Andrei Korobeinik: automaks toob pangamaksust kaks korda vähem raha riigieelarvesse

Andrei Korobeinik

Selle asemel, et võtta lihtsa vaevaga hiigelkasumeid teeninud pankadelt riigieelarvesse 500 miljonit eurot, kehtestab valitsus kaks korda vähem tulusa automaksu, mis vähendab veelgi meie perede toimetulekut, kommenteeris Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Andrei Korobeinik täna rahanduskomisjonis arutlusele tulevat automaksu eelnõu.

“Valitsuse eesmärk on vähendada Eestis autostumist, kuid sellega üritatakse lahendada probleemi, mida ei ole olemas. Eesti on hajaasustusega riik – ühe ruutkilomeetri kohta on meil 23 autot, Saksamaal on vastav näitaja kuus korda suurem. Seega ei saa me täna rääkida autode rohkusest,” ütles Andrei Korobeinik. “Tegemist on järjekordse maksuga, mis halvendab eelkõige maainimeste ja lastega perede hakkamasaamist, sest nende jaoks on auto igapäevane hädavajalik tarbeese.”

Andrei Korobeiniku sõnul loodab Reformierakonna juhitav valitsus koguda automaksuga riigieelarvesse 236 miljonit eurot ning kui jagada see summa autoomanike arvuga (478 139), kujuneb autoomaniku aastaseks keskmiseks maksukoormuseks 493 eurot ja 58 senti. “Näiteks oleks 2018. aasta esiveolise 2-liitrise diiselmootoriga Prantsuse päritolu mahtuniversaali aastamaks 291,92 eurot ja kasutatult registreerimine 3254,60 eurot. Suuremaid autosid kasutavad eelkõige paljulapselised pered,” lausus Keskerakonna juhatuse liige.

Andrei Korobeinik märkis, et tasuta maakondlike bussiliinide kaotamine tõi endaga kaasa täiendavaid väljaminekuid eelkõige maainimestele, plaanitav automaks jätab inimestele veelgi vähem raha kätte. “Eestis ei ole probleeme õhusaaste ega ummikutega ning automaks ei pane praeguses olukorras, kus majandus on langenud kaks aastat järjest ja tööpuudus suureneb, inimesi massiliselt uusi autosid ostma. Küll aga hävitab automaks maapiirkondades paljud ettevõtted ja muudab suure hulga leibkondi abivajajateks,” rääkis Andrei Korobeinik.

2 kommentaari
  1. Nojah 5 kuud ago
    Reply

    Reformierakonda on kogunenud poliitikud kes ei taha ega oskagi midagi teha meie rahva heaks. Oma rahakott on täis ja rohkem pole nendel vaja. Sotsid said kuulsaks ühesooliste abielu nõudega ja Eesti 200 on arusaamatul kombel ka valitsuses. Aga näe imet said ka valituks.Reeturid panid plagama Eestimaa parimast erakonnast Keskerakonnast otsides uusi võimalusi raha teenimiseks.kiik eu saanud keskerakonna esimeheks ja otsis ue ameti sotside abil. mulle pole ta kunagi meeldinud, las läheb.tema poleks Keskerakonnale nagunii hääli toonud. Ratas on kõrgetel kohtadel olnud kuid nüüd arvatavasti arvas et tema rahaline tulevik on tume ja otsib uusi võimalusi enda jaoks.Tema ajjas ka laiali parima valitsuse koos EKRE-ga kus Isamaa erakond oli kohatäiteks. Ja nüüd pages ta ise sinna. Riigikogu aseesimehe koht pole igavene on vaja edasi liikuda. Eks need välismaa ringreisud kus sai Venemaad laimata aitasid ka kaasa oma võimu kindlustada .

  2. Jaak 5 kuud ago
    Reply

    pole vaja teisi riike abistada sest meie ise vajame abi. Pole vaja ässitada set see väib meie jaoks halvasti lõppeda. Oleks meil hea valitsus poleks ka raha puudust ja seadused mida vastu võetakse oleksid kasulikud meie rahvale. Astmeline tulumaks oleks õiglane. Ka automaks võiks olla aga vaid linnades kus sõiduautod voorivad päev otsa mööda teid rikkudes õhku. maal ei tohiks automaksu olla. mõned inimesed saavad riigilt suuri summasid ja see ei loe neile midagi kui maksavad automaksu. rahakott on ikka pungul. Kujutage ette et automaksu peab tasuma inimene kes elab vaesuses. Tal ei saa olla võrdne tasumine näiteks sellega kes Riigikogus vajutab nupule olles nõus kõigega ka valede otsustega.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.