Aeg võtta vastutust

Annika Vaikla

„Mulle meeldib ehitada ja luua, lõhkumisse ma oma energiat ei anna,“ kinnitab Keskerakonna Viimsi osakonna juht Annika Vaikla.

Usun, et täna on meil suurepärased võimalused väga head tööd teha, eriti riiklikul tasemel. Võimul olevad erakonnad oma otsustega on loonud meile soodsa pinnase selleks. Lausa erakordselt soodsa ja kahju on tõdeda, et tihtipeale näen, kus me seda ära ei kasuta ja tegeleme hoopis enda erakonna õõnestamisega – saeme oksa, millel ise istume,“ jätkab ta ja lisab, et Viimsi osakonnas on tänase seisuga 67 liiget, peale kongressi lahkujaid ei ole.

„Arvan, kui juhatuses toimuksid lahkumised, siis see mõjutaks ka liikmeid lahkuma. Mina isiklikult ei plaani lahkuda ja olen ka seda meelt, et kui olen otsustanud jääda, siis tuleb erakonna esimeest toetada ja erakonna elujõulisusse panustada. Meil kõigil on valik, kas jääda või minna. Need liikmed, kes on otsustanud jääda, võiks erakonna tugevuse nimel ka vastavalt panustada. Isamaa on väga hea näide tänase olukorra ära kasutamisest, need reitingud oleks võinud meie omad olla ja siinkohal kutsun üle kõiki võtma vastutust erakonna hea käekäigu nimel. Kohalike omavalitsuste valimised on ukse ees, meil ei ole aega enam sisetülideks, kui me soovime häid tulemusi,“ sõnab Vaikla.

Viimsi osakonna liikmeskond on väga eripalgeline: on noori ja eakamaid, erinevate valdkondade spetsialiste ja ka see on suureks plussiks – hea vundament, millelt tarku otsuseid teha. Viimastel KOV valimistel tegi Viimsi osakond läbi aegade parima tulemuse – saades kolm kohta volikokku, see on Viimsi mõistes hea saavutus (siinsed inimesed eelistavad Reformierakonda ja erakonda Eesti 200). „Kahjuks jäime opositsiooni. Siiski see on olnud huvitav aeg meile, on tulnud õppida juhtima osakonda opositsiooni poliitika vaatenurgast. See on väga suuri väljakutseid esitav – inimeste kaasamise, motivatsiooni ja väljundi pakkumise tööriistu on vähem, kuid usun, et oleme hakkama saanud,“ tõdeb Annika Vaikla.

Tema sõnul osakond käib koos korra kuus, arutatakse läbi volikogu päevakorras olevad punktid, nii et volikokku jõuab osakonna hääl: „See on vähim, millega oma liikmeid motiveerida saame. Osakonna töö on meil avatud kujul, see tähendab, et meie meeskonda kuuluvad ka inimesed, kes erakonda mingil põhjusel ei saa/ei soovi kuuluda, kuid jagavad meiega samu väärtusi ja soovivad Viimsi elu parendamisele kaasa aidata. Nii oleme saanud juurde tugevaid majandus- ja sotsiaalvaldkonna eksperte. Olen veendunud, et oleme Viimsis kõige paremini töötav poliitiline rühmitus, kes käib korrapäraselt koos ja kelle liikmed tunnevad kaasatust. Meie maine on usaldusväärne ning oleme olnud konstruktiivsed ja tegusad. See tagab meile pikapeale edu, kuigi lühiajaliselt on tunda, et need, kes kisavad ja teisi mustavad, on kohati populaarsemad, aga eks see ole jälle väärtuste ja väärikuse küsimus.“

Osakonna suureks väärtuseks peab Annika meie erakonna oma pesa Viimsis – Harmoonikum Öko-Spa, mis alati toetab meid ruumidega ja pakub meile teed koosolekute lauale. „Oleme väga tänulikud selle eest meie juhatuse liikmele Ene Lillele, kes selle ettevõtmise omanik on,“ sõnab Vaikla. Viimsi osakonna juht tunnistab, et noortega tuleb veel tööd teha, osakond sai äsja endale väga tugeva noorte valdkonna eestvedaja ja loodab siin valdkonnas veel tegusid teha.

„Osakonna töös näen samuti, et meil võiks olla rohkem eripalgelisi ühisüritusi sh poliitilise diskussiooni võimalusi. Areneme selles suunas. Meie eesmärk on teha head tööd Viimsi elu arendamises, paljud suured viimase aja Viimsit ilmestavad projektid on olnud meie algatatud/juhitud – Viimsi uus raamatukogu, kultuuri- ja hariduskeskus Artium, Rannapere Pansionaadi reorganiseerimine üheks Eesti parimaks pansionaadiks, eakate nõukoja loomine, Viimsi Hoolekande keskuse loomine koos päevakeskuste renoveerimistega jpt. Märkimisväärset tööd on tehtud palju, loodame seda jätkata.

Parandamist vajavaid kitsaskohti on Viimsis palju: ummikud Tallinna suunas, kodulähedaste töökohtade puudus, vee olemasolu tagamine inimestele, jalgpallihalli valmimine jpm. Aga – teeme tööd ja anname endast alati parima,“ ütleb Annika Vaikla lõpetuseks.

7 kommentaari
  1. Koolid tasuliseks 5 kuud ago
    Reply

    Aeg haridus tasuliseks teha! Õpsid saaksid palka juurde.

    • Oh issand 4 kuud ago

      Aeg on vastutada Venemaa kodusõja eest. Aeg on vaherahu sõlmida. Aitab inimeste tapmisest!

  2. Nii 4 kuud ago
    Reply

    Kas ei tundu see ässitamiseta kui Biden lasi NATO-l läheneda Venemaa piiri äärde kui saadeti nimene võimu vahetama. Ehk poleks siis sõda ja kõik oleks jäänud samaks kui Biden poleks hakanud sinna surmarelvi andma ja Krimmi sättima biorelvi, pojale säilitama aktsiaseltsi Ukrainas.muidugi ei saa Putinit õigustada kaZelenskilaseb oma rahvast tappa ehki oleks võinud kokku leppida ja kõik samaks jätta. Meie ei pea kedagi abistama sest vajame ise abi.See 400 miljonit kui ma arvuga ei eksi ei mutnud sõja käigus midagi aga oleks võinud jääda meile sest meie rahvas vajab seda Valtsus on ikka selleks et hoolitseda oma rahva heaolu eest ja las rikkamad riigid abistavad.

  3. Sooo 4 kuud ago
    Reply

    Tuleks need. poliitikute suured palgad vähemaks võtta. EL peaks puuduva raha andma.Õpilased peavad saama tasuta hariduse ka kõrgemasõppeasutuses. kindlasti peavad olema tasuta lõunad et vaesemad lapsed saaksid ka kõhu täis.Mõned istnad Riigikogus niisama vajtavad vaid nõusoleku märgiks nuppu. Imestama paneb er nii palju puudujaid on istungitel.Eriti väikesed olid õpetajate palgad Laari jaAnsipi valitsemise ajal, hilem keskerakondlased tõstsid neid ka. aga ikka on vähe. Selle eest tõstetipoliitikute palku Riigikogus ja valitsuses.

  4. Jane 4 kuud ago
    Reply

    Väga tublid keskerakondlased on Viimsis. Selle vaitsuse olemasolul on raske kõiki häid ideid ellu viia. aga et nende seas pole reetureid ega erakonna lõhkujaid on väga positiivne.

  5. Soo 4 kuud ago
    Reply

    Meie praeguse valitsuse ajal on raske midagi hästi teha sest neid ei huvita meie rahva heaolu. Eubli inimene kes suudab ka sellistes jubedates tingimustes mifagi head teha. Edu talle.

  6. Eve 4 kuud ago
    Reply

    SENI KUNI TALLINNAS ON KESKERAKONDLIK VALITSUS MIDA JUHIB KÕLVART SAAB TALLINNAS PALJU HEAD ÄRA TEHA.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.