Keskerakonna esinumber Euroopa Parlamendi valimistel on Mihhail Kõlvart ja hüüdlause “Selg sirgu, Eesti”

Türil toimunud Eesti Keskerakonna volikogu istungil kinnitati, et Euroopa Parlamendi valimistel on erakonna esinumber Mihhail Kõlvart ja kampaaniale minnakse vastu hüüdlausega “Selg sirgu, Eesti!”.

“Mihhail Kõlvart on end tõestanud võimeka ja tulemustele orienteeritud poliitikuna,” lausus Keskerakonna volikogu esimees Erki Savisaar. “Mihhail Kõlvarti juhtimisel on Tallinna linnast kujunenud kaasaegne ja euroopalik pealinn ning Eesti Linnade ja Valdade Liidu juhina on ta hästi kursis Eesti omavalitsuste käekäiguga. Mitmed Tallinna algatused, nagu näiteks tasuta ühistransport on rakendust leidnud ka rahvusvahelisel areenil. Vähetähtis ei ole ka asjaolu, et mitmetel siseriiklikel valimistel on Mihhail Kõlvart saanud valijatelt väga tugeva mandaadi.”

Lisaks Mihhail Kõlvartile kuuluvad Keskerakonna valimisnimekirja Lauri Laats, Erki Savisaar, Anneli Ott, Andrei Korobeinik, Janek Mäggi, Monika Haukanõmm, Aivar Riisalu ja ankrunaisena Jana Toom. “Meie valimisnimekirjast leiab nii ministrikogemusega poliitikuid kui ka Riigikogu liikmeid, omavalitsusjuhte ning erinevate valdkondade asjatundjaid, kelle teadmistest ja kogemustest oleks kasu tervele Euroopale. Meie nimekiri on piisavalt tugev, et pälvida võimalikult suur toetus,” kinnitas Eesti Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart.

“Kaks ametiaega Euroopa Parlamendis töötanud Jana Toom on Brüsselis väärikalt ja tulemuslikult Eesti huve esindanud. Ta on pööranud muuhulgas tähelepanu inimeste toimetulekut, väärikat sissetulekut, sõnavabadust ja naistevastast vägivalda puudutavatele küsimustele. Näen, et Jana Toomil on head võimalused jätkata saadikuna Euroopa Parlamendis,” lisas Mihhail Kõlvart.

Volikogu istungil tutvustati ka Euroopa Parlamendi valimisplatvormi, mille põhisõnumiks on selgelt Eesti inimeste huvide ja tugeva Euroopa Liidu eest seismine. “Eestil tuleb Euroopas selg sirgu lüüa ning julgemalt oma huvide eest seista. Kümne aasta pikkuse kogemuse põhjal saan kinnitada, et Eestil on võimalus end Brüsselis kuuldavaks teha, kuid selleks tuleb tõsiselt vaeva näha. Paraku kogeme järjest enam seda, et Eesti nõustub Brüsselist tulevate algatustega liiga kergekäeliselt,” selgitas Jana Toom.

Jana Toom lisas, et ebavõrdsuse vähendamiseks tuleb rakendada üle-euroopalisi majandusmeetmeid. “Tagamaks igaühele inimväärset elu toetame Euroopa Liidu miinimumsissetuleku raamistiku väljatöötamist ning toetame algatusi naiste rahalise sõltumatuse tagamiseks ja naiste töötuse vähendamiseks. Samuti oleme seisukohal, et kriisi ajal tuleb Euroopa tasandil maksustada ettevõtete ülemäärane kasum,” rääkis Keskerakonna aseesimees.

Jana Toom rõhutas, et Euroopa Parlamendi otsustesse ei tohi suhtuda kergekäeliselt, vaid iga samm peab olema põhjalikult läbi kaalutud. „Keskerakond ei toeta kohustusi, millel puudub piisav mõjuanalüüs ja selge finantseerimise plaan,“ täpsustas ta. „Kaasamine on poliitilise usalduse alustala. Pingutame selle nimel, et Euroopa Liidu poliitika aruteludesse oleksid võimalikult varajasel etapil kaasatud Eestis Riigikogu, kohalikud omavalitsused, kodanikuühendused ja huvigrupid. Otsuste langetamine peab olema selge, mõistetav ja läbipaistev.“

9 kommentaari
  1. Seliger, selge see... 3 kuud ago
    Reply

    Selg tuleb sirgeks lüüa Seligeri järve ääres, puutinjuugendi laagris, kus on loodud ideaalsed tingimused füüsiliseks ja vaimseks arenemiseks. Pommi-Miša jutu järgi kukuvad pommid Ukrainas justkui iseenesest, keegi neid ei pillu, ilmastikunähtus on selline…

  2. Kõrvalt, mitte midagi isiklikku 3 kuud ago
    Reply

    Evroopa Liit tuleb hävitada – tulevik on Putini ja Jumala Sõltumatute riikide päralt, keisri targal juhtimisel ja ennekuulmatul ettehooldusel, kus sõbralikult elavad kõik – natsi nats vardas praadiv ja ühtlasi Ukrainas külmkappi ja pesumasinat toimetav kaval kili – need tulevad ju kõrvalt, tavaline äri, kõlvartine…

  3. Brüsselisse 3 kuud ago
    Reply

    tuleb saata väga vastikud tegelased, keda siin näha ei taheta. Siis on neist rahu. Nagu Kelam, Ansip, Paet varem.
    Kui ette jõuavad popid ja nimekad, peaks nad kohast loobuma järgmise heaks, kes on tõeline tolgus. Siinset bandet ei saa ju lahjendada.

  4. Jaak 3 kuud ago
    Reply

    Kõigepealt tahaks teada mida head on teinud meie riigile meie Brüsseli saadikud. Minu meelest kadusid nad nagu vits vette. Aga ehk vajutasid nad ka nuppu nõusoleku märgiks et sanktsioonid teeksid paljurahvuselised lapsed Venemaal vaesuksid nagu toimub meil Riigikogus nupu vajutamise tagajärjel maksude tõstmise heakskiiduks.Aga raha enda jaoks saab ka nii mis sest et vaesus kasvab.Isegi ühesooliste abielu kiideti heaks ja nupuvajutajaidjätkus.Brüsselisse peaks saatma neid poliitikuid keda siin vaja pole sest mingit kasu neist meie riigile pole nii siin kui seal.

  5. Eve 3 kuud ago
    Reply

    Kõlvart on tubli poliitik ja sobib igale poole. Ta oli suurepärane linnapea kes tegi kõik mis võimalik meie pealinna heaks.See vastik reetur Gräzin rikkus kõik ära ja nüüd on Tallinnas sama vilets valitsus kui meie riigis on.Kõlvart on väga õiglane ja hooliv, ta suhtub kõigisse eestimaalastesse hästi ja armastab Eestimaad mis ot ta kodumaa ja ta isa on eestlane. Reeturid pagesid Keskerakonnast otsides paremaid võimalusi teenimuseks ja naeruväärne Kiik kes ei saanud erakonna esimheks läks sotside rüppe näidates oma tõelist olemust ja mittesobivust Eestimaa kõigi aegade parimasse erakonda Keskerakonda.

  6. Nojah 3 kuud ago
    Reply

    MITTE MINGIL JUHUL EI TOHI KÕLVARTIT ÄRA SAATA. TEDA ON SIIN VAJA JA ME TAHAME TEDA UUESTI LINNAPEAKS VALIDA. TEMA ÄRASAATMINE TEEKS VAID RÕÕMU NENDELE KES KUKUTASID MEIE SUUREPÄRASE LINNAVALITSUSE.

  7. Sergei. 2 kuud ago
    Reply

    Kummalisi juhme ütlusi olen kuulnud. Kõlvart venelane kasigu sinna, kus sündinud. Ütled ,et pole ta venelane midagi, vaid ka vist korealast ka nats ta ……. Vastus: kasigu Koreasse. ja Ütlused: Sai nüüd venelaste valitsus Tallinnas maha.
    Ütled et rumalad hävitasid enamus seafarmid ja lüpsilehmad- vastus pole siia Eestisse venemaa lautasid vaja.
    Vot nii – pole Eestis natsismi ja muud rumalust- hävitame kõik peaasi ,et Putinil oleks paha.
    Aga kas neil ikka on paha !

    • Eluvaatleja 2 kuud ago

      Mine nüüd ikka! Nüüd ju puhasttõugu venelane ju Tallinna linnapeaks alles saigi. Kui ta just muidugi vahepeal ukrainlaseks pole moondunud, mis meil viimasel ajal samuti üsna trendikas on!

  8. robert 2 kuud ago
    Reply

    Keskerakonnal on praegu vaid üks võimalus Lõpetada EKRE igapäevane tümitamine ja asuda mõistuspärasele koostõõle Üksteise närimine vaid rõõmustab oravaid ja selle pundi teisi rääbakaid Isamaast tolku pole nemad müüks meid võimule saamiseks maha iga kell Ainukesed kes end eurosaadikutena ilmutasid olid Madison ja Toom

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.