Lauri Laats: Eesti 200 ja sotsid, miks lasete Reformierakonnal õpetajaid nörritada?

Õpetajate streik. Meeleavaldus Riigikogu ees.

Täna taas Toompea lossi meeleavalduseks kogunevad streikivad õpetajad ilmestavad ummikseisu, kuhu valitsuskoalitsioon on jõudnud, ning umbusaldusavaldus Kaja Kallasele muutub iga päevaga järjest reaalsemaks, kuid Eesti 200 ja sotside klammerdumine tänase peaministri külge näitab selgelt, et tõsiseltvõetavaid samme õpetajate streigi lõpetamiseks ei ole nad valmis astuma, ütles Eesti Keskerakonna aseesimees Lauri Laats.

“Eesti 200 ja sotside tegevuse kirjeldamiseks sobib hästi vanasõna “Suuga teeb suure linna, käega ei kärbsepesagi”. Tegemist on justnagu aia taga klähvivate penidega, kes võimaluse avanedes reaalsest kontaktist hoiduvad,” võrdles Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni kuuluv Lauri Laats. “Eesti 200 ja sotsidel ning hiljuti nendega liitunud saadikutel, kes on Kaja Kallase tegevust korduvalt ja tugevasti kritiseerinud, on aeg selg sirgu lüüa ning umbusaldusavaldusele allkiri anda.”

Kaja Kallas üritab end Margaret Thatcheri kombel Raudse Leedina kehtestada, kuid mäng ei vääri küünlaid ja Reformierakond on selles vägikaikaveos üksi jäänud. “Ühiskonna rahulolematus suureneb ja täna tulevad õpetajad taas Riigikogu ette meelt avaldama. Jah, mõned pedagoogid lähevad tagasi tööle, kuid nad teevad seda rusikas taskus, sest sissetulek ei võimalda pikemalt streikida,” rääkis Lauri Laats.

Lauri Laatsi sõnul asub õpetajate streigi lõpetamise võti vaid ja ainult Kaja Kallase taskus, sest tegelikult on vajalikud 10 miljonit riigieelarves olemas. “Pole meie riik nii vilets midagi, et ei suudaks õpetajatele lisaraha leida, kuid küsimus ei ole ju ammu enam selles rahasummas, vaid põhimõttes, et haridustöötajad on julgenud valitsust kritiseerida ning enda kaitseks välja astuda. Kuna õpetajad vastandusid Reformierakonna juhitud valitsusele, siis pole neile ka lisaraha vaja anda. Peaminister näitab ühiskonnale, kes on ülemus ning mingid õpetajad teda küll kõigutama ei hakka. Sai üle elatud idavedude skandaal, küll väsivad ka streikijad,” lausus Lauri Laats.

6 kommentaari
  1. Tähelepanelik Tööline 6 kuud ago
    Reply

    Kogu sellel 200 kirbu ja sotside seltskonnal-nagu ka Kaja Kallasel- istuks ajus justkui keegi tagumikuga klaviatuuri peal.
    See mida nad suust väljutavad-on skisofreeniline somnambuulne jura. See on lihtsalt haiglaslik kuidas õigustatakse seda oravate kintsu kaapimist. See ei ole riigijuhtimine vaid kümne küünega oma taburetijalgade külge klammerdumine. Tülgastav. Aga mis teha kui inimesed on arad ja kardavad n.ö. neobolshevistliku-reformierakondliku Deep State käteväänamist. Ajalugu pidi korduma farsina: reformierakondlik reziim on kujundatud softstalinistlikuks moderndiktatuuriks EKP eksliikmete Ansipi, Kallase, Gräzini, Langi, Lipstoki teoreetilisele vundamendile. Ekskomsomolkuste väärastunud ajude kus EKP asendati lihtsalt töörahva tagant kaaperdatud papiga.

  2. Nii 6 kuud ago
    Reply

    Oleksid võimul Keskerakond ja EKRE siis oleks võimalik ka õpetajate palku tõsta. Eelmiste reformistlike ja isamaalaste valitsemise ajal ei tõstetud õpetajate palku ja oli kord nii et õpetaja sai kätte peale maksude maksmist 750 eurot.Keskerakondlased tõstsid õpetajate palki nii palju kui see võimalik oli sest neil tuli veel parandada neid tohutuod vigu mida tegi reformistlik valitsus. Helmed on väga targad poliitikud ja leiaksid kindlasti lahenduse olles valitsuses. Eesti 200 ja sotsid vajutavad nupule olles nõus kõigega mida mida ütlevad reformierakondlased ja raha tuleb neile milleks siis mõelda vaesemate inimeste peale. Sotside eelistus oli tagada ühesooliste abielu ja eks seaöt tuleb ka hääli. Sotsid omn olnud vaid kohatäiteks aga kuidas Eeti 200 võimule sai võib ainult oletada.Aga näe Kiik läks sotside sekka reetes Keskerakonna, mitte saades esimeheks aga mis tal erakonnast kui mujal saab rohkem raha.Kõlvart toob Keskerakonnale kondlasti rohkem hääli kui Kiik või ka Ratas. Raha ja vara…

  3. Jaak 6 kuud ago
    Reply

    Kaja Kallas on näide sellest milline ei pea olema peanunister. Aga eks tal on nõuandjaid ka. Aga ega selles seltskonnas polegi kedagi kes sobiks peaministriks.

  4. jane 6 kuud ago
    Reply

    Maal on olemas selline perekond-4 last, isa jäi kukkudes invaliidiks ema on õpetaja. Ja kui nüüd maakool ka veel suletakse siis võib kujutada ette mis toimub. Kaja Kallas ei mõista nende oukorda. Tal m endal 1 laps kui ma ei eksi kolmest abielust ja ta ise teenib väga palju. Meie maksumaksja raha jaotab teistele ehkki vajame ise abi. Las rikkamad riigid abustavad ka Ukrainat. Aga automaksu las maksavad linnades suurepalgalised aga maainimesd jätke rahule

    • Jurakas 6 kuud ago

      See, et
      “Las rikkamad riigid abistavad Ukrainat.”
      ei päde!
      .
      USA Kongressi Esindajatekoja spiiker Kevin McCarthy’le anti jalaga peesse. Selle eest, et ta toetas Ukrainat.
      Et ta toetas nii palju, et see hakkas USA majandust ja sealsete inimeste elatustaset alla kiskuma.
      Meil KaKa toetab Ukrainat isegi laste arvelt!
      Oleks juba aeg teha ta’ga sama, mida tehti Kevin McCarthy’ga!
      .
      Mina küll ei arva, et Eesti oleks rikkam kui USA!! Et Ukrainat abistada!
      Lisaks teenivad USA relvatöösturid Ukraina sõja pealt hiigelkasumeid. K.a. Eesti maksumaksja – Ukraina abistaja – arvelt!

  5. Andrea 6 kuud ago
    Reply

    Kas otsite kiiresti laenu maja ostmiseks? Auto ostmiseks? Kas vajate kiiresti laenu, et oma võlgu tasuda ja end mugavalt tunda? Mingil põhjusel pakun teile koheselt reaalajas laenu 3000 € kuni 3 000 000 € intressimääraga 2%. Garanteerin teile 100% ohutu ja väga kiire rahulolu. Küsimuste korral võtke ühendust:

    E-post: andreafrasca1@yahoo.com

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.