Noorte hääl kuuldavaks!

Kesknoored

Mark Jefimov, KE Noortekogu juhatuse liige

Noored on alati olnud ühiskonna liikumapanev jõud, kujundades tulevikku ja mõjutades praegust hetke. Eestis on tuhandeid noori leidnud endale mõttekaaslasi ja võimaluse oma häält kuuldavaks teha Keskerakonna Noortekogus.

Kesknoored on midagi enamat kui pelgalt partei noortejaoskond. See on koht, kus noored saavad koos tegutseda, õppida, ja muidugi ka huvitavalt aega veeta. Organisatsiooni liikmetest on tõusnud tuntud poliitikud nagu Jüri Ratas, Kadri Simson, Tanel Kiik, Vladimir Svet ja paljud teised.

Keskerakonna Noortekogu peamine eesmärk on kaasata noori poliitilistesse protsessidesse ja pakkuda neile võimalusi end arendada. Noortekogu on algatanud mitmeid huvitavaid initsiatiive. Näiteks hiljuti on käivitatud kampaania, mille eesmärk on juhtida tähelepanu toidujäätmete probleemile ja edendada seadusandlikke muudatusi, mis aitaksid vähendada toidujäätmete hulka Eestis.

Noortekogu traditsioonilised üritused nagu suvepäevad ja talvekool on vaid väike osa üritustest, kus kesknoored saavad arutleda poliitiliste teemade üle, kuulata poliitikute arvamusi ning õppida ja samal ajal tunda end vabas ja mõnusas õhkkonnas. Samuti on Keskerakonna Noortekogu aktiivselt kaasatud Keskerakonna ürituste ja kampaaniate korraldamisse, andes noortele võimaluse praktiliselt osaleda poliitilises tegevuses.

Kesknoored on aktiivsed ka rahvusvahelisel tasandil, tehes koostööd näiteks Soome Keskerakonna Noortekogu ja Saksamaa organisatsiooniga “Noored Liberaalid” ning osaledes rahvusvahelistel üritustel, mille hulka kuuluvad ka Euroopa liberaalsete erakondade noortekogude katuseorganisatsiooni LYMECi üritused, mis annavad noortele võimaluse laiendada oma silmaringi ja mõista globaalseid poliitilisi protsesse.

Keskerakonna Noortekogu on koht, kus noored saavad olla kuulda võetud, oma mõtteid väljendada ja mõjutada maailma, kus nad elavad. Kui oled 14-30-aastane ja otsid võimalust end arendada, kaasata end poliitilisse protsessi ja veeta aega toredas seltskonnas, siis võib Keskerakonna Noortekogu olla just see koht, kuhu kuuluda. Liitu meiega ja ole osa millestki suurest ja põnevast: kesknoored.ee/liitu-noortekoguga/

13 kommentaari
  1. Tähelepanelik Tööline 5 kuud ago
    Reply

    Armsad Kesknoored, soovin Teile edu aga eh ei maksaks erakonna lõhestajaid nagu Jüri Ratas, Kadri Simson nig erakonda reetnud üleooksikut ja mandaadikaaperdajat Tanel Kiike esile tõsta ?
    Mina ei ole olnud Kesknoor aga ma ei olnud ka vana kui ma 1998 aastal KE-ga liitusin. Peale nn Lindiskandaali.
    Umbes samal ajal liitus KE-ga ka Jüri Ratas. Möödunud aastal lahkusin ma KE-st ja üks põhjus oli Jüri Ratae tegevus.
    Siinkohal sooviksin tsiteeida üht endist KE liiget Tõnu Antonit kelle avaldatud mõtetele ka mina alla kirjutaksin:

    “Jüri Ratas oskab ainult võidult võidule sammuda. Edasi, kõiki ja kõike enda ees seisvat jalge alla tallates. Isegi keskerakonna loonud ja erakonda juhtinud ning aastakümneid seda arendanud karismaatilise juhi Edgar Savisaare tallas ta oma kaasosalistega põrmu, kui tolle tervis hakkas alt vedama.
    Nüüd ei suuda Jüri Ratas leppida sellega, et ta ei ole enam erakonna juht. Ta on ilma erakonna huve arvestamata soovinud olla küll riigikogu esimees, küll aseesimees. Peaasi, et iseenesel istumise alune soe oleks.
    Nüüd tahab ta kangesti, et ta saaks keskerakonna nimekirjas europarlamenti valitud. Milleks peaks keskerakond ta seadma esinumbriks? Kas selleks, et Jüri Ratasel oleks hea ja muu polegi tähtis. Läheb Brüsselisse ja unustab kõik, mis Eestile tähtis. Nagu on unustanud mitmed teisedki sinna valitud saadikud.”Ma arvan küll, et Mihhail Kõlvartil oli õigus, kui ta ütles, et keskerakonnal ei olegi enam väärtusi, mille nimel ja mille eest võidelda. Keskerakonna väärtused on aastakümneid olnud kirjas erakonna programmis ja põhikirjas. Kui erakonna esimees oli veel Edgar Savisaar, siis neid väärtusi ka järgiti ja nende eest võideldi. Jüri Ratase erakonna esimeheks oleku ajal aga kõik see kirja pandu ja ka veel kirja panemata tegevuskava unustati ja sukelduti tavapärasesse päevapoliitika viljelemise ja lehmakauplemise süsteemi. Selle tõttu keskerakonna toetus elanikkonna seas aasta-aastalt langes ja erakonna esindus nii riigikogus kui ka mitmetes maakondades käis alla. Enne erakorralist kongressi oli keskerakonnast järele jäänud vaid hale vare endisest tugevast ja ühtsest erakonnast. See kõik toimus Jüri Ratase “eduka ja silmapaistva ” juhtimise ajal.
    Heita ette täna uuele erakonna esimehele saamatust mõne kuu jooksul erakond taas ühtseks muuta ajal, kui ise oma mõttekaaslastega erakonda edasi lõhestatakse ei ole midagi muud kui uue intriigi esile toomine.
    Ma olen küll arvamusel, et keskerakonna juhatus ei tohiks mingil juhul lasta end mõjutada ka praegu erakonnas jätkuvalt õõnestustööd tegevast leerist ja panna Jüri Ratast europarlamendi valimistel esinumbriks. See võib tähendada isegi seda, et keskerakond ei saa ühtegi kohta europarlamendis ja ka Jüri Ratas ei oleks valituks osutuna keskerakonna jaoks seal õige mees”
    p.s. edu KE Noortekogule KE arendamisel, hoian ikka Teile pöialt KE väärtuste hoidmisel!

    • Svärje böggert 5 kuud ago

      Nutma aab…

  2. Tähelepanelik Tööline 5 kuud ago
    Reply

    Ma ei saa aru ühest: kui Kõlvart sai teada, et “grupp seltsimehi” peab läbirääkimisi sotsidega -siis oleks võinud koheselt reageerima ning nad erakonnast välja viskama(ropu sõimu ja jalahoopide saatel tagumikku). Oli ju teada, et tüüpide näol on tegu puhtakujuliste egomaniakkidega kel kõige tähtsam “et leib oleks laual “, ka või ning vorstiviil sinna juurde.
    Tülgastav konjunktuurlus. Tagantjärele omandab ka omaaegne Edgari mahavõtmine-et saada parketikõlbulikuks- teise varjundi: Ratas näeb poliitikat tehes ennast asjas mitte asja ennast.
    Paljudele KE lihtliikmeile s.h. mulle ei meeldinud see kui räpakalt, hoolimatult ja tänamatult puksiti kõrvale Edgar Suur aga sellega oli võimalik leppida kui oli lootust , et KE saab võimaluse oma programmi ellu viia valitsuses. Kahjuks jäi see üritus pooleli.
    See , et oravabande vabatahtlikult võimule laamendama lasti-kuigi oli võimalus nad pulbriks jahvatada ning ajaloo prügimäele saata-on eesti taasiseseisvumisejärgse poliitika suurimaid rumalusi et mitte öelda sigadusi ever.
    Täna avalikkusele teatavaks saanud Ratase ja co poolt KE kallal toime pandu lödipüksne intrigaanlus, reeturlus ning põhimõttelagedus on varasemaga muidugi unisoonis.

  3. Kas 5 kuud ago
    Reply

    see rohelises ongi Mark?

  4. Jaak 5 kuud ago
    Reply

    Armsad noored, õppige ja omandage tarkust ja ärge kunagi reetke oma erakonda. Keskerakonnast lahkunud poliitikud on alatud pealegi polnud neil mingit põkjust lahkuda. Näe imet Reformierakonnast ei lahkuta ehkki oleks põhjust seda teha. Keskerakondlased lähevad Isamaa erakonda või SDE-sse. No on ikka alatu seda reha. Need erakonnad on olnud vaid kohatäiteks. mida head nad seal küll teha saavad. Reeturid lõhestavad Eestimaa parimat erakonda Keskerakonda, kui te õpite arstiks siis ärge lahkuge kodumaalt. Need lahkujad on ka reeturid. Meil on arstidest puudus ja kuigi Eestisse jäänud on tublid peab suurtes valudes vaevlema oodates operatsioonipool kuni 2 aatat. Lihtsalt kirurge on vähe ja nad on ülekoormatud. kESKERAKOND ON PARIM JA KUIDAS VÕIVAD POLIIITIKUD LAHKUDA SEALT PALJU VILETSAMATESSE ERAKONDADESSE. AGA KESKNOORED ON TUBLID JA SEDA KINDLASTI EI TEE. ÕNNE UUEL AASTAL JA PALJU EDU.

  5. Jaak 5 kuud ago
    Reply

    Vabandan vea pärast peab olema põhjust.

  6. Refomierakonna võim tuleb lõpetada 5 kuud ago
    Reply

    On viimane aeg lõpetada Keskerakonna lõhenemine, et mitte öelda lagunemine.
    Esimeheks tuleks tagasi valida Ratas, kuna ta sai partei ühtsuse hoidmisega ilmselgelt paremini hakkama. Kõlvart on saanud aega proovida nüüd küll ja küll, kui ikka parteid hoida ei suuda, tuleb tal seda ka tunnistada.
    Muidugi on Ratas ka vigu teinud, suurim neist oli muidugi tagasiastumine 13. jaanuaril 2021. Siis trügis võimule see ebameeldiv seltskond, kes seal praegu on on ja peale viie aastast vaheaega algas taas tume ja masendav ajajärk eesti rahva ajaloos.

  7. Tähelepanelik Tööline 5 kuud ago
    Reply

    Ratasel on viimane aeg lõpetada Keskerakonna lõhestamine, et mitte öelda lagundamine.
    Endise, rängalt eksinud ja ebaõnnestunud esimehena, peaks Ratas tunnistama et ta ei saanud partei ühtsuse hoidmisega hakkama kuna on saanud aega proovida küll ja küll. Kui ikka parteid hoida ei suuda, tuleks tal seda ka tunnistada ja olla vähemasti vagusi.
    Muidugi on Ratas teinud suuri vigu ja suurim neist ei olnud tagasiastumine 13. jaanuaril 2021. Sest:see oli lihtsalt tema olemusliku enesekindlusetuse, arguse ja lödipüksluse tagajärg . Nüüd oleks aeg teadvustada reaaliaid e. tõsiasju: võimuletrügimine on üks kuid võimu jätkusuutlik teostamine ning hoidmine on pisut erinevad teemad. Selleks, et võimul püsida pead ümbritsema end ideeliste, tarkade ja omakasupüüdmatute inimestega: mitte samasuguste glorihunteritega nagu ise oled.

  8. Tähelepanelik Tööline 5 kuud ago
    Reply

    Sellega ma olen nõus, et Reformierakonna Võim tuleb lõpetada. Ja mitte ainult see. KE peaks mõistma: Reformierakond tuleb hävitada e. saavutada selline olukord poliitmaastikul, et kõik teisedki erakonnad seda mõistaksid ja deklareeriksid esimese asjana, et RE-ga koostööd ei tehtaks mitte mingitel tingimustel.RE tuleb tunnistada mitteparketikõlbulikuks ja välistada ning n.ö. tühistada.
    RE on eesti riiklusele ja rahvuskehandile tekitanud suurt kahju. Võib-olla, et lausa pöördumatut kahju. Tuleks tunnistada kuritegelikuks organisatsiooniks. Valelikumat, röövellikuma, tüusikliumat, kurjemat, salakavalikumat ja oportunistlikumat -maffialikumat inimkooslust on raske ette kujutada.

  9. Tähelepanelik Tööline 5 kuud ago
    Reply

    p.s. Telefon teeb külmaga tempe. Peb olema: Valelikumat, röövellikumat, tõusiklikumat, jne…

  10. Refomierakonna võim tuleb lõpetada 5 kuud ago
    Reply

    Asjata osatate mind, “Tähelepanelik Tööline”.
    Nõustun siiski teie hinnangutega Reformierakonna osas. Paraku andsid sotsidesse üle läinud keskerakonna liikmed hoopis oma heakskiidu Kaja kallase jätkemisele peaministrina, kuigi ca 75 % elanikkonnast tahab Kalda tagasiastumist.

  11. Tähelepanelik Tööline 4 kuud ago
    Reply

    Miks ma ei peaks Teid kritiseerima kui te toetate Jüri Ratast kes ise(rõhutan-ise) loobus KE esimehe kohast, loobus peaministrikohast ja nagu täna näha on: lõhestab erakonda-mida ta ise loonud ei ole ja kes on teda hellitanud, toetanud ja edutanud . Mees jonnib, et saada soe koht, sinekuur. ma saaks aru kui ta oleks erakonna viinud tippu aga ta viis iseenda tippu, erakond käis samal ajal alla. Siin on vahe.
    Sellistele reeturitele lastakse sõjatingimustes peldiku taga puukuul pähe(isegi tina ei hakata selliste tüüpide peale raiskama).
    p.s. muide me oleme täna sõjaolukorras: nii otsese kui ka ülekantavas tähenduses.

  12. Tähelepanelik Tööline 4 kuud ago
    Reply

    Ma jätkuvalt imestan miks Kõlvart koos erakonna juhatusega ei võta lauale Jüri Ratase ja ka Kadri Simsoni erakonnast väljaarvamise küsimust. Need inimesed on KE mainet rängalt kahjustanud ja põhimõtteliselt ei ole keskerakondlased ei hingelt ja täna ka teolt mitte. Hingelt keskerakondlased pole nad ilmselt kunagi olnud nad tõstsid oma käe omal ajal erakonna looja Edgar Savisaare vastu ja see tähendab, et sellistele inimestele ei ole miski püha. Nad on lihtsalt konjunkturistid-karjeristid, nartsissistid kes kujutavad ete et on kusagilt kõrgemalt poolt kutsustud ja seatud. Nimetatud tüübid näevad eelkõige ennast asjas mitte asja ennast. Tülgastavad broilerid.
    Ma ei ole idealist , leian , et ega kõik ei saa olla ega olegi põhimõttelised, ideelised , altruistlikud-ennastohverdavad parteisõdurid kuid arvan ka, et kui üks erakond on kunagi sind usaldanud sellistele positsioonidele nagu valitsuse liige, minister, rääkimata peaministri või EU komisjonääri ametikoht… siis pead olema sellele erakonnale TINGIMUSTETA lojaalne ka piltlikult öeldes pärast oma surma.
    ( Vähemasti lõuad avalikuks kritiseerimiseks peaksid olema suletud alatiseks.(seda nõuab ka erakonna põhikiri muuseas igalt lihtliikmeltki)

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.