Marek Jürgenson: Tallinna võimuliit on habras

Marek Jürgenson

Tallinna linnavolikogu erakorralisel istungil avaldasid 39 linnavolikogu liiget umbusaldust linnapea Jevgeni Ossinovskile. Umbusalduse põhjuseks oli linnapea valimistel salajaste valimiste printsiibi eiramine, mistõttu oli võimalik volinikke mõjutada ja survestada.

Tallinna linnavolikogu aseesimehe Marek Jürgensoni sõnul näitas tänane umbusaldushääletus opositsiooni tugevust ja ühtsust. „Umbusaldus ei läinud sel korral küll läbi, kuid oli kindlasti korralik väljakutse Tallinna võimuliidu vastupidavusele. Meenutame, et eelmisel istungil ei õnnestunud koalitsioonil isegi päevakorda kinnitada. Jääme huviga jälgima, kas ja kuidas Tallinnas võimul olevad neli erakonda ning fraktsioonitud saadikud suudavad sellise õhkõrna enamusega oma eesmärke ellu viia ja kuidas see kõik mõjutab linna arengut ning elanike igapäevaelu,“ ütles Jürgenson.

„Nagu me juba ka näinud oleme, siis poliitiliselt nii ebastabiilne võimuliit ei seisa oma valijate huvide eest vaid tegeleb sisulise töö asemel tegevustega, mis aitavad võimul püsida, olgu need siis rohkem võim vähem lubatud. Lisaks on nii paljude osapooltega kompromisside tegemine ning tasakaalu leidmine oluliselt keerulisem, kui avalikkusele paistab ja ootamatud poliitilised arengud ei ole siinkohal välistatud,“ lisas linnavolikogu aseesimees.

14. aprillil toimunud Tallinna linnapea valimistel rikuti valimiste üht keskset põhimõtet, salajasuse printsiipi. Linnapea valimiste hääletuse kolmas voor ei olnud salajane, sest neli fraktsiooni kasutasid hääletusel koodi, et tuvastada, kas nende liikmed hääletasid vastavalt kokkuleppele. Umbusaldajad leidsid, et sedamoodi tegevus õõnestab linnaelanike usaldust Tallinna linna vastu. Tallinna linnavolikogu opositsioon on seisukohal, et Eesti pealinna saab juhtida linnapea, kes on valitud euroopalikke demokraatia põhimõtteid austades ning on vastuvõetamatu, et ebaausate võtetega valitud ja sel moel oma positsiooni kindlustav linnapea jätkab Tallinna linnavalitsuses.

3 kommentaari
  1. Nojah 3 kuud ago
    Reply

    Eks ta näib ikka habras olema peale suurepärast ja edukat keskerakondlikku valitsust. Eestimaalased valisid selle valitsuse aga nüüd võeti meilt see ära alatul kombel. Eks ka pealonnas muutub kõik halvemaks. Selline võimu vütmine on lihtsalt alatu.

  2. Tähelepanelik Tööline 2 kuud ago
    Reply

    Kahtlemata on uus võimuliit habras aga tal on üks tugev ideoloogilis-maailmavaateline telg ja see on neoliberastliku-LGBT agenda ümber tihedasti konsolideerunud.
    Tänase Tallinna volikogus toimuvaga unisoonis kangastub silme ette pildikene meid ees ootavast tuleviku -Tallinnast: Varakevad. Estonia teatri ees ronib kastiratta kastist välja maani kleidis transvestiit-nokunaine Pille kelle on läbi lumelopa Kalevipoja balleti esietendusele transportinud tema abikaasa Meelis (kellel sai tavalistest eitedest kõrini ning kes võttis endale ühe ilusa naiseliku nokunaise, kellega seksi vahel jalkat taguda, õlut juua ning aeg-ajalt teatriski käia)

  3. Eluvaatleja 2 kuud ago
    Reply

    Siinkohal oleks ehk kohane meenutada, et soodsates tingimustes ja õieti hoituna võivad isegi haprad asjad lausa aastatuhandeid kesta, mis ei tähenda muidugi, et üks neist just Tallinna võimuliit peaks olema vaid pigem seda, et mütsiga lööma seda siiski minna ei tasuks, lootuses, et juba esimene mütsiviibutusest sündinud õhuvirvendus selle hajutaks. Kui midagi teha, siis ikka kindla plaaniga ja tõsiselt ettevalmistunult, muidu on oht veel hoopis endale viga teha!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.