Vadim Belobrovtsev: ülestõusmispühade teine püha olgu Eestis riigipüha

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon andis täna üle Pühade ja tähtpäevade seaduse muutmise eelnõu, mille kohaselt lisataks riigipühade hulka ülestõusmispühade teine püha. Fraktsiooni aseesimehe Vadim Belobrovtsevi sõnul on ülestõusmispühade teine püha valdavas enamuses Euroopa Liidu liikmesriikides riigipüha ning puhkepäev.

“Ka meie lähinaabrid Soome, Rootsi, Läti ja Leedu tähistavad igal aastal ülestõusmispühade teist püha, kokku tehakse seda rohkem kui sajas riigis. Euroopa Liidus on erandiks vaid Eesti, Malta ja Portugal, kus ülestõusmispühade teine püha on tavaline tööpäev,” lausus Vadim Belobrovtsev. “Eesti kalendris tähistatakse ülestõusmispühade esimest püha ja nelipühade esimest püha alati pühapäeval, seega ei saa neid puhkepäevaks pidada. Seega oleks üks lisapuhkepäev ülestõusmispühade teise püha näol igati kohane.”

Vadim Belobrovtsev ütles, et Eesti võiks selles osas kuuluda Euroopa kultuuriruumi ja antud muudatusele on igakülgset toetust avaldanud ka Eesti Kirikute Nõukogu. “Sellega lihtsustub ka paljude ettevõtete olukord, kes peavad oma töös igapäevaselt suhtlema teistes riikides asuvate ema- või tütarettevõtetega ning välismaa partneritega. Teatavasti pankadevahelised ülekanded täna ei toimu, sest Euroopa Keskpangal on puhkepäev,” märkis Keskerakonna juhatuse liige. “Lisaks tugevdab lisapuhkepäev peresuhteid, kuna vanematel ja lastel tekib võimalus veeta rohkem aega koos, ja annab tööinimestele rohkem puhkamisaega, et taastada jõuvarud.”

Täiendavaid riigieelarvelisi kulutusi eelnõu vastuvõtmine kaasa ei too, eelnõu jõustumisel suureneks riigipühade arv Eestis kaheteistkümneni.

3 kommentaari
  1. Eve 4 kuud ago
    Reply

    Keskerakondlased soovivad ikka meile vaid head. Tallinnas on olnud alati parim valitsus ja nüüd võtsid nad selle üle ehkki rahvas valis keskerakondlikku valitsust. Ülevõtjad sülitavad rahva arvamuse peale ja nüüd on loota Tallinnas sama nõmedat valitsust kui meie riigis on.

  2. Kallis 3 kuud ago
    Reply

    Vadim, miks sa kutsud üles süvendama vastuolu põhiseadusega? Põhiseaduse järgi ju meil RIIGIKIRIKUT üldse pole, järelikult ei saa olla ka KIRIKUPÜHI.
    Sama keeld käib ka teiste kirikupühade kohta. Need kuupäevad võivad küll jääda, kuid pühad tuleb ümber nimetada. Nt lihavõtted rahvale suupäraseks munadepühaks. Ja ei mingit kiriklikkust ega vastuolu põhiseadusega. Jõulud ümber nimetada talvepühadeks jpm.
    Kui aga Vadim sellest ei lähtu, siis on ta tavaline põhulõug ehk möliseb mölisemise enda pärast, sisu ja selle seaduslikkus teda tegelikult ei huvitagi. Tüüpiline tõusik.

  3. Eluvaatleja 3 kuud ago
    Reply

    Testkommentaar. Kommentaar ei lähe tundmatul põhjusel läbi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.