Aina rohkem Tallinna erahuvikoole saab linnalt toetust

Andrei Kante

 Tallinna haridusamet toetab tänavu erahuvikoolide tegevust 344 000 euroga, et tagada mitmekülgne huviharidus lastele ja noortele – toetus on mõeldud huvikoolide õpetajate töötasude maksmiseks, õppevahendite soetamiseks ja majanduskulude katmiseks.

Abilinnapea Andrei Kante sõnul soovib linn erahuvikoole toetades pakkuda 7-19-aastastele lastele ja noortele võimalikult mitmekülgset huviharidust. „Toetust saavate erahuvikoolide hulk ning nendes õppivate laste ja noorte arv on mõne aastaga kahekordistunud. Kui veel kolm aastat tagasi toetas linn 23 erahuvikooli, kus õppis ligi 4200 õpilast, siis tänavu said toetust 44 erahuvikooli, kus õpilasi pea 9500. Oleme muutnud toetuse kriteeriumid kättesaadavamaks ja taotlemise protsessi mugavamaks, et tagada vaheldusrikkam ja kvaliteetsem huviharidus, mis jõuaks rohkemate noorteni.“

Üks kord aastas väljamakstava toetuse suurus erahuvikooli kohta sõltub õpilaste arvust ning see jääb vahemikku 4000-17 000 eurot.

Erahuvikoolid saavad linnalt toetust taotleda tingimusel, et nad on tegutsenud Tallinnas vähemalt viis aastat, nende õppekavad on registreeritud Eesti hariduse infosüsteemis (EHIS) ja seal õpib vähemalt 85 Tallinna elanikust 7-19-aastast õpilast. Lisaks peab toetuse taotlejal olema haridus- ja teadusministri antud koolitusluba, ei tohi olla maksuvõlgu ega võlgnevusi Tallinna linna asutustele.

Lisainfot erahuvikoolide toetamise tingimuste kohta Tallinnas leiab linna koduleheküljelt.

1 Kommentaar
  1. Jane 7 kuud ago
    Reply

    meil on vilets valitsus aga Tallinn on olnud pikemat aega jeades kätes sest siin valitseb Eestimaa parim erakond Keskerakond. keskerakondlased hoolivad meie inimeste heaolust ja teevad kõik mis võimalik selle heaks. Paistab et Keskerakonnas lahkunud poliitikud ei hooli meie inimeste heaolust ja ei näinud ehk perspektiivis häid töökohti mis töidaksid nende rahakotti.kiil ei saanud esimeheks ja pages sotsidesse ning sai rahalise nupuvajutamise ametikoha. See näitab et ta ei sobinudki Keskerakonda ja oli seal vaid oma rahakoti paksuse huvides. ega teised reeturid paremad pole. Kuigi Isamaa pidi häälte poolest esikohal olema ei usu ma seda sest Isamaa on olnud valitsuses vaidkohatäiteks aga näed Ratasele, Karilaidile ja mõnele veel meeldib. Kui alatu oli jätta maha oma erakond. Seega me arvatavasti ei saagi lahti praegusest valitsusest sest head valitsust ilma Keskerakonnata pole võimalik kokku saada.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.