Lauri Laats: Urmas Reinsalu aitas valedega Jevgeni Ossinovski linnapeaks

Tallinna linnapea valimistel näitas oma kahepalgelisust Isamaa erakond, kes on parlamendi opositsioonis rõhutanud, et tänane Vabariigi Valitsus pääses võimule valeliku poliitika toel, kuid nüüd mindi samasuguse valetamisega kaasa Tallinna volikogus, lausus Eesti Keskerakonna aseesimees Lauri Laats.

“Antud juhtumi põhjal saab paralleele tõmmata Venemaal toimuvate valimistega, kus tulemuse saavutamiseks ei häbeneta kasutada ka kõige räpasemaid võtteid. Urmas Reinsalu kasutab samu võtteid, mida Kaja Kallas Riigikogu valimistel. Kas sul häbi ei ole?” küsis Lauri Laats.

Kui Tallinna linna uuel koalitsioonil on tõsine soov juurutada euroopalikku ja läbipaistvat juhtimiskultuuri, siis tuleks pühapäeval volikogus toimunud hääletustulemused tühistada ja korraldada uued linnapea valimised, leidis Lauri Laats.

“Täna kolmanda hääletusvooru valimissedelitega tutvudes on näha mustrit sellest, kuidas iga fraktsioon oli hääletanud. Selge on see, et volinikele anti täpsed suunised, kuhu tuleb rist teha, et pärast oleks ülevaade, mitu häält iga fraktsioon andis. See on selge mõjutustegevus. Selgelt eristus ka Urmo Saareoja sedel, kes liitus hääletusega viimases voorus ega olnud teadlik kokkuleppest,” rääkis Lauri Laats. “Jevgeni Ossinovskil ei olnud muud võimalust saada linnapeaks, kui kontrollida saadikute tegevust. Seega on Tallinna linnapea valimistel rikutud demokraatlike valimiste põhimõtteid ja Keskerakond seisab selle eest, et valimistulemused tühistataks.”

Lauri Laats lisas, et Tallinna uue koalitsioon on oma esimestes tegevustes ebaõnnestunud ja nende  jutt kokkuhoiupoliitikast ei vasta tõele. “Esimese sammuna loodi juurde üks abilinnapea koht koos bürooga selleks, et koalitsioonipoliitikutele töökohti tekitada. Teiseks kavatsetakse suurendada poolteist aastat enne kohalikke valimisi Tallinna linna laenukoormust ja müüa linnavara selleks, et oma valimislubadusi ellu viia. Nägime seda tendentsi ka enne Riigikogu valimisi Reformierakonna poolt, mille tulemuseks on riigieelarve järjest suurenev puudujääk. Pärast küsitakse laenuraha linnaelanikelt tasulise ühistranspordi näol sisse,” lisas Keskerakonna poliitik.

4 kommentaari
  1. Nojah 3 nädalat ago
    Reply

    Reformierakondlased oskavad pettusega võimule tulla ja küllap õpetavad teisigi. Ma ei saa aru kuidas on üldse võimalik neil valida uut linnapead, Kõlvart valiti ju rahva poolt suure häälteenamusega. Kas siis rahva arvamus üldse ei loe. Reinsalu on kahekeelne ja oma kasu tagaajav poliitik. Nüüd ta poeb kejjegi ees enda kasusid silmas pidades.

  2. Sergei. 3 nädalat ago
    Reply

    Kahju, et Reinsalu valijad ei tea – kellega on tegemist. Tema tööstiil ei erine ei gestaapo ja, või NKVD omast. Inimeste ära koristamised . VOT nii kunagine presidendi kantselei direktor ja kõiksugustes ministri aukraadi seisuses …….ametnik..
    Ametnik olla tähendab käsu – needuse all olemist.
    Sina Urmas Reinsalu oled konkreetselt oma korruptiivse tegevuse tõttu teostanud ka minu ettevõtte hävitamist.

    • Almar Glustsenko 3 nädalat ago

      Palun pane oma ettevõttest kõik nimed, ajad, sündmused, seosed jms siia täpselt kirja. Niisama vihjamisest ei ole mingit kasu. Rensalu võib isegi sulle näkku naeratades külma kõhuga sulle endalegi selgeks teha, et tegelikult on sul kõik korras. Aga meie õnneks on tal kambas veel hämmastavalt nõrku sataniste, kelle suhtumist ka näiteks sinu paljaksvarastamisse tuleb näiteks kaamerasilmaga jõudsalt dokumenteerida. “Lukashenkatapja” koos oma Järvani ja Solmani Foxman-juutlaga on samuti, nagu Ossid ja Gräzini Pere, täiesti keti otsast valla pääsenud.

  3. Almar Glustsenko 3 nädalat ago
    Reply

    Lauri.
    ….
    Poliitika ei ole veerevad apelsinid ega mandariinid soomus-Potjomkini Odessa Hollywoodi kaamera-kükloobisilma all.
    ….
    Poliitikat sa ei saa tehtud, kui sul pole ninasarve.
    ….
    See ei ole poliitika, kui mäletatavasti tegi Pihl, olles ise Ansipi valitsuses minister, Ansipi peale politseile avalduse Pronkssõduri äraviimisega kaasnevate ühiskondlike mullistuse tullalaskmise kohta.
    ….
    Kui sa oled nagu Artur Sirk
    ….
    (kes ütles Soome vapsidele ära, kui nad tahtsid Pätsaja Soome meelitada ja üle Venemaa piiri Moskva poole tõugata, nagu nad Soome sotsidega olid teinud; ja kes lõpptulemusena tõugati seejärel lahtirullunud tagajärgedega sündmuste käigus 1937 hoopis ise, Pätsu poolt ostetud Poliitilise Politsei mõrtsukate poolt Luxemburgis hotelliaknast alla)
    ….
    või nagu Mihhail Kõlvart seni
    ….
    (avalikkusele nähtavalt mitte käies mööda Ossipenkosid, Veskimägesid jms ning mitte koondades nendega koos laiu rahvamasse avalikult nii ugride kui ka poolugride seast, vaid ainult koostades 800-aastasele anastuskohtute taristule teda sisuliselt räigelt maha jooksnud satanistide vastu süüdistuskokkuvõtteid),
    ….
    siis sa oled sama palju poliitik, kui selleks nimetati mõnikümmend aastat tagasi Hipodroomi kõrval rippunud telefonikataloogi reklaami lugejaid, Mihhaili vähemasti senise avaliku kõnepruugi jargi seega temagi tulevase Läänekalda asunduste Manhattani kõrval.
    ….
    Vaba Eesti 2021 jukudest ja nukudest ka mõni jahus pidevalt mulle, et kui tore, kui ma ka saaks tulla, kui neil oli alatasa Hundisilmale minemise jutt. Jutt, ja mulle pea koguaeg alles seal käimise järel. Ja näed, millega see päädis.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.