Keskerakond esitas automaksu eelnõule üle 300 muudatusettepaneku

Andrei Korobeinik

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon esitas automaksu eelnõule parlamentaarse obstruktsiooni korraldamiseks rohkem kui 300 muudatusettepanekut, et kasutada kõiki seadusega ettenähtud vahendeid takistamaks eelnõu edasist menetlemist, ütles fraktsiooni aseesimees Andrei Korobeinik.

“Keskerakond on samal seisukohal nagu kolm neljandikku Eesti inimestest, kes viimase küsitluse andmetel automaksu kehtestamist ei toeta,” lausus Andrei Korobeinik. “Olukorras, kus Eesti majandus on langenud rohkem kui kaks aastat järjest ja tööpuudus näitab stabiilset kasvu, ei ole tark Eesti inimesi uue maksuga koormata.”

Andrei Korobeinik selgitas, et Keskerakonna fraktsiooni muudatusettepanekud on suunatud mitte ainult eelnõu menetlemise aeglustamisele, vaid ka alternatiivsete lahenduste pakkumisele. “Meie muudatusettepanekud on sisulised ning kui valitsus ilmtingimata peab automaksu vastu võtma, siis võiks sealt laekuv raha minna suunatult näiteks tee-ehituse rahastamiseks, tasuta ühistranspordi rakendamiseks või digitaalse taristu ja nutikate transpordisüsteemide arendamiseks,” loetles Keskerakonna juhatuse liige.

Andrei Korobeiniku sõnul mõistab Keskerakond, et peaminister Kaja Kallase lühinägelikust majanduspoliitikast tingitud eelarvepuudujääk vajab uusi tuluallikaid, kuid eelkõige lastega peresid ja maainimesi mõjutava automaksu asemel tuleks kehtestada pangamaks ning vähendada ametnike arvu. “Pangad teenisid eelmisel aastal meie inimeste arvelt hiigelkasumeid peamiselt euribori tõusu tõttu. Õiglane oleks, et pangad jagaksid hõlptulu ühiskonnaga ja ajutise pangamaksu abil saaksime riigieelarvesse lihtsa vaevaga 500 miljonit eurot,” rääkis saadik.

5 kommentaari
  1. Sergei. 5 kuud ago
    Reply

    Ah jälle teede ehituseks vaja. Laulva revulutsiooni ajal ka kisendati, et reziim võtab 7 % tulu maksu.
    kuhu küll raha pannakse ja teed nii kehvad. Nüüd üle 30 a. iseseisvat riiki – millise tehnikaga ehitatakse . Näit. üks kallur 4-5 endisaegse auto koormat võimeline teedele vedama, millised ekskavaatorid jne. Kõikvõimalikud maksud – küll gaasi, kütuse elektri aksiisid ja ikka vähe.
    Aga pange makse juurde-ongi enamus proovinud riigi piruka külge end pookida. Paljud pühkinud kodumaa tolmu jalge alt. Ja võimalik, et nn. päästjad või uusokupandid vaatavad ka kus oma orjamajandust odavamalt majandada.
    Suur kummardus- ISemajandav Eesti (IME) Võõramaa tilulilude kaubitsejad !!!

  2. Sergei. 5 kuud ago
    Reply

    300 muudatusettepanekut- ikka ,et juristidele jt. parasiitidele tööd ja tegemist juurde. Tõelise töö tegemist ei kusagil !!!

  3. Nojah 5 kuud ago
    Reply

    Minul on selline muudatuste ettepanek et automaks peaks olema astmeline. Las need maksavad kes saavad riigilt palu raha. Terve päev sõidetakse mööda linnatänavaid rikkudes õhku. Maal ei või panna automaksu kellelegi.Aga üldiselt tuleb jätta teiste riikide abistamine ja siis jätkub riigil raha oma inimeste jaoks. teisi abistagu rikkamad riigid aga meie vajame ise abi.

  4. Sergei. 5 kuud ago
    Reply

    Eesti on doteeritav riik läbi ajastu. Oli eelmise reziimi ajal ja ka praeguse reziimi ajal. Kõik suuremad ehitused (projektid ) ikka nn. euro rahadega. See muidugi omamoodi altkäemaks uusokupantide poolt. Polegi meie reziimil maailmale muud pakkuda, kui russofoobset vihavaenu poliitikat. Noh kus on nüüd Eesti NOKIA. Suuga suure linna, käega ei käo pesagi..
    Ühtede maksude suurendamisega -muud maksude tulud vähenevad. Pole võimalik reziimi üleval pidada, kui ülalpidajate tulud vähenevad. Laulva revolutsiooni ajal- oi saame vabaks ja meist kõigist saavad miljonärid.
    Selline rumal seisukoht- pole võimalik. Kes oli tehases oma süsteemi sulane see ka jäi- nüüdisajal uusokupandi sulaseks. Plekkkarbid tehtud väärtusteks, et saaksid uusokupandi tehases tööl käia- ühistranspordiga on lood nii nagu on. Pole neid plekk karpe siis kukub kogu nüüdisaja reziim kokku. Liiguvad teedel võõramaa plekk karbidMaksud (aksiisid) võõramaa kütusel Liiguvad tänavatel j

  5. Sergei. 5 kuud ago
    Reply

    JÄI TEKST POOLELI.. plekk karbid. Istuvad poodides pärdikud, kes ajavad varuosi taga ja elatuvad tühiste jubinate vahendusel. Nende plekkkarpide remontijad , servised näevad metsikut vaeva , et plekkkarbi omajat lõa otsas hoida.
    Ja kogu riik (reziim) on lõa otsas hoidja.
    Teede ehituseks raha vaja-:nüüdisaja teedeehitus põhineb vähempakkumise põhimõttel- aga mida sa saad poest vähem hinnaga- ikka rämpstoitu odavalt jääkidest toodetud – nii ka teedeehituses- ikka odavam ja viletsama toormega ehitus ja lõpuks lastakse ka väiksemad all töötegijad suurte poolt töörahadega nn. üle. see on kaasaja kaabakate riigi reaalsus.
    Kasutan sõna reziim õigustatult- see on paljastunud EV kohtusüsteemi tegevuses, KAPO jurakate tegevuses ja kogu riigi nägu paljastunud PÕHISEADUSE VASTASES SÕJAS MAAMEHE VASTU. EV ametnikud käivad teistes diktatuuri riikides õpetamas, kuidas diktatuuri tugevdada. Kus nüüd on nende Šaakasvili- istub Gruusia kongis. Näis millega see juudi jupats lõpetab- käivad kõik endiste natsireziimi järeltulijad teda õlale patsutamas. Suurepärase töö olete saavutanud- et ikka slaavlased tapaksid üksteist.
    Maalehes -EV Riigikohtu kohtunikud Ukrainas- KÜSIN MILLAL MINU ASJAD SAAVAD ÕIGUSLIKU LAHENDUSE- Kaabakakarja poolt maha vaikitud kuritegu ( süsteemsed kuriteod). Ja nii paljude Justiitsterroristide poolt korda saadetud kuriteod ???

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.