Vadim Belobrovtsev: valitsus vähendab lastega perede kindlustunnet ja seega ka sündivust

Vadim Belobrovtsev Foto: Erik Peinar / Riigikogu

Eesti demograafiline olukord on tõsiselt murettekitav ning paraku Reformierakonna juhitava valitsuse tehtud ja kavandatavad sammud vaid süvendavad seda kriisi, ütles peaminister Kaja Kallasele arupärimise esitanud Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Vadim Belobrovtsev.

“Praegu oleme riigi ja rahvana hästi keerulises, võib isegi öelda kriitilises demograafilises seisus, kus sündimus on läbi ajaloo madalaim ja seda juba kaks aastat järjest. Aga veelgi hullem on see, et istuv valitsus vaatab probleemile läbi sõrmede, ei suhtu sellesse tõsiselt ega võta eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise nimel midagi ette,” nentis Vadim Belobrovtsev.

“Reformierakond, Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond on teinud samme, mis perspektiivis viivad sündimuse pigem veelgi rohkem allapoole. Valitsev koalitsioon vähendas paljulapseliste perede igakuist toetust 200 euro võrra, kaotas ära selle toetuse indekseerimise, lastega seotud maksusoodustused ning paljulapseliste perede laste huvihariduseks mõeldud toetuse,” loetles Vadim Belobrovtsev. “Samal ajal jäi esimese ja teise lapse igakuine toetus 80 euro ja kolmanda lapse toetus 100 euro peale. Võttes arvesse üldist inflatsiooni taset ja käibemaksu tõstmist, võib julgelt öelda, et perede kindlustunne on oluliselt vähenenud.”

Vadim Belobrovtsevi sõnul on ilmselge, et Eesti inimestel puudub kindlustunne ja usaldus valitsuse heitliku perepoliitika vastu. “Eelmisel aastal sündis Eestis 10 721 last, mis on väikseim sündimus alates aastast 1919, mil hakati esmakordselt järjepidevalt statistikat avaldama. Rahvaarvu muutust aitas napilt plusspoolel hoida mitte sündimus, vaid positiivne rändesaldo ehk Eestimaa elanikkond on suurenenud veidi üle 600 inimese võrra tänu sisserändajatele,” märkis parlamendisaadik.

“Ma ei saa täiesti nõustuda peaministri poolt öelduga, et laste eest hoolitsemine on vanemate kohus, mitte riigi ülesanne,” lisas Keskerakonna juhatuse liige. “Riik peab tagama peredele kindlustunde ja turvavõrgu laste saamiseks ning kasvatamiseks. Inimesed on Eesti riigi suurim vara, kuid praegu on Eesti rahva kestmine sattunud ohtu ning olukorra päästmiseks tuleb vajalikke samme astuda. Paraku ei ole viimased valitsuse tegevused need, mis võiksid tekkinud olukorda parandada.”

3 kommentaari
  1. Nojah 5 kuud ago
    Reply

    See on jube mis toimub. Põgenetakse Eestimaa parimast erakonnast Keskerakonnast. Tähendab et need reeturid peavad tähtsamaks rahateenimist kui meie rahva elujärje parandamist. Ei tea kas mujal lubati rohkem. Mina olen truu Keskerakonnale ja valin ikka keskerakndlasi. Muidugi kõige parem oli Keskerakond siis kui esimees oli Edgar Savisaarmis on meie rahval küll viga et nad valisid reformierakondlasi kes on meie rahvale vaid halba teinud. nad on osanud ka kogu peavoolumeedia oma alluvusse saanud. Ja nõe imet rahvas usub nende valesud. Imekombel on hääli saanud ka Eesti 200. kas sellepärast et üks hüsteeriline mutt karjus Ukraina teemadel mingit loba mis ei muuda midagi. Aga meil ei saa olla nii palju ühesooliste abielu toetajaid et sotsid hääli juurde said ja on jälle valitsuses ehkki jälle kohatäiteks nagu nad alati on olnud. Tre elu vajuta nuppu nõusoleku märgiks ja raha tuleb.

  2. Jaak 5 kuud ago
    Reply

    Valitsus on selleks valitud et oma rahva heaolu tagada. Tähendab et meie pered peavad viletsuses elama aga meie raha antakse teistele mis aga maailmas midagi ei muuda. Tahetakse kuulsust mujalt, poetahse Brüsseli tegelaste ees.Me ei pea raha andma teistele riikidele sest vajame ise abi.põgenikud on ena,asti venelased sest Ida-Ukrainas kus sõda käib elavad põhiliselt venelased. Küsige nende käest miks nad Venemaale ei põgenenud saare ehk vastuseks et see nn. koridor kus oleks saanud sinna põgeneda pandi kinni Ukrainas. Peale verist ja ebaseaduslikku võimuvahetust Kiievis suhtuti eriti Luganskis ja Donbassis elavaresse venelastesse halvasti. Venemaa aitas neid materiaalselt. Vahest ei makstud isegi pensione välja aga ka ukrainlaste pensionid on imeväikesed.Arvan et kui Ukrainas oleks mõni teine president ja Bideni asemel endine president poleks säda ja kõik oleks jäänud samaks nagu varem oli.

  3. Sergei. 5 kuud ago
    Reply

    Varem olid venelased süüdi- ometigi oli vahepeal ajajärk, kus maksid 2% lastetus maksu. Ühiskonna elu- ühised tehase jõulu ja / või kolhooside lõikus jm .peod. , kõrge moraali, patriotismi kasvatus, teatud majandus harudes tasuta korter või isegi elamu.
    Nüüd pederastid, panga laenud, majale ,autole-jms. Priuksuda sa ei või sest jääd töökohast ilma- pidev stress – probleemide lahendamine, vaenulikkus- kuidas saaksid kellegile ära keerata jne.- no millisest ajast veel pere ,laste kasvatamiseks veel aega võtta.
    Pole need ainult meie probleemid, vaid näit. ka idanaabritel ( kapitalismi võlu)
    Kummaline -põhja naabritel ka pärismaalaste sigivus probleemiks. Kui aga tänavaid näed, siis sealsed mustlased, araablased käivad kõik punnis kõhtudega ringi ( oskavad elada)

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.