Mihhail Kõlvart: Tallinna linnapea valimised ei olnud salajased

Valimissedelid

Pühapäeval toimunud Tallinna linnapea valimistel rikuti mitut printsiipi ja seetõttu tuleb tulemused tühistada, ütles Eesti Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart pärast seda, kui erakonna liikmed olid täna tutvunud valimissedelitega.

“Valimised peavad olema vabad, see tähendab, et hääletada peab saama ilma surveta ja takistusteta oma vaba tahte kohaselt. Valimised peavad olema kindlasti salajased ja saadik peab saama teostada vaba mandaati. Tundub, et neid põhimõtteid Tallinna linnapea valimistel rikuti,” lausus Mihhail Kõlvart.

Mihhail Kõlvarti sõnul tuli kolmanda hääletusvooru sedeleid vaadates välja kindel muster, millest saab selgelt järeldada, kuidas erinevate fraktsioonide liikmed hääletasid. “Iga fraktsioon pani risti kasti erinevasse nurka ja selle põhjal on lihtne saada ülevaade, kes kuidas hääletas. Selliselt oli tuvastatav, millises fraktsioonis olid saadikud, kes ei toetanud Jevgeni Ossinovskit ja nii tekkis võimalus volinikke hääletusvoorude vaheaegadel mõjutada,” märkis ta.

“Kahtlemata ei näe me Tallinna linna uue linnavõimu tegutsemises euroopalikku ja läbipaistvat uut poliitilist kultuuri,” jätkas Mihhail Kõlvart. “Arutame kujunenud olukorda volikogu fraktsioonis, kuid kindlasti pöördume hinnangu saamiseks õiguskantsleri poole.”

1 Kommentaar
  1. Eve 3 nädalat ago
    Reply

    Tallinna linna valimised olid õiglased sellised nagu valimised peavadki olema. Kõlvart sai palju hääli ausal teel . Ta on olnud väga tubli linnapea.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.