KENA kutsub teisipäeval, 2. aprilli kell 17.00 KENA üritusele Riiigkogus “Kas kõik on hulluks läinud”

KENA kutsub

teisipäeval, 2. aprilli kell 17.00 KENA üritusele  “Kas kõik on hulluks läinud”

Kohtume Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmetega ning arutleme teemal vaimne tervis.

Tulukest hoiab ja arutelu veab Triinu Täht, sotsiaalministeeriumi vaimse tervise osakonna ennetus-ja edenduspoliitika koordinaator.

REGISTREERIMINE VAJALIK (koos isikukoodiga) hiljemalt pühapäeval, 31.03.2024 elektronposti aadressil eha.vork@tallinn.ee.

Riigikogu hoonesse sissepääs ainult isikut tõendava dokumendiga.

Meie igapäevaelu lahutamatuks osaks on halvad uudised, paljudel on tekkinud hirm tuleviku pärast, – see kõik tähendab stressi.

Kuidas hoida enda ja oma lähedaste vaimset tervist- on PEAmine küsimus, millele otsime koos vastust.

“Kas kõik on hulluks läinud? – Miks on vaimne tervis tõusnud tähelepanu keskpunkti ja mis on Eesti rahva hetke hingeseisund tegelikult? Mis toimub meie laste ja noortega?

Kas igas korralikus peres on oma psühholoog?”

Sellistele küsimustele püüame leida vastuseid ja süveneme ka põhjustesse.

Sind oodates

KENAd

Eha Võrk, president

Reet Trei, asepresident ja ürituse peakorraldaja

4 kommentaari
 1. alustage sissejuhatusel seal 4 kuud ago
  Reply

  1. kuipalju on EV registreeritud vaimuhaigeid või nendega võrdsustatud haigustega
  2. kuipalju on EV ajal toimunud alates 1992.a. suitsiide? (võrrelge LÕ arvuga) – Eesti, Läti, Leedu, Soome, Rootsi
  3. kuipalju integreeritakse idioote lasteaedadesse ja koolidesse normaalsetega kokku- milline avaldub nartsissilikkuse ning vägivaldsuse kasvuga , lisaks neelab see teistele kasutatavat raha ning need haridusasutused on muutunud ametnike osas nagu perearstikeskusteks nr.2.
  4. kuidas on võimalik, et pereteraapiat või psühholoogilist abi saab anda 25 aastane 25 aastasele või 60 aastasele ? (kus tegemist on koguni 2 riigikorra aeg elanuga?!)
  Mille eest te õgite rahva raha sotsiaalkohustusi kohtu kaudu määrates ?
  ………….
  Kui te need lihtsad vastused suudate anda , olete te oma KENA ülesande juba suures osas täitnud.
  Te olete poliitikute nänni varnas , jääb teil vastamata olulisele küsimusele-teemale: Riigiametnike ja valitute käitumine meedias, milline jätab mulje aju vähesest arengust või puudulikkusest

 2. Nojah 4 kuud ago
  Reply

  Põhjusi stresss on palju. Meil on väga vilets ja hoolimatu valitsus. Ma hoian enda närve ja ei kuula päevauudiseid sest leian et need on reformierakondlaste hääletorud. kui see nii vastik poleks siis ajaks naerma sotside nõue ühesooliste abielude kohta samal ajal lui majandus längeb ja meie inimesed vaesuvad.Eesti 200 on arusaamatu mida head ta teeb meie rahvale. Minu meelest mitte midagi. Reformierakondlaste teod äratavad tohutut stressi ja eks sõjaõhutamine hirmutab sellega et me võime ka sõja endale kaela saada. valitsus ei tee mitte midagi õigesti ja isegi kui ei vaata päevauudiseid saad ikka teada nende valedest ja möödalaskmistest. Ega Isamaa erakond parem pole. Ratas astus sinna ja loodab saada taas tasuvat tllkohta. Need Keskerakonna reeturid tekitavad vastikustunnet ja stressi. Kiik on naeruväärne minnes sotsidesse kuna arvas et siit raha enam ei tule. Keskerakond on alati olnud parim erakond ja on ka praegu.

 3. Jaak 4 kuud ago
  Reply

  Mulle tekitavad paljud asjad meie poliitikas stressi. Ma ei saa aru mis neil Kõlvarti vastu on . Kõlvartil on kõik omadused et olla hea poliitik.Ta suhtub kõigisse eestimaalastesse ühesuguselt ja nii peabki olema.mulle tekitab stressi mõnede poliitikute halb suhtumine vene perekonnanimedega poliitikutesse.Aga minu meelest on nad väga eestimeelsed ja tahavad et kõik oleks meie maal hästi. Paljud on Eestis sündinud ja kasvanud ja nendesse võivad halvasti suhtuda vaid alatud inimesed-Samal ajal kui vaesus kasvab tahetakse vene koolid ära kaotada. Vene koolides õpitakse juba ammu mitmeid aineid eesti keeles, õpilased on siin sündinud ja kasvanud peavad Eestit oma kodumaaks ja armastavad teda. Eestis elavad vene rahvusest lapsed pole milleski süüdi nagu nende vanemadki.Kõige suurem süüdlane on meie valitsus kes ei tee midagi head eestimaalaste heaks ja see tekitab ka stressi.

 4. Eve 4 kuud ago
  Reply

  Tuleb välja et meil on vaid 2 erakonda millede poliitikud tahavad meie rahva heaolu tõsta ja kindlasti teeksid palju head-Need on Keskerakond ja EKRE. Mina olen alati valinud Keskerakonda ja jään neile truuks aga ekrelased räägivad väga tarka ja õiget juttu ning tärkab mingi lootus paremale elule. Ainike mis mulle ei meeldi on see et nende arvateson Keskerakond venemeelne aga ehk ma sain valesti aru. Keskerakonnas on enamus eestlasi segi peale reeturite lahkumis parematele jahimaadele-raha , raha on nende jaoks tähtsam. Aga vene perekonnanimedega poliitikud Keskerakonnas on eestimeelsed ja väga tublid ja palun neid hästi kohelda et ei tekiks neil stressi.Valitsuserakondades polegi hoolivaid poliitikuid ja meile tehakse nende poolt palju halba ja stressi.Ega Isamaa erakondlastel pole ka midagi head pakkuda. Reinsalu püüdleb küll kõrgustesse aga ta on vilets poliitik.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.