrahva raha tuleb jätta puutumata.

  2. Jaak 8 kuud ago
    Reply

    Sellise valitsuse saime rahva tahtel kes neile andsid oma hääled. sotsid pole nitte midagi teinud meie rahva heaks, Samuti mitte Eesti 200. Ah siiski ehk mõjus nende valijatele ühe naise kisa Ukraina teemadel ja taevas tule appi Ansipi valitsus näitas kui viletsaks võib teha meie inimeste elu.Rõivast juhiti ka nii et meie elatustase langes viimaste hulka Euroopas. Aga nõe see meie paljudele inimestele ei lugenud ja valiti jälle neid kes ei hooli meist.

  3. Tähelepanelik Tööline 8 kuud ago
    Reply

    Tõsi ta on, et maksutõusud majanduslanguse tingimustes ei ole otstarbekohased. Annavad meie allakäigule hoogu juurde ning muudavad niigi depressiivse majandusolukorra veelgi haigemaks. Selle taipamiseks ei pea olema ei hulluarst osakestefüüsik ega finantsdoktor.
    Nii, et sm. Kiiks murrab oma üllitisega n.ö. lahtisest uksest sisse: kordab niigi teadaolevat , räägib triviaalsusi. See ei nõua erilist kodanikujulgust.
    Ma võtaksin ka külma ilmaga mütsi maha siis kui ta räägiks kogu selle apokalüpsise juurpõhjustest. Sellest miks ja millepärast meie end riigiks pidav puudelorganisatsioon on tna lõhkise küna ees.ja veelgi lõhkisema küna ees homme ning ülehomme.
    Sellest, et miks ja millepärast ei ole me end suveräänse riigina kehtestanud, et oleme müünud maha oma rippumatuse ja subjektsuse rahvusvahelistes poliitilistes ja majandussuhetes. Oleme taandanud end elevandi peale haukuvaks ülalpeetavaks, keti- kutsikaks. Oleme oma esiisade vabaduspüüu ja Kalevite kange rahva südametunnistuse odava euro-atlandilise läätseleeme eest maha müünud.
    Kusjuures me ei ole selle eurolätseleeme eest suutnud isegi oma energeetilist baasi ega ka teedevõrku 30 aastaga tänapäevasele tasemele suutnud välja arendada. Mage.
    Viimaste militaaruudiste taustal (venelaste Avangard-süsteemi edukad katsetused) on selge, et meid ei kaitse(ei ole võimeline kaitsma) ei NATO ega ka EU ammugi mitte. Oleme palja tagumikuga külma pakase käes. Oleme mänginud aastakümneid totrat euro-atlandilist russofoobset pimesikumängu …. ja totratel mängudel on tavaliselt ka totrad auhinnad.
    See kriis milles me hetkel elame… selles tahaksime me tulevikus elada. See mis täna näeme-on õied.

  4. Tähelepanelik Tööline 8 kuud ago
    Reply

    p.s. Parem mustad Jõulud kui vikerkaarevärvilised.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.