Keskerakond ei näe Tallinna linnapea valimise vaidlustamisel mõtet

Kalle Klandorf

Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kalle Klandorf ei näe mõtet vaidlustada pühapäeval alles kolmandal katsel õnnestunud Tallinna linnapea valimist.

Klandorfi sõnul kohaliku omavalitsuse korralduse seadus linnapea valimise katsete arvu ei sätesta, kuna seal on kirjas, et linnapea valimise kord sätestataks linna põhimääruses. „Valida võib nii kaua, kui nagu öeldakse valget suitsu hakkab tulema,” ütles Klandorf BNS-ile. „Tallinna volikogul on õigus kehtestada oma valimiskord. Kordade arvu seal kirjutatud, ei ole. Normaalses olukorras oleks jäänud linnapea valimata,” lisas ta. „See nelikliit on ebanormaalne ühendus. Ajalugu on nii näidanud, et sealt midagi ei tule.”

Linnapea valimistulemuste vaidlustamine oleks Klandorfi hinnangul aja raiskamine, kuigi Keskerakonna fraktsioon arutab küsimust veel esmaspäeva õhtul. „Ega see ei muudaks midagi, kui kõik tegevused on lubatud. Kohtus vaidlustamine võtab teatud ajaga. Selle aja peale, kui kohus otsuse teeb, lõppeb saadikutel volituste tähtaeg, sinna on ainult poolteist aastat aega,” arutles Klandorf. Ta on Tallinna volikogus olnud alates 2005. aastast, kuid talle ei meenu, et midagi taolist nagu pühapäeval, oleks varem volikogus juhtunud.

Sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski sai pühapäeval Tallinna linnavolikogus linnapea valimisel esimeses hääletusvoorus 38 poolthäält ja ei osutunud valituks. Teises hääletusvoorus sai Ossinovski 39 saadiku toetuse. Alles kolmandal katsel kogus Ossinovski 79 liikmega Tallinna volikogus 41 häält ja osutus valituks.

BNS

4 kommentaari
 1. Miilits ka mina 1 kuu ago
  Reply

  Nüüd ometi siis saime kinga!

  • Kiitan häeks! 1 kuu ago

   Lõpuks ometi venkud vahetusid venkudega.

 2. Eluvaatleja 1 kuu ago
  Reply

  Ega jah pole mõtet raha kohtuskäimisele kulutada eriti veel hästi teades, milliste poliitiliste jõudude ja meeldumuste poole meie repressiivaparaat traditsiooniliselt kaldu on. Iseasi oleksid muidugi kümned tuhanded demonstrandid tänavatel aga selles osas on mul kahjuks veel vähem optimismi.

 3. vana 1 kuu ago
  Reply

  Aga tuleb pidevalt jälgida, et nad ei jõuaks laiali tassida meie pikkade aastate jooksul kogutud väärtuseid ja linna varandust ehk nn ärastada erastada.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.